Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürKodsuz yazılım geliştirme platformları

    Kodsuz yazılım geliştirme platformları

    Hayal edin, aklınızdaki o muhteşem projeyi hayata geçirmek için tek satır kod yazmanızı gerek yok! Kodsuz geliştirme platformları, ister yazılımla uğraşın isterseniz kod yazmayı bilmeyin, geleneksel bilgisayar programlama yerine grafiksel kullanıcı arabirimleri ve yapılandırma yoluyla uygulama yazılımı oluşturmasına olanak tanıyor! Bu hafta kodsuz yazılım geliştirme platformlarını radarıma aldım ve merak edilenleri araştırdım.

    Kodsuz uygulama geliştirme nedir?

    Kodsuz yazılım geliştirme, yazılım mühendislerinin ve teknik bilgisi olmayan kullanıcıların görsel modelleme araçları ve yapılandırma yoluyla uygulamalar oluşturmasına ve iş akışlarını otomatikleştirmesine olanak tanıyan bir yaklaşımdır. Geleneksel uygulama geliştirme yaklaşımlarına kıyasla yeni uygulamaların teslimini önemli ölçüde hızlandırır. UI/UX tasarımı, AI/ML modelleme ve yerleşik otomatik QA araçları dahil olmak üzere uçtan uca uygulama geliştirme için kullanımı kolay ancak güçlü araçlar sağlayarak kodsuz, her çalışanın yetkin bir yazılım haline gelmesini sağlar, kodlamayı öğrenmeden yaratıcı çözümlerin ortaya çıkmasına yardımcı olur.
    Kodsuz uygulama geliştirme platformları ( No-Code devolopment platform), tüm kodlamayı ortadan kaldırmaya yardımcı olur mu ? Çoğu durumda, özellikle karmaşık iş mantığına sahip büyük ölçekli kurumsal düzeyde uygulamalar söz konusu olduğunda, no-code uygulamalar şu an için yeterli olmayabilir. Low-code yani daha az kod yaklaşımı ile projeler daha ileri düzeyde geliştirilebilir.

    Kodsuz yazılım geliştirebileceğiniz platformlar

    Webflow

    Çoğu girişimin bir web sitesine harcayacak büyük bir bütçesi yoktur. Webflow, büyük miktarda zaman veya para harcamadan yüksek kaliteli bir web sitesi oluşturmanıza olanak tanıyan uygun fiyatlı bir giriş sağlar. Webflow; SaaS web sitelerinden e -ticaret mağazalarına ve hatta  iş panolarına kadar tek bir kod satırı bilmeden istediğiniz web sitesini oluşturma yeteneği verir. Çeşitli şablonlar ve sezgisel bir sürükle ve bırak kullanıcı arayüzü ile web sitenizi fikir aşamasından hızlı bir şekilde kullanıma sunabilirsiniz.

    Scapic

    Online alışverişi oldukça sevdik. Neredeyse her gün birçok site ve uygulamadan alışveriş yapıp, sabırsızlıkla kargoların gelmesini bekliyoruz.  Online alışveriş yaparken, müşteri olarak satın alacağımız ürünle ilgili bütün detayları bilmek istiyoruz.  Fotoğraflar bazen yeteri kadar fikir vermeyebiliyor. İşte tam da burada artırılmış gerçeklik devreye giriyor.

    Scapic , artırılmış gerçekliğin gücünü kendi çevrimiçi mağazanıza getiriyor – ve teknolojiyi kullanmak için kodlama gerekmiyor. Ürünlerinize göz atan kişiler, sunduğunuz ürüne ilişkin 360 derecelik bir görünüme ulaşabiliyorlar. Bu sayede ürünler daha detaylı bir şekilde incelenebiliyor. Yeni girişiminizde bu gösterişli AR özelliğine sahip olmak sizi rakiplerinizden ayıran şey olabilir. Scapic, bu dikkat çekici teknolojiyi kendi tasarımınıza eklemenizi kolaylaştırıyor.

    Voiceflow

    Bundan birkaç yıl önce, sesle etkinleştirilen teknolojinin ne kadar ileri gideceğini hayal etmek oldukça zordu. Çok uzun zaman önce, sesle çalışan teknolojiler deyince Siri ve Alexa aklımıza geliyordu. Şimdi ise trend; sesle etkinleştirilen asistanlar!.. Ses uygulamaları ile yapabileceklerimizin bir sınırı yok! (sweet-factory.com) .. Benim en sevdiğim sesli uygulamaların başında sesle yazdırma özelliği geliyor.  Röportaj çözümlerken oldukça işime yarayan bu teknolojiyi sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum.

    Voiceflow; tek bir kod satırı bile girmeden herkes için sesli uygulama geliştirmeyi mümkün hale getiren bir platform. Kulağa oldukça hoş geliyor değil mi? Voiceflow ile ses uygulaması oluşturmak; hızlı uygulama geliştirme mantığı ve yapısını oluşturan sürükle ve bırak bloklarının düzenlenmesini içeriyor. Google, Alexa, araç içi asistanlar, sohbet robotları ve daha fazlası için ses uygulamaları oluşturmanın ardındaki tüm karmaşıklığı ortadan kaldıran, kullanıcı dostu bir görsel arayüz.

    Her zaman bir sesli asistan oluşturmak isteyen hevesli bir uygulama yaratıcısıysanız, Voiceflow’un kodsuz uygulama geliştirme platformu tam da bunu yapmanızı sağlıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN