Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunAssassin’s Creed: Valhalla İnceleme

    Assassin’s Creed: Valhalla İnceleme

    2007 yılından beri hayatımıza, tarihe ve kimi zaman hatıralara dokunan yapım Assassin’s Creed’in yeni üyesi Valhalla ile mitolojik dönemlerdeki seri şimdilik tamamlanıyor. Mısır ve Antik Yunan’dan sonra kuzeyin soğuk rüzgarları arasında yolumuz keyifli bir hikayeden geçiyor.

    Seri zaman içinde iyice evrildi ve aramızda bazı arkadaşlarımız “Neden kuzey mitolojisi?” diye de soruyor. Haklılar ama bunun cevabını almaları için oyunu oynamaları gerekiyor. Burada söylersem bütün sürprizi bozmuş olurum. Oyunda toplamda 22. saati geride bıraktım ve hala çok keyifli gidiyor.

    Assassin’s Creed: Origins ve Assassin’s Creed Odyssey üzerine bu yapımın senaryo akışı biraz daha dengede gidiyor diyebilirim. Origins daha sert ve karanlık, Odyssey ise daha bir gevşek oyun keyfi sunarken Valhalla ile gayri resmi bir lisanda konuşuyormuş hissine kapılabilirsiniz.

    Yer yer sert, yer yer duygusal, bazen karmaşık bazen ise nerede olduğunuzu anlamadığınız bir coğrafyaya yolu düşmüş gezgin gibi hissetmeniz olası. Britanya kültürüne ve tarihine uzaksanız gerçekten zorlanabilirsiniz.

    Mısır ve Antik Yunan’dan sonra kuzeyin yeşil tonları, batan güneş, nehir boyunca süzülme ve yağmaya çıkma gibi heyecanla Valhalla’nın bütününü oluşturuyor diyebilirim. Karakterimizi geliştirmek, yeni yetenekler kazanmak, Templar ve Hidden Ones büroları arasındaki bağın peşinden koşarken cayır cayır yanan kaleler, baskınlar, zorlayıcı ve keyifli boss savaşları ile heyecan arşa çıkıyor.

    Oyun mekaniklerinde yeni eklenen küçük unsurlar sizi oyuna hemen adapte edecektir. Eskiye oranla değişen bazı geliştirme mekanikleri, level atlama sistemindeki yetenek bazlı yapı ve harita üzerinde gitmek istediğiniz yerlerdeki düşmanların seviyesini görebilmek ona göre oyun akışı oluşturabilmek başarılı noktalar.

    Grafiklerin yeni jenerasyon konsollara da uygulandığını düşündüğümüzde PC kısmında HDR ile birlikte muazzam manzara kareleri arasında kalmanız olası. Oyunun başlangıcı çok klasik bir başlangıç diyebiliriz. Fakat hikaye ilerledikçe ve siz yol kat ettikçe oynanabilirlik akabinde de oyuna olan tutku artıyor. Hele ki Asgard macerası ile oyun bambaşka bir noktaya geliyor. Valhalla’da Harald Fairhair, Ivarr, Ubba Ragnarsson, Alfred gibi dizi Vikings vb. karakterleri görmeniz olası. Kuzey mitolojisini ve Britanya kültürünü biliyorsanız bu oyun size çok başka gelebilir. Ben şahsen bazı isimleri gördüğümde “Bu hangi İzlandalı futbolcunun akrabası acaba?” diye düşündüm.

    Senaryonun genel olarak tatmin etmediği yerlerde köyünüzü geliştirerek farklı bir zaman harcama metodu ile oyuna bağlı kalabiliyorsunuz. Etraftaki diğer kaleleri ve köyleri basıp ateşe vermek suretiyle toplayacağınız değerli materyalleri gelişiminiz açısından kullanıp güçlenmek her Viking evladının tercih ettiği bir yoldur ne de olsa.

    Uzun soluklu bir heyecan bize sunulmuş. AC serisi için yükselen tüm değerler toparlanmış. Seriyi sevenler ve kuzeye ilgi duyanlar için önerilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN