Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraDJI Mini 4 Pro: Artık Daha Kabiliyetli Bir Drone

    DJI Mini 4 Pro: Artık Daha Kabiliyetli Bir Drone

    DJI Min 4 Pro daha gelişmiş özellikler ve yeni fonksiyonlarla artık daha da kabiliyetli bir drone oldu.

    Drone dendiğinde ilk akla gelen marka DJI. Markanın birçok farklı modeli bulunuyor. Hatta bazı modelleri sadece arama kurtarma ya da yangın takibi gibi özel alanlarda bile kullanılıyor.

    Bireysel kullanım için ise Mini serisi uzun yıllardır sevenleri tarafından tercih edilen bir drone ailesi. Aileye yeni katılan DJI Mini 4 Pro, birçok özelliği üzerinde barındıran bir model.

    DJI Mini 4 Pro

    DJI Mini 4 Pro: Artık daha kabiliyetli bir drone

    İlk olarak önceki sürüm olan Mini 3 Pro ile Mini 4 Pro arasındaki farklardan bahsetmek isterim. Mini 4 Pro’da her yöne duyarlı engel sensörleri bulunurken, Mini 3 Pro’da sadece ileri, geri ve aşağı yönlü engel sensörleri var. Ek olarak Mini 4 Pro O4 video iletim sistemine sahip. Bu sayede Mini 4 Pro, DJI’nin yeni nesil uzaktan kumandaları RC 2 ve RC-N2 ile uyumlu hale gelmiştir.

    Şimdi gelelim yeni modelin özelliklerine: Mini 4 Pro’da 1/1.3 inç büyüklüğünde CMOS bir sensör bulunuyor. 48 MP fotoğraf çekebilen yeni model, 4K60 fps HDR dikey ve yatay video kayıt yapabiliyor. Saatteki hızı 57.6 km’ye ulaşabilen drone, Seviye 5 rüzgar direncine sahip. Standart batarya ile 34 dakika havada kalabilen drone gelişmiş batarya ile bu süreyi 45 dakikaya çıkarabiliyor. 360 derece engel algılama özelliği bulunan drone 20 KM mesafeden görüntü aktarabiliyor.

    Bu modeli farklı paket seçenekleri ile alabiliyorsunuz. Giriş paketinde ekranlı bir kumanda yok. Standart bir kumanda veriliyor. Telefonun ekranını kullanarak kumanda sağlanıyor. Benim önerim bu cihazı alacaksanız ekranlı kumanda olan DJI RC 2) sürümünü alın.

    DJI Mini 4 Pro

    Kullanım deneyimi

    Ben cihazı yaklaşık 1 ay kullandım. Öncelikle kullanımının çok kolay olduğunu belirteyim. Drone üzerinde microSD bellek kartı yuvasına bir kart takmanız, hem kumandayı hem drone’u şarj etmeniz kullanım için yeterli.

    Etraftaki engellerden sakındığı için gönül rahatlığı ile bu tarz bir cihazı uçurabilirsiniz. Tabi dikkat etmeniz gereken bazı hususlar da var: Öncelikle ülkemizde bu tarz droneları uçurmak için izin almanız gerekebiliyor. Ayrıca uçuşa yasak bölgeler de var (mesela askeri bölgeler ya da havaalanlarının yakınları). Bu yasaklara dikkat etmezseniz kolluk kuvvetleri ile sıkıntı yaşayabilirsiniz.

    Kamerası gimbal destekli olan DJI Mini 4 Pro ile 4K 60 fps yatay ve dikey videolar kayıt edebiliyorsunuz. Üstelik dikey video modunda üzerindeki kamera dikey pozisyona geçiyor. Yani gerçek dikey video kayıt ediyorsunuz. Ayrıca 4K 100 fps ağır çekim videolar da kayıt edebilirsiniz.

    Active Track 360 sistemi ile bir nesneyi takip ettirebiliyorsunuz. Bu da özellikle tek başınıza yaptığınız çekimlerde çok işinize yarayacak bir özellik.

    Ben drone ile aldığım video kayıtlardan oldukça memnun kaldım. Aşağıda bazı uyarılarım olacak bunlara da dikkat ederseniz kesinlikle alınıp kullanılabilecek bir drone. Tabi sürdürülebilir bir işiniz varsa.

    Kimler almalı?

    Biliyorum birçoğunuz drone modellerini görüp ‘keşke benim olsa’ diyorsunuz. Fakat bu tarz cihazlar daha çok iş amaçlı kullanıldığında anlamlı hale gelirler. Örneğin emlakçı, eğlence sektöründe çalışanlar ya da benim gibi içerik üreticileri. Elbette bütçeniz varsa eğlence için de alınabilir. Yine de benim örenim belli bir hedefiniz ya da iş amaçlı bir kullanımınız yoksa bu tarz bir cihaz bir süre sonra bir kenarda ömrünü tamamlayacak bir model haline gelebilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN