Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiTaşınabilir Hoparlör ile Müzik Keyfinizi Katlayın

    Taşınabilir Hoparlör ile Müzik Keyfinizi Katlayın

    Taşınabilir hoparlör ile müzik keyfinizi katlamaya ne dersiniz?

    Bu yazımda taşınabilir hoparlör modellerini ve taşınabilir hoparlör seçiminde dikkat etmeniz gerekenleri bulabilirsiniz.

    Taşınabilir Hoparlör

    Kablosuz bağlantı alanında teknolojide ciddi ilerlemelerin yaşanmasıyla beraber hayatımıza renk katan yeniliklerden biri de taşınabilir hoparlörler oldu. Birçok marka tarafından farklı modellerde üretilerek piyasaya sunulan bu hoparlörler istediğiniz her yere götürebileceğiniz, genelde oldukça hafif cihazlar olarak karşımıza çıkıyorlar.

    Bataryası sayesinde elektriğe bağlı olmadan da kullanabileceğiniz kablosuz taşınabilir hoparlörleri bisiklet sürücülerinde görmeye hepimiz alıştık. Hatta bu cihazlar öylesine hayatımıza girdi ki pikniklerde, kamplarda bile insanların yanında olmaya başladılar.

    Bildiğiniz gibi şehir içi toplu taşıma hizmeti veren birçok otobüste, iş makinelerinde oto teybi yer almıyor. Genelde içerisinde oto teybi bulunmayan araçlarda şoförler, yolu ve işi daha eğlenceli hale getirmek için kablosuz hoparlörleri aracın bir yerine sabitleyerek, telefona bağladıktan sonra doyasıya müzik keyfi yaşıyorlar.

     

     

    Kablosuz Taşınabilir Hoparlör Nasıl Seçilir?

    Aslında burada gerçekleşecek olan seçim biraz da sizin ne istediğinizle alakalı diyebilirim. Ağırlık konusunda hassasiyetiniz varsa 100 – 200 gram arasında birçok ürün bulabileceğinizden emin olabilirsiniz. Genel olarak bu ürünlerden satın almak isteyen kişilerin en önem verdiği şey bataryanın kaç saate kadar dayandığı oluyor. Ürünün fiyat yelpazesiyle de orantılı olarak tek şarjda 6 saate kadar ömür biçen taşınabilir hoparlör de bulabilirsiniz, 20 saate kadar ömür biçen de.

    Kablosuz hoparlörlerin bazılarında radyo özelliği de bulunuyor. Yani radyodan müzik, haber, eğlence programı ya da maç dinlemek istiyorsanız boşuna telefonunuzdan bağlantı kurmanıza gerek kalmayacak. Ürünü satın alırken özellikleri arasında radyo desteği olup olmadığını inceleyebilirsiniz.

    Kablosuz hoparlörler ile ilgili bir diğer dikkat edilmesi gereken seçim kriteri ise cihazınızla bağlantı uyumu içerisinde olup olmayacağıdır. Birçok kablosuz hoparlör bluetooth ile bağlantı kurar ama özellikle yeni model bazı telefonlarda ve birtakım cihazlarda bluetooth desteği bulunmuyor. Bu durumda satın alacağınız cihazın telefonunuz ile bağlantı kurabileceği konusunda emin olmalısınız.

     

     

    Taşınabilir Hoparlörlerde Fiyat Aralığı Nedir?

    Tabii ki bir ürün satın alacaksanız kalitesi, özellikleri kadar fiyatı da önemli. Ama kablosuz bağlantı ile çalışan taşınabilir bir hoparlör satın alacaksanız fiyat konusunda çok korkmanıza gerek yok. Çünkü 50 TL’den başlayan ve 1000 TL’ye uzanan çok geniş bir fiyat yelpazesi ile karşı karşıyayız. Bu yelpaze içerisinde farklı özelliklere ve kalitelere sahip onlarca ürün bulabilir ve zevkinize göre bir tanesini satın alabilirsiniz.

     

    Taşınabilir Hoparlör Modelleri

    Şimdi de farklı fiyatlarda satışa sunulan kablosuz hoparlörleri genel hatlarıyla inceleyip bir analiz yapalım.

     

    JBL JBLGOORG Taşınabilir Kablosuz Hoparlör Turuncu

     

    JBL’nin bu kablosuz taşınabilir hoparlörü daha düşük bütçelerde bir ürün satın almak isteyenlere doğrudan hitap ediyor. Cazip bir fiyatla satışa sunulan JBL’nin turuncu renkli hoparlörü şık tasarımıyla da dikkat çekiyor. Bluetooth ile bağlantı kuran ve micro USB ile 3.55 mm jack girişleri bulunan cihaz 3W enerji tüketimiyle karşımıza çıkıyor. 130 gram ağırlığındaki üründe mikrofon ve asma halkası da bulunuyor.

     

    SONY SRSXB20L.CE7 Mavi Taşınabilir Hoparlör

    Sony tarafından üretilen ve gayet hoş bir tasarıma sahip olan mavi renkli taşınabilir hoparlör iki adet kolona sahip. iPod ile de uyum gösteren ve bluetooth bağlantısıyla çalışan cihazın en çekici özelliklerinden biri de su geçirmez olması. Deniz ya da havuz kenarında dinlenirken gönül rahatlığıyla müzik dinleyebileceğiniz gibi, banyoda da korkusuzca bulundurabilirsiniz. 12 saatlik batarya ömrü sunan cihazın ağırlığı ise 180 gram.

    LG FH2 50 W Taşınabilir Hoparlör

    Bu cihaz ise biraz daha farklı bir tasarım arzulayan ve daha büyük bir kablosuz hoparlör isteyenler için ideal gibi görünüyor. 15 saate kadar dayanabilen dahili bataryaya sahip olan üründe birçok ses efekti de bulunuyor. Bu hoparlörde aynı zamanda FM radyo seçeneği de var.

     

    JBL Charge3 Taşınabilir Kablosuz Hoparlör IPX7 Siyah JB.JBLCHARGE3BLKEU

    JBL tarafından üretilen ve fiyat skalasında orta-üst konumda yer alan bu kablosuz hoparlör yüksek ses kalitesi, su geçirmez ve dayanıklı malzemesi, konferans görüşmesi için mikrofon gibi seçeneklerle marketlerde yerini aldı. 20 saate kadar dayanıklı bataryasının kapasitesi ise 6000 mAh.

     

    ULTIMATE EARS UE Boom 2 Taşınabilir Kablosuz Hoparlör CherryBomb

    548 gram ağırlığında olan CherryBomb adlı taşınabilir kablosuz hoparlör; su geçirmez yapısı, geniş frekans aralığı, askı aparatı gibi seçeneklerle sahibine önemli ayrıcalıklar sunuyor. Kolay taşınabilir yapısı ile her yere rahatça taşıyabileceğiniz üründe bluetooth, micro USB ve 3.5 mm jack bağlantı özellikleri de bulunuyor. Fiyat skalasında orta-üst sınıfında yer alan kablosuz hoparlör kırmızı renkli tasarımı ve dar-uzun yapısıyla da dikkat çekiyor.

     

    Fayda görmeniz dileğiyle.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN