Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyun2024 Yılında Çıkacak 5 Önemli Oyun

    2024 Yılında Çıkacak 5 Önemli Oyun

    Oyun dünyasının 2024 yılı oldukça hareketli olacağa benziyor. 2024 oyun çıkışları, heyecan verici yeni deneyimleri ve beklenen başlıkları oyun dünyasına taşıyacak. Üstelik, yeni çıkan oyunların bir kısmı geçen yıllarda hayatımıza giren yapımların yenilenen sürümleri. Bazıları ise yine geçmişten tanıdığımız oyunların devamı olarak karşımızda olacak gibi görünüyor. Bu listede 2024 yılı içinde çıkmasını merakla beklediğimiz 5 önemli oyunu bulacaksınız. Çıkış zamanına göre oyunların tarihlerinin değişebileceğini ya da ertelenebileceğini de unutmamanızı öneririz.

    SKULL AND BONES

    Listemizin ilk sırasında Skull and Bones var. Uzun süredir geliştirilen oyun, açık dünya tarzı, korsan teması ve co-op oyun anlayışını birleştiriyor. İlk olarak 2018’in sonunda çıkması planlanan yapım 2019 yılına ertelendi. 2020’den sonra ertelenen oyun, aksilik olmazsa 16 Şubat 2024’te çıkacak. Sürekli erteleme yaşanan süreçte en merak ettiğimiz, eğlenceli korsan deneyiminin nasıl olacağı. Piyasaya çıkmayı istediği dönemde farklı bir rakibi mevcuttu. Ubisoft’tan Assassin’s Creed IV Black Flag ile yüksek beklenti, deniz-korsan temasındaki başarıyı göz önünde bulunduruyoruz. Umarım bu kadar zaman beklemenin sonunda sonuçları güzel olur.

    Prince of Persia: The Lost Crown

    Prince of Persia serisinin mirasını taşıyan yeni oyun, The Lost Crown, Ocak ayında piyasaya çıkacak. Seriyi bilenler, oyunların disketle oynandığı günlerden günümüze kadar olan masalsı yolculuğu hemen hatırlayacaklardır. Masalsı yolculuğun Assassin’s Creed’e ilham kaynağı olması keyifli ve kültürel zenginlikle sonuçlandı. 1989-2024 arasında dönem dönem popüler olan seri, kendi köklerine sadık kalarak yeni deneyimler sunmayı amaçlıyor.

    Tekken 8

    Dövüş oyunu dünyasının önde gelen isimlerinden Tekken, Tekken 8 ile kavgaya geri dönüyor. 1994’ten Tekken serisi, 2015’te arcade, 2017’de PC ve konsollarda sona erdi. Tekken’in yeri her zaman diğer dövüş oyunlarından daha farklı oldu bizler için. Üstelik, oynanış olarak daha aksiyonlu olması, karakter çeşitliliği, mekanlar ve alan tasarımları derken Street Fighter ve Mortal Kombat ile büyümüş bizleri daha farklı sulara çekmişti. Şimdi ise serinin 8. oyunu ile bakalım bizi neler bekliyor.

    Warhammer 40,000: Space Marine 2

    Özellikle, bir başka kültürel doluluk abidesi yapım Warhammer 40,000 serisinin yeni oyunu Warhammer 40,000: Space Marine 2 ile 2024 yılı içinde buluşacağız. Eğer masaüstü oyunlarına ilgi duyanlar ya da strateji meraklıları arasında yer alıyorsanız, daha önce mutlaka WH40K oyunlarından birine denk gelmişsinizdir. Warhammer 40K evreni kendi içinde tam bir delilik ve çılgınlık kuyusu gibidir. Ayrıca, farklı türlerin entrikalarla dolu güç yarışına, çekişmelerine ve yoğun bir çatışmaya konu olan yapım, külliyat olarak oldukça geniş bir alan kaplıyor. Üstelik, kural kitapları, romanları, masaüstü oyunları, minyatürleri, strateji oyunları, aksiyon oyunları derken bir kenarından zehiri aldığınızda oradan oraya yuvarlandığınız bir serüvene dönüşüyor. Ayrıca, limitsiz bir aksiyon, fazlasıyla büyük kaotik çatışmalar ve nefes nefese bir macera sunan Space Marine 2, ihtişamlı Space Marine zıhları içinde sizi Warhammer 40K dünyasının delilikleri arasına alıp götürüyor.

    Star Wars Outlaws

    İşte yeni bir serüven başlıyor. Üstelik, açık dünya konseptli Star Wars oyunu Star Wars Outlaws, bize galakside ikonik ve yeni gezegenleri görme fırsatı sunacak. Bununla birlikte bugüne kadar gördüğümüz çoğu Star Wars oyunu kendi içinde ana hikayenin ya doğrudan anlatımını üstlenir ya da çevresinde dolandığımız bir hat çizerdi. Bunca senede iyisiyle kötüsüyle onlarca Star Wars oyunu oynadık. Oynamadığımız türü kalmadı diyebiliriz. Özellikle, açık dünya konsepti ile fırsatlarla dolu bu evrenin farklı köşelerini eşeleyip yeni şeyleri bulmak için koşturacağız. Bir aksilik olmazsa 2024 yılı içinde bu yapımı da oyuncularla buluşurken göreceğiz diye düşünüyorum.

    2024 oyun çıkışları arasında yer alanlarla sınırlı olmamakla birlikte, şimdilik listemiz bu kadar. Yukarıda da bahsettiğim gibi, sevdiğiniz türde daha onlarca oyunu görmeyi bekleyebilirsiniz. 2024 yılı daha yeni başlıyor, umarım bol oyunlu ve ertelemesi olmayan bir yıl geçiririz!

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN