Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraNikon D3400 ile fotoğraflarınız anında sosyal medyada

    Nikon D3400 ile fotoğraflarınız anında sosyal medyada

    Her ne kadar cep telefonlarının fotoğraf çekme özellikleri gelişmiş olsa da belki bazılarına eski kafalılık gibi gelecek ama ben hala fotoğrafın fotoğraf makinesi ile çekileceğine inanan biriyim. Dünyanın büyük fotoğraf makinesi üreticilerinin de yeni teknolojilerle donatılmış ürünlerini piyasaya sunmaya devam etmeleri de bunun en önemli göstergelerinden biri… Nitekim, Nikon da D3200 ve D3300’den sonra ürettiği D3400 serisi fotoğraf makinesiyle başlangıç seviyesindeki fotoğraf tutkunlarına profesyonel kalitede fotoğraf ve video çekme imkânı sunuyor. D3400’ün en önemli özelliği Nikon’un “Snapbridge” yazılımına sahip olan giriş seviyesindeki ilk ürettiği fotoğraf makinesi olması…

    Nedir Snapbridge?..

    Peki nedir Snapbridge? Günümüzde sosyal medya ortamında paylaşılan fotoğraf sayısı her geçen gün katlanarak artıyor. Son araştırmalara göre günde ortalama 3,2 milyar fotoğraf paylaşılıyor. Başta da dediğim gibi fotoğraf kalitesine önem veren kullanıcılar, fotoğraf makinesini tercih ediyorlar. Ancak, fotoğraf makinesinden telefona paylaşım önemli bir sorun… İşte Nikon’un Snapbridge yazılımı tam da bu noktada devreye giriyor. Herhangi bir WiFi bağlantısına ihtiyaç duymadan, son derece düşük enerji sarfiyatında bulunan bir Bluetooth teknolojisi desteğiyle Nikon D3400 ile çektiğiniz fotoğrafları anında telefonunuza aktarabiliyorsunuz.

    Snapbridge bağlantısını kullanmak son derece kolay. Bağlantı bir kere kurulduktan sonra hep açık kalıyor. Fotoğraf makinesi, nerede olursanız olun her seferinde yeniden bağlanmanıza gerek kalmadan fotoğrafları çekim yaptığınız sırada akıllı cihazınızla senkronize edebiliyor. Makinenin pilini tüketme konusunda endişelenmenize gerek yok. Yukarıda da yazdığım gibi bu teknoloji çok az enerji harcıyor. SnapBridge görüntüleri aktarmak için arka planda çalışıyor. Akıllı telefonu elinize aldığınızda fotoğraflarınızın cihazda olduğunu görüyorsunuz: Çekim sırasında senkronize edilen görüntüler kolayca gözden geçirilebilmesi ve sosyal medyaya hızla yüklenebilmesi için otomatik olarak yeniden boyutlandırılıyor. Fotoğraf makinesi uyku modundayken bile fotoğraflar akıllı telefonunuzla senkronize edilebiliyor. SnapBridge ile fotoğraflarınızı çektiğiniz an paylaşabilirsiniz.

    Daha küçük, daha hafif, daha becerikli…

    D3400’ün özellikleri bununla da bitmiyor. Boyutlarına ve ağırlığına bakıldığında Nikon D3400 hem daha küçük hem de daha hafif… 124 x 98 x 75,5 mm ölçülerindeki D3400 yalnızca 395 gr. ağırlığında… 18-55 mm VR ve 18-55 non VR kit lenslerle satın alabiliyorsunuz. VR (Vibration Reduction) yani “titreşim azaltma” anlamına geliyor. Nikon’un bazı lenslerinde bulunan bu teknoloji sayesinde çekim sırasında meydana gelen titreşim bertaraf ediliyor ve daha keskin, net bir resim alınması sağlanıyor. Ayrıca özellikle video çekimlerinde “VR” özellikli lenslerin daha sessiz bir odaklama ve zum yaptığını da eklemekte yarar var. Bütçeniz müsaitse kişisel olarak size tavsiyem “VR” özelliğine sahip bir lensi tercih etmeniz yönünde olacaktır.

    Makineyi biraz daha ayrıntılı inceleyecek olursak, 24,2 MP çözünürlükte ve 23,5 x 15,6 mm ölçülerinde DX, CMOS görüntü sensoruna ve EXPEED görüntü işlemcisine sahip olan D3400’ün bir başka önemli özelliği ISO hassasiyetinin 25,600 hassasiyetine yükseltilmiş olması… Bu şu anlama geliyor. Düşük ışıklı ortamlarda, özellikle de gece çekimlerinde ISO’nun yüksek olması çekim yapmanıza imkân sağlıyor.

    Her ne kadar “giriş” seviyesinde bir fotoğraf makinesi olarak tanımlansa da kaliteli resim özelliklerinin yanı sıra, 11 noktadan otomatik odaklanma özelliği de fotoğraf tutkunlarının hayatını kolaylaştırıyor. Ayrıca seri çekim moduna alındığında saniyede 5 kareye kadar çekim hızı da sunuyor.

    Nikon D3400 18-55 mm VR ve non VR lens kitlerle geliyor.

    Bir batarya ile 1200 fotoğraf karesi…

    Günümüzün en önemli sorunlarından biri de kullanmış olduğumuz elektronik cihazların bataryalarının çabuk tükenmesi… D3400’ün geliştirilen özellikleriyle fotoğraf makinesi boyut ve ağırlık olarak daha kolay taşınır olmasının yanında bir batarya ile 1200 kareye yaklaşan miktarda fotoğraf çekmenize imkân veriyor.

    HotShoe özellikli flaş yuvasıyla Speedlight özellikli bir dış ışık kaynağı takılmasına imkân veren D3400, aynı zamanda dahili bir flaşa sahip… Flaş bazı modlarda otomatik açıldığı gibi, manuel modlarda da sizin kontrolünüzde açılabiliyor. Örnek olarak ters ışık durumlarında dolgu flaşı ayarlarını tamamen kendi yapabiliyor. Size düşen yalnızca düğmeye basmak ve çekmiş olduğunuz fotoğrafı 3” LCD ekranda kontrol etmek…

    Fotoğraf kalitesinin yanı sıra D3400 Full HD video özellikleriyle de dikkat çekiyor. 50-60 fps keskin ve parlak renklere sahip videolarla kendi filminizi çeken bir yönetmen olacaksınız.

    D3400, fotoğraf macerasına başlayan herkesin kolaylıkla kullanabileceği, ustalık yolunda hızla ilerleyebileceği, son derece profesyonel özelliklerle donatılmış ve geliştirilmiş bir fotoğraf makinesi… İyi bir başlangıç yapmak isteyenlerin aklında bulundurması gereken, fiyat/performans açısından önemli avantajlar sunan bir model…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN