Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Ürün İnceleme8000 TL Altı Akıllı Telefon Önerileri

    8000 TL Altı Akıllı Telefon Önerileri

    Telefon fiyatları zamlanıyor. Buna karşın birçok marka, rekabette yerini almak adına yeni modeller sunuyor. Bu yazımızda 8000 TL altında kalan ve birçok yönden kullanıcıları memnun edecek modelleri inceliyoruz.

    8000 TL

    8000 TL altı öne çıkan bir model VIVO Y16

    Bütçe dostu akıllı telefonlarda Vivo markası son dönemin yıldızlarından biri. Y16 ise markanın öne çıkan bir modeli. Öncelikle ürünün 8.19 mm incelikte ve sadece 183 gram olduğunu belirterek başlayalım. Kavisli düz çerçeve ile birleşince ortaya birinci sınıf bir tasarım çıkıyor. Ön tarafa geldiğimizde çiğ damlası çentikli 6.5 inç ekran görüyoruz. Ekran performansı üst seviye telefonlara göre biraz daha soluk kalsa da Y16 yine de yeterli. Ancak parlaklık yüksek olmadığı için güneşli ortamlarda ekranı görmek biraz zor olabilir.

    Donanım özellikleri açısından Y16, sekiz çekirdekli Media Helio P35 işlemci ile geliyor. Yüksek grafikli oyunlar dışında yeterli bir işlemci diyebiliriz. Yine de çok fazla program açık olduğunda geçişlerde yavaşlık hissetmeniz mümkün. İşlemciye 4GB RAM ve 128GB dahili depolama eşlik ediyor. Özellikle bu değerler ürünün segmenti açısından oldukça yeterli. 5000 mAh batarya ise tüm günün yükünü rahatlıkla çekiyor.

    Kamera performansı

    Y16’da 13MP ana arka kamera ve 2MP makro kamerada yer alıyor. Bu tarz telefonlarda fotoğraf konusunda anahtar kelime ışık. Yeterince ışık varsa Y16, tatminkar sonuçlara imza atıyor. HDR modu da aşırı parlak gökyüzünün olduğu durumlarda devreye giriyor. Ancak düşük ışıkta kalite, amiral gemisi telefonlara göre belli oluyor. Zaten telefonda gece modu yok. Makro kamera ise ortalama performansa sahip. Ön tarafta ise 5MP kamera özçekim ve video aramalar için yeterli.

    Ürünü bu adresten inceleyip satın alabilirsiniz.

    Infinix Hot 30i

    Kağıt üzerindeki değerler açısından oldukça iddialı bir model ile devam ediyoruz. 6.6 inç ekrana sahip ründe 8GB RAM ve 128GB depolama alanı yer alıyor. 8GB gerçekten çok yüksek bir rakam. Ayrıca ekranın 90Hz tazeleme hızına sahip olduğunu belirtelim. Bu segment için 90Hz fazlasıyla yeterli. İşlemci tarafında ise ürün MediaTek Helio G37’ye sahip. G37, Vivo Y16’daki P35’ten biraz daha güncel ve yüksek performanslı bir işlemci. Ürün 5000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir bataryaya sahip.

    50MP değerinde arka kamera genel olarak başarılı. Ancak fotoğrafların beyaz dengesi (white balance) konusunda biraz saptığını görüyoruz. Bu nedenle aslında bütçe dostu telefonlarda önerim, kendinize rahat kullanabileceğiniz bir fotoğraf işleme programı seçmeniz. Çünkü Hot 30i aslında 4-15 MB boyutunda fotoğraf verisi yakalıyor. Yani uygun bir programla müdahale etme ve fotoğrafı istediğiniz ayarlara getirme şansınız yüksek.

     

    Tecno Spark 10C

    Tecno Spark 8000 lira altı telefon arayanların dikkatini çekecek bir ürün. Telefonun arkasındaki kameralar ve boyut iPhone 14’e fazlasıyla benziyor. Şahsen bu tarz “andırmaları” sevmesem de kötü bir tasarım değil. Üründe 90Hz tazeleme hızına sahip 6.6 in ekrana 8GB RAM ve 128GB depolama alanı eşlik ediyor. Başka bir ifadeyle bu segment için yine oldukça iddialı rakamlar görüyoruz. Bu üründe de 5000 mAh batarya görüyoruz. Üründe Arm Cortex a75 işlemci ve Arm Mali-G57 grafik işlemci bulunuyor. Bu sayede grafik işlemci Fortnite, Mobile Legends gibi oyunlarda yüksek ayarları açmanızı sağlıyor. Önceliği oyun olan kullanıcılar için Tecno Spark 10C fiyatının üzerinde işlere imza atıyor.

    Fotoğraf açısından da 16MP geniş açı başarılı. Ancak bu da ışık seven bir kamera. Loş ve karanlık ortamlarda ürünün sonuçları ne yazık ki tatmin edici değil.

    Ürünü bu adresten inceleyip satın alabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN