Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelMicrosoft, Xbox kullanıcılarının güvenliğini artırıyor

    Microsoft, Xbox kullanıcılarının güvenliğini artırıyor

    Xbox güvenlik ayarları bir kez daha değişiyor. Oyuncu topluluklarında şahit olunan bazı verimsiz ve istenmeyen mesajlaşmalar, bundan böyle gelişmiş filtreleme sistemi tarafından kontrol edilecek. Kullanıcılarının güvenliğini de düşünen yazılım firması, Xbox’ı daha hoş ve daha eğlenceli bir platform haline getirmek istiyor.

    Xbox güvenlik ayarları

    Xbox güvenlik ayarları yeniden yapılandırılıyor

    Güvenlik meselesini mesajlaşma sistemi ile ele alan Microsoft, kötü niyetli ve rahatsız edici mesajları otomatik kontrol edebilen 4 farklı mesajlaşma filtresi geliştirdiğini açıkladı. Bu filtreler, sırasıyla, şu şekilde: Friendly, Medium, Mature ve Unfiltered.

    İlk seçenek, bütün çocuk hesapları için varsayılan bir seçenek olacak. Saldırgan mesaj olarak nitelendirilebilen bütün mesajları filtreleyecek olan ayar, en güçlü ve en sınırlayıcı güvenlik seçeneği olarak sistemde yer alıyor.

    xbox mesaj ayarları

    İkinci seçenek, birinci seçeneğin biraz daha hafif bir versiyonu olarak kullanıcılara hizmet veriyor. Zira kendisi ayrımcı bir dile sahip olan veya tehdit içeren kelimeleri engelliyor ancak dostça atışmalara izin veriyor. Medium ayarının Friendly ayarından bir diğer farkı ise kendisinin varsayılan bir ayar olmaması.

    Türkçe’de yetişkin anlamına gelen Mature, neredeyse bütün zararlı içeriklere izin veriyor. İzin verilmeyen tek içerik türü, Microsoft’un kullanıcılara her zaman zarar vereceğini düşündüğü mesajlar. Eğer hiçbir filtre sistemi kullanmak istemiyorsanız Unfiltered isimli güvenlik yapılandırılmasını tercih edebilirsiniz.

    Xbox çevrimiçi güvenlik ayarları

    Ayrıca arkadaşlarınızın size gönderdiği mesajlara ve tanımadığınız birinden aldığınız mesajlara ayrı güvenlik prosedürleri uygulayabilirsiniz. Aşağıda, ilgili sistem adına Xbox tarafından hazırlanan bir video yer alıyor. Dilerseniz daha fazla bilgiyi bu videodan elde edebilirsiniz. İyi seyirler.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN