Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelInstagram'a 2022 yılında gelmesi planlanan özellikler

    Instagram’a 2022 yılında gelmesi planlanan özellikler

    Dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan Instagram, 2021 yılında çehresini önemli ölçüde değiştiren uygulamalardan biri. Yeni aldığı güncellemelerle irili küçüklü bambaşka özellikler kazanan ve 1 milyarın üstünde kullanıcıya hitap eden Instagram 2022 yılında da bazı hedeflerle geliyor. Instagram hangi yeni özelliklere kavuşacak?

    Instagram 2022 yılında neye odaklanacak, hangi özellikleri kazanacak?

    Kısa bir süre önce direkt Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından açıklanan hedeflere ek olarak Instagram yeni hangi özellikleri kazanacak hep birlikte bakalım. Bütün dünyanın konuştuğu TikTok, özellikle pandemi süreciyle beraber çok daha fazla kişiye ulaşmaya başladı. Haliyle diğer sosyal ağlar da bu uygulamanın ‘imza özelliklerini’ kendi uygulamalarına dahil etmeye başladı. Bunların başında Instagram geliyor.

    Instagram Reels adını verdiği bir özellik ile kullanıcıların kısa videolar yayımlamasına olanak sağlıyor. Hatta bu olana o kadar büyük yatırım yapıldı ki uygulamanın arayüzüne Reels sekmesi eklendi. Bu bilgiler ışığında Mosseri tarafından yapılan açıklamanın okumasını şu şekilde yapmamız gerekiyor: Instagram 2022 yılında videolara daha fazla odaklanacak.

    Instagram 2022

    Mosseri’nin yaptığı açıklamada Intagram’ın videolar ve Reels ile kullanıcıyı uygulama üzerinde daha fazla kontrol sahibi yapacak. Bunun için özel formatlar geliştireceklerini duyuran Mosseri’nin açıklaması, Instagram’ın kendine en büyük rakibi TikTok olarak gördüğü yorumlarını yaptırıyor.

    Kısa videolara ek olarak Instagram’da aynı zamanda DM bölümü de oldukça önemli görülüyor. Instagram’a özellikle DM tarafında kronolojik olarak sıralama gibi fonksiyonel özellikler eklenmek isteniyor.

    Instagram’a bunlara ek olarak topluluklara katılmaya yönelik eğilimlerin, video alanında yeni rekabet alanlarının açılması için eklenecek yeni özelliklerin, ebeveyn denetimlerini artırmak için ve daha fazla güvenliğe odaklanan yeniliklerin gelmesi bekleniyor.

    Netflix’i ve Instagram’ı taklit ederek, kredi kartına ulaşıyor!

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN