Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımİşinizi kolaylaştıracak en iyi yapay zeka uygulamları

    İşinizi kolaylaştıracak en iyi yapay zeka uygulamları

    Uzun yıllardır sinema filmlerinde ve TV’lerde geçen yapay zeka yavaş yavaş günümüzün bir gerçeği haline geliyor. Her ne kadar yapay zekayı insanlığı ortadan kaldıracak bir tehdit olarak görenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çok olsa da şu an için yapay zeka uygulamaları insanların hayatını birçok şekilde kolaylaştıracak, işlemleri daha hızlı, daha doğru ve daha verimli hale getirebilecek bir potansiyele sahip. Yapay zeka uygulamaları, büyük verileri işleyen algoritmalar ve makine öğrenimi teknikleriyle zorlu işlerin üstesinden kolayca geliyor. Bu yazımızda insanların hayatlarını kolaylaştıran çeşitli yapay zeka uygulamalarına değineceğiz.

    Lensa

    Yapay zekanın son dönemde en çok kullanıldığı alanlardan biri imaj işleme alanı. Yapay zeka, sanat konusunda gerçekten çok başarılı işler çıkarıyor. Yapay zeka destekli bir uygulama olan Lensa da son dönemde kullanıcılar arasında oldukça popüler hale geldi. Özellikle sosyal medyada birçok kullanıcı profil fotoğrafı olarak Lensa’nın oluşturduğu avatarları kullandı. Lensa, sihirli avatar özelliğiyle tabiri caizse sosyal medyayı resmen kasıp kavurdu. Prisma Labs tarafından geliştirilen uygulama, mobil fotoğrafçılığı ve videoları bilgisayar görüşü, sinir ağı ve derin öğrenme teknikleriyle bir sonraki seviyeye taşıyor. Uygulama, arka plan bulanıklaştırmadan tamamen benzersiz renderlara kadar birçok şeyi yapmasına olanak tanıyor.

    Uygulamayı indirmek için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lensa.app&gl=TR

    InteriorAI

    Sırada yine yapay zeka destekli bir uygulama olan InteriorAI var. Evinizi yeniden dekore etmek gibi bir planınız varsa yapay zeka desteğiyle işinizi kolaylaştırıyor. Çektiğiniz fotoğraflarla odanızın iç tasarımıyla ilgili fikir veriyor. Uygulamada modern, minimalist, tropikal, İskandinav gibi çeşitli tarzlar yer alıyor. Kullanımı oldukça kolay olan uygulama beklenenden çok daha hızlı çalışıyor. Uygulamayı kullanmak için öncelikle kayıt olmanız gerekiyor. Daha sonra odalarınızın fotoğrafını çekip uygulamaya yüklüyorsunuz. Fotoğrafı yükledikten sonra farklı tarzlar arasından bir seçim yapıyorsunuz. Gerisini uygulama hallediyor ve size çeşitli tasarım fikirleri sağlıyor. Ücretsiz sürümde yalnızca beş tasarım oluşturabiliyorsunuz. Daha fazla tasarım oluşturmak istiyorsanız belirli bir ücret ödemeniz ya da bir hafta beklemeniz gerekiyor.

    Uygulamayı kullanmak ve ayrıntılı bilgi almak için: https://interiorai.com/

    ChatGPT

    OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, tüm zamanların en hızlı büyüyen yapay zeka uygulamalarından biri olarak öne çıkıyor. Aslında bir sohbet robotu olan uygulama, verdiği mantıklı yanıtlarla bir anda birçok kullanıcının gözdesi haline gelirken yapay zekanın yeniden gündeme gelmesinde büyük rol oynadı. ChatGPT, sunum hazırlamadan kod yazmaya kadar birçok konuda kullanıcılara yardımcı oluyor. Şu an en popüler yapay zeka uygulamalarından biri olan ChatGPT’nin Google’ın dahi tahtını sallayacağı konuşuluyor. Son derece çok yönlü bir uygulama olan ChatGPT bir süre daha adından söz ettirecek gibi görünüyor.

    Ayrıntılı bilgi almak ve kullanmak için: https://chat.openai.com/

    DALL-E 2

    Listemizin dördüncü sırasında yine OpenAI tarafından geliştirilen bir uygulama olan DALL-E 2 var. Uygulama yazdığınız metinden oldukça gerçekçi görüntüler oluşturan bir yapay zeka aracı olarak öne çıkıyor. Oldukça etkileyici sonuçlar veren uygulama ile farklı sanat tarzlarını, konseptleri ve tasarım temalarını birleştirebiliyorsunuz.

    Uygulama hakkında bilgi almak ve kullanmak için: https://openai.com/product/dall-e-2

    Socratic

    Socratic, öğrencilerin derslerindeki soruları cevaplamak için yapay zeka teknolojilerini kullanan bir mobil uygulama olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar, kamera aracılığıyla ödevlerindeki soruların fotoğrafını çekerek, uygulama aracılığıyla aradıkları cevapları bulabiliyor. Socratic, yapay zeka teknolojilerini kullanarak, soruların cevaplarını hızlı bir şekilde buluyor. Uygulama, kullanıcıların sorularını anlamak için doğal dil işleme teknolojilerini kullanıyor ve ardından cevapları bulmak için veri tabanlarını ve kaynakları tarıyor. Ayrıca, Socratic kullanıcılarına sorularının cevaplarını bulmak için farklı kaynaklar öneriyor. Bu kaynaklar arasında, konuyla ilgili videolar, makaleler, kitaplar ve diğer kaynaklar yer alıyor. Bu özellik sayesinde, öğrenciler sorularının cevaplarını bulmanın yanı sıra, konuları daha iyi anlamalarına da yardımcı olacak kaynakla buluyor. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan Socratic, aynı zamanda öğrencilerin önceden çözülmüş sorulara erişmelerine de izin veriyor.

    Uygulamayı indirmek ve ayrıntılı bilgi almak için: https://socratic.org/

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN