Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    KadınSelfie seven kadınlar

    Selfie seven kadınlar

    gorsel17

    Çok değil kısa bir zaman önce “selfie” diye bir deyim hayatımıza girdi. Türkçeye “özçekim” olarak çevirebileceğimiz bu terim tüm dünyada da yeni bir akımın başlamasına öncülük etti. Aslında fotoğraf çekme özelliği olan telefon ve tablet gibi cihazlardan kendi kendinizin çekmiş olduğu fotoğrafa verilen isim olan selfie’yi bizler yıllardır zaten yapıyorduk. Fakat bilmediğimiz yaptığımız şeyin adının “selfie” olduğuydu.

    Selfie çekme konusunda sanırım hiç kimse kadınların eline su dökemez. Hatta bu iddiamı daha da abartarak, kadınları uzaya gönderdiğimizi varsayarsak ilk yapacakaları şeyin selfie çekmek  olacağını tahmin ediyorum. Bu sonuca nereden vardığımı merak ediyorsanız hemen söyleyeyim: Çevremdeki tüm kadınlar ellerinde telefon aralıksız selfie çektikleri görüntüleri sosyal ağlarda paylaşma yarışı içindeler.

    Geçenlerde HTC’nin Somera ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği “Türkiye’de Selfie Araştırması”nın sonuçlarında da kadınlar ile ilgili ilginç bulgular ortaya çıktı.

    Kadınlar daha seksi, erkekler daha manzaralı

    Erkeklerin paylaştıkları selfie’lerin kadınlarınkine göre daha çok manzaralı dış mekânlarda ve arkadaşlarıyla birlikte olduğu ortaya çıktı. Kadınların ise daha çok iç mekânda, özenli ve tüm vücudu kapsayan selfieleri paylaştığı görüldü. Kadınlar erkeklere oranla 12 kat fazla seksi nitelikte selfie fotoğraf paylaşırken, bu konuda daha çekingen olduğu görülen erkeklerin sadece yüzde 1’i seksi özelliklere sahip selfie’leri sosyal medyada paylaştı.

    Erkeklerin yüzde 8’i manzaralı selfie çekerken, bu oran kadınlarda yüzde 3’te kaldı. Gülümseyen selfie’lerde ise kadınlar erkekleri geride bıraktı. Kadınların yüzde 56’sı selfie’lerde gülümserken, bu oran erkeklerde yüzde 47’de kaldı. Grup halindeki selfie’lerde ise insanların tek selfie’lere oranla daha çok gülümsediği görüldü.

    Kadınlar Maramara ve Akdeniz’de önde

    Erkekler Türkiye genelinde kadınlara oranla daha fazla selfie çekerken, bu oranların Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da daha belirgin olduğu görüldü. Doğu Anadolu Bölgesi’nde selfie paylaşanların yüzde 60’ı erkek, yüzde 29’u kadın olurken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise selfie paylaşanların yüzde 63’ünü erkekler, yüzde 24’ünü kadınlar oluşturdu. Kadınların sadece Marmara ve Akdeniz bölgelerinde erkekleri geçtiği görülürken, İç Anadolu Bölgesi’nde sadece 1 puan farkla erkekler öne geçti.

    *****

    Kadınları daha çok nerelerde ve ne yaparken selfie çekiyor?

    Kendi yaptığım gözlemlere dayanarak kadınların daha çok nerelerde ve ne yaparak selfie çektiklerini aşağıda sıraladım.

    Spor Salonunda

    Şu an spor salonunda çalışıyorum ve çektiğim selfie’den görebileceğiniz üzere “fıstık gibiyim” veya “yakında beni göreceksiniz…” mesajını veriyorlar.

    Gittikleri Konserde

    Uzun zamandır peşinde olduğu grubun biletini bulmuş ve herkese “bakın ben geldim, buradayım” diyerek arkadaşlarını kıskandırmak için selfie çekiyorlar.

    Mağazada Kıyafet veya Ayakkabı Bakarken

    Sosyal ağlarda kadınlarla ilgili en çok gördüğüm selfie’lerden bir tanesi de alışveriş yaparken çekilmiş olanları. Bu tarz daha çok “bakın ne aldım?” ile “bu ayakkabı/kıyafet  bana yakıştı mı?” diye soranların tercihi.

    Kucakta Bebek veya Pet İle

    Doğruyu söylemek gerekirse en sevimli selfie’ler bunlar. Ya kucaklarında şirin bir bebek ya da dünya tatlısı bir kedi veya köpek.

    Tatildeyim – Plajdayım 

    Burada verilen mesaj şu: “Tatile geldim. Plajda güneşleniyorum Siz köleler çalışmaya devam edin!”. Kocaman şapkalı ve güneş gözlüklü olanları da itiraf edeyim oldukça sevimli oluyor.

    Bir Ünlü Gördüklerinde

    İşte kadınlar bunu asla kaçırmıyorlar. Bir ünlü veya hayranı oldukları birisini gördüklerinde bu anı selfie ile ölümsüzleştirmek için her yolu deniyorlar.

    Makyajım yeni – Yeni ruj sürdüm selfie’si

    Özellikle kuaförden veya özenle makyaj yapıldıktan sonra bu hali paylaşmamak olur mu? Yeni saç rengi/biçimi veya yeni yapılmış ojeli eller paylaşılmaz mı?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN