Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürDaha iyi bir gelecek için: "Solve For Tomorrow"

    Daha iyi bir gelecek için: “Solve For Tomorrow”

    Teknoloji ve dijitalleşme artık sadece hayatlarımızı iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda toplumsal sorunlara da yenilikçi çözümler sunabiliyor. Teknoloji sayesinde toplumsal kalkınmaya katkı sunulması, gençlerin bu amaca yönelik teşvik edilmesi gibi süreçler tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de öne çıkıyor. Bu hafta sizlere Samsung’un  küresel ölçekte hayata geçirdiği “Solve for Tomorrow” programını tanıtacağım.

    Bugünün çocukları yarının sorunlarını çözecek

    Samsung, bir süredir küresel kurumsal vatandaşlık vizyonu kapsamında hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle topluma değer katan çalışmalar yürütüyor. Gelecek nesillerin teknoloji odaklı bir bakış açısına sahip olmasını önemseyen şirket, bu doğrultuda gençlerin toplumu dönüştürecek yenilikçi fikir ve çözümler üretmesini önceliklendiriyor, bunu da eğitim yoluyla gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Firma yetkililerinden  aldığım bilgiye göre;  Samsung önceliğini, ‘toplumun kalkınmasına yönelik ortak değer yaratmak’ olarak belirlemiş. Bu amaçla çocuklara eğitimler vererek, onların potansiyellerini tamamen ortaya çıkarmayı hedefliyor. Şirket, gençlerin olumlu yönde toplumsal değişime öncülük etmelerini ve herkes için daha akıllı, sürdürülebilir ve iyi bir dünya inşa etmelerine katkı sağlıyor.

    Proje, toplumun en acil sorunlarını çözmeyi amaçlıyor

    “Solve for Tomorrow” programı, toplumun en acil sorunlarını çözmeye yönelik toplumsal inovasyon fikirlerinin geliştirilmesine zemin hazırlıyor. STEM eğitimine olan ilgiyi ve bu alandaki yeterliliği artırmak için tasarlanan program yaratıcı çözümler bulmak ve toplumda yaşanan zorlukları ve riskleri ortadan kaldırmak için gençleri uygulamaya teşvik ediyor. Program katılımcıları, içinde yaşadıkları ortam hakkında derinlemesine bir kavrayış geliştirmelerinin yanı sıra iş gücünün ve toplumun geleceğini belirleyecek yetenekler olan eleştirel ve yaratıcı düşünme, iletişim kurma ve iş birliği yapma becerilerini de geliştiriyor.

    Öğrenciler yarışmaya, ‘İklim Krizi’ (Karbon Emisyonun Azaltılması), ‘Sürdürülebilir Atık Yönetimi’ (Geri Dönüşüm), ‘Yenilebilir Enerji’ ve ‘Akıllı Şehir Uygulamaları’ konularına çözüm üreten projeleriyle başvurabiliyorlar. Öğretmenler de “Solve for Tomorrow” bilim yarışmasına gönüllü mentor olmak için başvurabiliyor. Öğretmenlere yönelik Tasarım Odaklı Düşünme eğitmen eğitimi de gerçekleştirilirken, online eğitimlerin yanı sıra İstanbul, İzmir, Ankara gibi illerde düzenlenen eğitimlere, Anadolu’dan başvuru yapan öğretmenler de katılabiliyor.

    “Solve for Tomorrow” programı, yenilikçi düşünmeyi, yaratıcı problem çözmeyi ve ekip çalışmasını teşvik ediyor; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) eğitimine olan ilgiyi ve bu alandaki yeterliliği artırmayı amaçlıyor. Bu program yaratıcı çözümler bulmak ve toplumda yaşanan zorlukları ve riskleri ortadan kaldırmak için gençleri STEM’i uygulamaya teşvik ediyor. Bu programın katılımcıları, içinde yaşadıkları ortam hakkında derinlemesine bir kavrayış geliştirirken, iş gücünün ve toplumun geleceğini belirleyecek yetenekler olan eleştirel ve yaratıcı düşünme, iletişim kurma ve iş birliği yapma becerileri de geliştiriliyor.

    İlk üçe giren takımlara hediye çeki hediye ediliyor

    Samsung Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğiyle düzenlenen ve öğrencileri toplumsal sorunları çözmeye teşvik ederek benzersiz bir öğrenme fırsatı sunan “Solve for Tomorrow” programına 8. sınıftan 12. sınıfa kadar devlet veya özel okullarda okuyan öğrenciler bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) projeleri ile katılabiliyor. Yarışmaya, öğrenciler en az 2 kişi en fazla 5 kişiden oluşan takımlarla da katılım sağlayabiliyor. Yarışmada birinci takıma 30.000 TL, ikinciye 25.000 TL, üçüncüye ise 20.000 TL değerinde Samsung ürünlerinde kullanabilecekleri hediye çekleri ödül olarak sunuluyor.

    Program ön değerlendirme, yarı final ve final olmak üzere 3 aşamadan oluşuyor. “Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi” ile programa katılan öğrenci ve gönüllü öğretmenlere eğitim veriliyor. Tasarım odaklı düşünme; yaratıcı ve uygulanabilir fikirlere sevk eden 5 adımlı bir süreçten oluşuyor. Bu adımlar; empati kurma, tanımlama, fikir üretme, prototip çıkarma ve test etme. Bu eğitim Stanford Üniversitesi “Design Thinking in Integrated Design Education” (Entegre Tasarım Eğitiminde Tasarım Odaklı Düşünme) programından yararlanılarak hazırlandı. Bu eğitimlerin yanı sıra Samsung ve Habitat Derneği yarı finale kalan öğrencilere destek olmak amacı ile mentörlük desteğinde de sunuluyor.

    Yarışmanın yeni dönemi için başvurular, 15 Ocak 2023 tarihine kadar https://www.samsung.com/tr/solve-for-tomorrow/ adresi üzerinden yapılabiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN