Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2022 yılına damgasını vuran teknolojiler!

    2022 yılına damgasını vuran teknolojiler!

    2022 yılına damgasını vuran teknolojiler ile ilgili yazımızda bu yılın önemli teknoloji olaylarına ve ürünlerine göz atıyorum.

    Bu yılın en önemli olaylarından biri Facebook’un Meta isimli çatı şirketi kurması ve bütün iştiraklerini bunun altında toplaması oldu. Bu sadece idari bir çalışma değil aynı zamanda Metaverse için hazırlık yapmaya başlayan şirketin önemli adımlarından biriydi.

    2022 yılına

    Sanal dünya ile gerçek dünyayı birleştirme iddiası ile ortaya çıkan Metaverse her ne kadar beklendiği ilgiyi görmese de 2022 yılının en çok konuşulan konularından biri oldu.

    Genelde donanım desteği ile hayata geçirilen Metaverse, bu donanımların pahalı olması, ayrıca uzun süre kullanıldığında yorması gibi sebeplerden şimdilik çok yaygınlaşamadı. Ancak önümüzdeki yıllarda bu teknolojilerin ucuzlaması ve tabana biraz daha fazla yayılması bekleniyor.

    Bu yılın en çok konuşulan konularından biri de kripto paralar oldu. Pandeminin sona ermesi ile beraber artık eskisi kadar ilgi görmeyen bu para birimlerinde düşüş başladı. Özellikle en yaygın para birimi Bitcoin, 2022 yılına 50 bin doları zorlayarak girmişti. Yıl sonuna geldiğimizde ise bu rakam 16 bin dolar civarında idi. Bir diğer popüler kripto para birimi olan Ethereum ise 4000 dolar ile girdiği yeni yılın sonunda 1200 dolar seviyesinden işlem görüyordu.

    Her ne kadar rakamlar iç açıcı görünmüyor olsa da kripto para teknolojisi hayatımıza girdi ve önümüzdeki yıllarda bu paraları daha fazla yerde göreceğiz diye düşünüyorum.

    2022 yılına

    Bir diğer önemli teknolojik gelişme ise çılgın milyarder Elon Musk’ın sonunda Twitter’a satın alması oldu. Sıradışı tavırları ile bilinen Musk, çekişmeli geçen bir süreç sonunda Twitter’ı satın aldı. Kendi tarzını sosyal ağa getiren Musk’ın önümüzdeki yıllarda daha çılgın adımlar atmasını bekliyorum.

    2022 aynı zamanda yapay zekanın yükseldiği bir yıl oldu. Özellikle ikinci çeyrekte birçok yapay zeka yazılımı ya da yapay zeka kullanım örneği hayatımıza girdi. Bunlardan bazıları kelime ya da cümle ile resim çizerken bazıları fotoğraflarımızdan anime karakterler oluşturdu. Şu bir gerçek ki biz bu yapay zekayı çok sevdik ve özellikle sosyal medyada bolca kullandık.

    Elbette 2022 yılına damgasını vuran teknolojiler bunlarla sınırlı değil. Ben buraya dikkatimi çeken ve önem verdiklerini ekledim.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN