Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımUzaktan Eğitim ve Çalışma Yazılımlarıyla Zoom Deneyiminizi Zenginleştirin

    Uzaktan Eğitim ve Çalışma Yazılımlarıyla Zoom Deneyiminizi Zenginleştirin

    Pandemi ile birlikte hayatımızda uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma kavramları ağırlık kazandı. Elbette dünya genellikle Zoom üzerinde duruyor ancak bu yazımızda Zoom ile birlikte kullanabileceğiniz ve işinize yarayacak uygulamalara yer vereceğiz. Siz de durağan kitaplara ya da sıkıcı sunumlara son verip teknolojiyi kullanın.

    zoom
    Zoom üzerinde Nearpod gibi bir platform sayesinde çok daha etkili konu anlatabilirsiniz

    Zoom ile birlikte lider: Nearpod

    2012 yılında hayatımıza giren Nearpod aslında hakkı tam verilmeyen eğitim uygulamalarının başında geliyor. Gerek yüz yüze gerek uzaktan eğitimde Nearpod sayesinde çok daha etkileşimli ders hazırlayabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken YouTube ve PowerPoint başta olmak üzere her türlü görüntü, ses ve sunum dosyasını Nearpod ile kütüphanenize aktarın. Ardından soru, anket, öğrenci veya öğretmen çizimi gibi eklemeler yaparak öğrencilerin katılımını sağlayabilirsiniz. Ödev verip öğrenci gelişimini raporlamak da yine sistem üzerinde ücretsiz sağlanıyor.

    wordwall
    WordWall ile kelime veya kavram çalışmalarını çok eğlenceli hale getirebilirsiniz

    Kelime çalışmaları artık eğlenceli: WordWall

    Özellikle yabancı dil öğrenirken kelime tekrarı yapmak ya da yeni kelime öğrenmek kabus olabiliyor. WordWall sayesinde kelimelerle görselleri birleştirerek ya da çeşitli oyunlar üreterek kelime ve kavram bilgisini geliştirebilirsiniz. Türkçe veya yabancı bir dilde Bing arama motorunu kullanan WordWall size soyut ve somut sözcüklerde zengin bir arşiv sunuyor. Açıkçası dersi hazırlamak biraz zahmetli olsa da emeklerinize değeceğini söyleyebilirim.

    Etkileşimli bir pano: Padlet

    Sınıf ortamını dijitale çevirmek iddiasında olan Padlet oldukça yetenekli bir platform. Padlet’i okullardaki panoların sanal olarak düşünebilirsiniz. Öğretmen veya istenirse öğrencilerin katkı sunabileceği bu panoda resimler, bağlantılar, videolar yer alabiliyor. Okul veya iş ortamını daha yaratıcı bir hale dönüştürmek için panoları beyin fırtınası şeklinde de kullanabilirsiniz. En azından takvimde belli günleri renkli paylaşımlarla çeşitlendirerek öğrencinin motivasyonunu yükseltebilirsiniz. Tabii ki ofis ortamına da renk katmanız mümkün.

    quiz
    Farklı konu ve alanlardan sınav hazırlamak çok kolay

    Sınav zamanı: Quizizz

    İşte bildiklerimizi ölçmek için bir fırsat… Bakalım neler öğrendik? Evet, böyle klasik başlangıçlarla sınav fobisine neden olabilir ya da Quizzizz ile eğlenceli sınavlar hazırlayabilirsiniz. Sınavları kendiniz hazırlayabilir veya başkaları tarafından hazırlanan materyalleri kullanabilirsiniz. Matematik, fizik gibi konuların da yer aldığı Türkçe ve İngilizce içeriklerin bulunduğu Quizizz mutlaka işinize yarayacaktır. Bu yazılımlar ilginizi çektiyse ve daha çok çocuklara yönelik içerik arıyorsanız bu adresteki yazımıza da göz atmayı unutmayın.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN