Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal Medyaİnsanlar Twitter CEO’sundan ne istiyor?

    İnsanlar Twitter CEO’sundan ne istiyor?

    Twitter CEO’su Jack Dorsey, her gün binlerce mention’la karşı karşıya. Peki kullanıcılar Dorsey’den ağırlıklı olarak neleri talep ediyor? İşte yanıtı…

    Sosyal medya, şüphesiz hareketliliğin bir an olsun azalmadığı sayısız seçeneğiyle dijital hayatın merkezinde. Instagram ile Hikayeler, fotoğraf ve kısa videolar hayata renk katarken Facebook’ta arkadaşlarla temas, grup kültürü, ilginç videolar, çeşitli konularda fikir alışverişleri öne çıkıyor. Twitter ise bambaşka bir saha, burada iletişin yanı sıra kullanıcıların kısa ama etkili cümleler, multimedyalar paylaşma eğilimi öne çıkıyor. Üstelik Twitter ile kullanıcılar arasında ilginç bir bağ da söz konusu. Örneğin hayranı olunan bir şarkıcı hakkında tweet atıldığında unutulmas bir ‘yanıt’, bazen tweet bazen beğeni ya da emoji halinde alınabiliyor.

    Twitter’da ilginç bir detay daha söz konusu. Mikro blog ağının CEO’su Jack Dorsey, @jack kullanıcı adıyla platformda yer alıyor. Çeşitli paylaşımları beğeniyor, yorumlar gönderiyor. Üstelik her ne kadar bundan ne kadar memnun bilinmez ama birçok sorun ve görüşün muatabı konumunda yer alıyor.

    Şaşırtıcı bir şekilde @jack, her gün binlerce görüş, öneri ve fikirle karşı karşıya. Onunla gerçekten iletişim kurmak için iyi bir yol olmadığı, ya da temas ihtimalin düşüklüğüne karşın insanlar bunu sıkça yapıyor.

    Peki Dorsey, en çok hangi konularda kendisine ulaşan insanlarla temas kuruyor?

    • “Bu kişiyi yasakla” şeklinde bildirimler,
    • Taciz şikayetleri şeklinde bildirimler,
    • Sorun bildirimleri,
    • Düzenleme düğmesi isteğinin eklenmesi gibi istekler.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN