Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyun2023 Yılının Öne Çıkan 10 Oyunu

    2023 Yılının Öne Çıkan 10 Oyunu

    2023 yılı oyun dünyası için oldukça hareketli geçti. Bunun yanı sıra şaheser yapımlar kadar gerçekten oldukça kötü yapımları da gördük. Bu yazıda2023 yılının öne çıkan 10 oyununu hatırlayacağız​.

    Baldur’s Gate III

    İlk oyunumuz, belki de tüm zamanların en iyi rol yapma oyunu:Baldur’s Gate III.

    Baldur’s Gate III, rol yapma oyunlarına ilgi duyanları şaşırtarak oyun gündemine hızlı bir giriş yaptı. Oynanışın ucu açık yapısı, yeni nesil rol yapma oyunlarına örnek teşkil edecek noktaları karşımızda duruyor. Çok net bir şekilde yılın oyunu diyebileceğimiz Baldur’s Gate III’ü mutlaka oynayın.

    Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

    Cyberpunk 2077 oyun dünyasında çok büyük bir kaos yarattı. Teknik sorunları, onlara verilen cevaplar, vaad edilenlerle birlikte uzun yıllar konuşulacak bir başarısızlık hikayesiydi. Diğer yandan bu başarısızlık hikayesini gerçek bir kahramanlık öyküsüne çevirecek olanlar yine firmanın çalışanlarının kendileriydi elbette ve bunu başardılar.

    Dolayısıyla sorunlu çıkan oyunu alıp ince ince işleyerek 2.0 güncellemesine ve arkasından da Phantom Liberty ek paketi ile “olması gereken” noktaya taşıdılar. Çok büyük bir iş yaptılar resmen. Enkazı alıp üzerine adım adım işleyerek bize kallavi bir oyun deneyimi sundular. CP 2077 kötü değildi, şahsen 86 saat oynamış ve çok fazla eleştirmiştim. Eleştirilerimin temel sebebi ise oyuna konmak istenen ama sonradan oyundan çıkarılarak boş hale dönüştürülen kısımlardı. Şimdi önümüzde çok başka ve daha keyifli bir oyun deneyimi var. Kaçırmayın!

    HITMAN: FREELANCER

    Yılların değişilmez fenomen serisi HITMAN yeni moduyla bizi farklı bir deneyimle buluşturuyor. Nitekim oyun dünyasında zorluğu ve görev serilerinin ikonik yapısıyla hafızalarda yer edinen HITMAN, Roguelike yapısıyla bizi daha zorlu ve daha derin bir akışın içine yerleştiriyor. Detaylarda boğulmayı seven, haritanın her köşesinde farklı amaç uğruna parçaları birleştirmeyi hobi edinmiş oyunculara yönelik daha kült bir yapıma dönüşen seri bizi Freelancer modunda daha özgür bırakan bir türde deneyim sunuyor.

    DEAD SPACE (REMAKE)

    2023 yılında karşımıza Remake olarak çıkan korku ve gerilim unsurlarını bünyesinde bulunduran DEAD SPACE de listemizde yer alıyor. Günümüz teknolojileri ile güçlenerek özüne sahip çıkan yapım gerilim türünü ekranları başında yaşamayı seven oyuncular için arşivlerinde mutlaka bulunması gereken bir oyun.

    Kendinizi birden olayların ortasında bulduğunuz ve gerilim ile karışık aksiyonun hiç düşmediği Dead Space Remake ile türün günümüz açısından geldiği yeri birinci elden deneyimleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra karanlık ve korku öğeleri ile uzayın derinliklerinde yalnızlık hissini çok iyi birleştiren oyun piyasada nadir olarak görebileceğiniz kalitede.

    MARVEL’S SPIDER-MAN 2

    Son dönemde çıkan tartışmasız en keyifli süper kahraman oyunlarının başında gelen MARVEL’S SPIDER-MAN 2 ile aksiyon ve macera soluk soluğa devam ediyor. Öte yandan bir önceki oyun ve ona ek olarak gelen Miles Morales ile başlayan serüven bu oyun ile daha da ileri boyuta taşınıyor. Aynı zamanda hikayenin kendi içinde devam ettiği, buna bağlı olarak yeni süper güçler, yeni karakterler, daha da detaylı bir oynanış ve uçsuz bucaksız aksiyon sahneleri ile bu heyecanın içine doğru ağ atarak savrulabiliyoruz. Oynanışa yeni eklenen detaylarla birlikte yeni bir serüven biri bekliyor.

    STREET FIGHTER 6

    Dövüş oyunu denildiğinde çoğumuzun hemen aklına gelen ikonik serinin yeni üyesi Street Fighter 6 da 2023 yılında karşımıza çıkan oyunlar arasındaydı. Buna ek olarak ister online olarak isterseniz de arkadaş ortamında yan yana kıyasıya mücadelenin kapılarını bize aralayan yapım kendi bünyesinde topladığı yenilikler ile köklerinde bulunan ikonik hissiyat üzerine keyifli bir hikaye modu ekliyor. Ana görevler ve yan görevler, kozmetik çeşitlilik ile yeni bir deneyim alanı oluşturuyor.

    Star Wars Jedi: Survivor

    Star Wars hayranları için çıkan her yeni oyunun beklentisi ve yeri çok başkadır. Yeni umutlarla her oyunun başına geçilir. Sonrasında hikayenin akışı, görsellik, türe kazandırılan yenilikler tek tek irdelenir. Akabinde de Star Wars ruhuna ne kadar hitap ettiğine bakılır. Dolayısıyla Star Wars Jedi: Fallen Order oyununun devamı niteliğinde olan Star Wars Jedi: Survivor ile aksiyon dolu oynanış kaldığı yerden devam ediyor. Genişleyen yapı, karakter özelleştirmesi ve kazanan oyuncu akışı, oyunu daha keyifli kılıyor.

    Diablo IV

    Diablo IV 2023 yılında büyük bir sükse yaratarak piyasaya çıktı. Oyuncuların ilgi gösterdiği yapım, köklere sadık oynanış ve yenilikçi hikayelerle farklı bir yol çizmeyi hedefliyordu. Sezonluk sorunlar çözülme yolunda ilerlerken, hızlı çıkışın ardından gözlerden uzak bir seyir izledi. Türün müdavimleri halen oyunda kendilerini eğlendirecek içeriklerle zaman geçirebiliyorlar.

    Assassin’s Creed Mirage

    Bu yıl bize hikaye tabanlı anlatım sunan bir başka yapım ise ünlü Assassin’s Creed serisi. Son oyunu ise Assassin’s Creed Mirage. Ubisoft yıllar öncesine odaklanarak beklenilenin ötesinde bir deneyim sundu. Bunun yanı sıraUbisoft, oldukça iyi bir iş yaparak tam olması gerektiği gibi bir deneyim sundu. Özellikle yeni gelecek yapımlar öncesinde kendi çizgisini iyi bir noktaya çekti.

    Alan Wake 2

    Ve listemizin son oyunu Alan Wake 2. İşlenen cinayeti çözmek amacıyla başladığımız vakit, işlerin sarpa sarmasıyla gerilim hikayesi ortaya çıkıyor. Ayrıca Alan Wake ve Saga Anderson’ın başından geçenlere tanık oluyoruz. Benzersiz oyun, ilginç karakterler ve ölümcül olaylarla bu yıl birçok ödüle aday.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN