Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraSamsung Galaxy Note 10 kameralarına ilk bakış

    Samsung Galaxy Note 10 kameralarına ilk bakış

    Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus kameralarının detaylı analizi ile karşınızdayız.

    Artık geleneksel hale gelen Note tanıtımı ile beraber Samsung’un bu efsane haline gelen telefonları onuncu nesile kavuştu. Samsung, 10. seri ile beraber bazı önemli radikal kararlar aldı. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda bu kararların etkisini daha yoğun yaşayacak olan marka Note 10 ile beraber aileye yeni bir model daha ekledi: Note 10 Plus.

    Samsung Galaxy Note 10

    Evet artık Note 10 ailesi iki modelden oluşuyor. Akıllı telefonlar içinde üzerinde kalemi bulunan tek model olan Note serisi, Galaxy Note 10 ile bu geleneği devam ettiriyor. Güçlü ve sofistike bir model ailesi olan Note 10, kameraları ile de iddialı.

    Samsung Galaxy Note 10 kameralarına ilk bakış

    Bugüne kadar bir önceki S amiral gemisinin kameralarını aynen alıp kullanmasıyla bilinen Note ailesinde durum az da olsa değişmiş görünüyor. Samsung sadece aileyi büyütmekle kalmamış aynı zamanda kendine has bazı kamera özellikleri de eklemiş. Gelin şimdi her iki modelin de kameralarına bir göz atalım:

    Samsung Galaxy Note 10

    Samsung Galaxy Note 10 kameraları

    Ailenin küçük üyesi olan Galaxy Note 10, 6.3 inçlik bir ekranla geliyor. Telefonun önünde bir (önceki S amiral gemisi S10 Plus’ta dual ön kamera vardı) arkasında ise 3 kamera bulunuyor.

    Ana kamera S10 Plus ile birebir aynı: 12 MP ana, 12 MP 2X optik zoomlu ikinci kamera ve 16 MP geniş açı. Bu kameraların diyafram ve diğer özellikleri de aynı şekilde tasarlanmış.

    Ön tarafta ise farklılık buluyor. S10 Plus’ta bulunan ikili kamera yerine tek bir kamera yerleşimi var. O kamera S10 Plus’ın ön kamerasına 10 MP çözünürlük ve 1.22 µm piksel boyutu ile çok benziyor. Ancak diyafram açıklığı S10 Plus’ta f/1.9 iken Note 10’da bu değer f/2.2. Yani diyafram biraz daha az ışık alıyor.

    Video tarafında ise ana kamera 4K 60 fps video kayıt yaparken, ön kameradaki 4K 30 fps desteği de devam ediyor.

    Samsung Galaxy Note 10

    Samsung Galaxy Note 10 Plus kameraları

    6.8 inçlik ekranı ile Galaxy Note 10, kameraları ile de küçük farklılıklar içeriyor. Öncelikle ana kameraların Note 10 ile aynı olduğunu (yani S10 Plus ile) belirteyim. Galaxy note 10 Plus’taki önemli fark ise üçlü ana kameraya dördüncü bir kameranın gelmesi olmuş. Bu kamera Samsung tarafından DepthVision olarak isimlendirilse de aslında ToF (Time of Flight) kamerası.

    Ön kameranın özellikleri ise Note 10 ile aynı olan Note 10 Plus, ana kamerada 4K 60 fps, önde ise 4K 30 fps video kayıt yapabiliyor.

    DxOmark’ta liderlik koltuğuna oturdu

    Samsung Galaxy Note 10 Plus’ın 5G modeli cep telefonu kameralarını test eden DxOMark platformunda 113 puan alarak halen satışta olan en iyi kameralı telefon ünvanını da kazandı. Galaxy note 10 Plus 5G’nin Note 10 Plus’tan kamera anlamında farkı olmadığını belirteyim. İlk etapta sadece Güney Kore’de satılacak olan bu modelin en önemli özelliği isminde de anlaşılacağı üzere 5G desteği sunması.

    Samsung Galaxy Note 10

    Görüldüğü gibi Samsung, Note 10 ailesiyle beraber özellikle kameralarda bazı küçük dokunuşlar yapmış. Çok büyük olmayan bu dokunuşların, bazı yazılım düzenlemeleriyle beraber daha da ileriye taşınması da mümkün. Örneğin firmanın tanıtımla beraber duyurduğu ve aynı zamanda piyasada olan Galaxy A80 modelinde bulunan Canlı Odaklı Video modunda video kayıt sırasında gerçek zamanlı olarak arka planın bulanıklaştırma özelliğinin de geldiğini belirteyim.

    Samsung Galaxy Note 10

    Samsung Galaxy Note 10 ailesinin Ağustos sonu itibariyle Türkiye pazarında da satışa sunulacağını hatırlatarak bu haftaki yazıma son veriyorum.

    Işığınız bol olsun…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN