Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonYemekleri 3D yazıcı ile hazırlanan ilk restoran Londra'da açıldı

    Yemekleri 3D yazıcı ile hazırlanan ilk restoran Londra’da açıldı

    3631CC4900000578-3685998-image-a-62_1468325990376

    3 boyutlu yazıcılar, uzun yıllardır teknoloji gündeminin heyecan verici maddeleri arasında. Sadece plastik değil, farklı karışımların da baskı malzemesi olarak kullanılabilmesi sayesinde insan organlarının bile ‘basılabildiği’ bu aygıtların sunduğu sürprizlerin ardı arkası kesilmiyor. Son gelişme dünyanın 3D yazıcı ile yemek üretip servis eden ilk restoranı ile ilgili. Evet, yanlış okumadınız…

    AB’den çıkma kararı ile dünya basınında sıkça yer alan İngiltere’nin başkenti Londra’da Food Ink. tarafından açılan restoran, halkın da yoğun ilgisi ile karşılandı. Ancak bu ilgi biraz farklı; daha çok restoranın camından yemek hazırlanma süreçlerinin izlenmesi şeklinde gelişen ilginin, ‘tadına da bakma’ aşamasına ise pek fazla ulaşmadığı gözlerden kaçmıyor. İnsanlar, bu yenilikçi fikri izlemekle yetiniyor.

    Öte yandan Food Ink., yazıcılarla hazırlanan yiyeceklerin son derece sağlıklı olduğunu ve yenilmesinde herhangi bir problemin söz konusu olmadığını belirtiyor.

    Kısa süre içinde bir restoran fenomeni oluşur mu bilinmez ama 3D yazıcı ile hazırlanan yiyeceklerin neredeyse kusursuz göründüğü dikkatlerden kaçmıyor.

    3D-printed-restaurant-by-FOOD-INK-and-byFlow-11

    Türkiye’ye de gelir mi?

    Food Ink., restoran ağını genişletme konusunda da kararlı, Almanya, Dubai, Avustralya, İtalya, İsrail, İspanya, Fransa, Hollanda, Kanada, ABD ve İzlanda’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkede söz konusu restoranların açılmasının planlandığı ifade ediliyor. Planlamada Türkiye ise şimdilik yok.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN