Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiİyi bir Snapchat deneyimi için akıllı telefon önerileri

    İyi bir Snapchat deneyimi için akıllı telefon önerileri

    snap3Son günlerde özellikle Z kuşağı arasında en popüler sosyal medya platformu Snapchat. Özgürlüğüne ve mahremiyetine çok fazla önem veren bu kuşağın önce Facebook’tan kaçıp Instagram’a sığınması ardından burada da peşini bırakmayan teyze, amca ve tüm diğer hısım akrabadan son kaçış yolu olarak kendini Snapchat’in kollarına bırakması bu mecraya çok kısa sürede inanılmaz bir popülarite kazandırdı. Paylaşılan içeriğe bir gün ömür biçmesi, birbirinden eğlenceli ve yaratıcı filtreleri ve en önemlisi de herkesin basitçe dahil olamayacağı kadar karmaşık ara yüzü Snapchat’e sosyal medya aleminin basamaklarını hızlıca tırmandırdı. Öyle ki kendisini vakti zamanında satın alamayan Facebook, kullanıcılarına karşı öz saygısını yitirmek pahasına her gün Snapchat’in bir başka özelliğini kopyalıyor ya da ilham alıyor diyelim. Bu gerçekleri rakamlar da pekiştiriyor aslında. Snapchat’in kullanıcı sayısı bugün 160 milyonu aşmış durumda. Edison Research’ün Şubat 2017 verilerine göre ABD’deki Z ve genç Y kuşağı arasında erişimi en yüksek olan sosyal ağ yüzde 79 ile Snapchat. Snapchat’i yüzde 76 ile Facebook, yüzde 73 ile Instagram takip ediyor. Fluent isimli pazarlama platformu tarafından Ocak 2017’de 18 yaş ve üstü  3 bin 327 ABD’li ilan yapılan başka bir araştırmaya göre ise, katılımcıların yüzde 48’i Snapchat’i geçici bir heves olarak görürken, yüzde 52’si kalıcı olacağına inanıyor. Yeni nesil için böylesine önemli bir hale gelen bu mecrayı verimli ve eğlenceli kullanmanın yolu ise elbette mobil teknolojilerden geçiyor. İyi bir Snapchat deneyimi için kusursuz fotoğraf ve videolar çekebileceğiniz kaliteli bir telefona ihtiyacınız var. Şu anda piyasadaki akıllı telefonların çoğunun kamera kalitesi oldukça iyi. Ancak bu Snapchat bağımlıları için yeterli değil. Cihazınızın 16 MP’lik bir arka kamerası olsa dahi Snapchat bağımlıları için ikinci bir kamera şart. Ön kamerası standart üstü olan ve bu anlamda kullanıcısına iyi bir snapchat deneyimi vadeden akıllı telefonları bu haftaki yazımda bir araya getirdim.

    Sony Xperia XA
    Sony’nin telefon kameraları oldukça kaliteli. Selfie kamerası odaklı olarak lanse edilen Xperia XA, 8MP ön kamerası ile ciddi anlamda gördüğünüz en kaliteli selfie’leri çekebilecek kapasitede.  2016 yılının ortalarında piyasaya çıkan model 88 derecelik geniş açı ile grup selfileri çekmek için de çok uygun. Ön kamera ayrıca otomatik odaklanma sağlayan lens sistemi sayesinde görüntü berraklığını da arttırabiliyor. Buna ek olarak cihazda her türlü detayı yakalamayı sağlayan 13MP arka kamera mevcut. XA, yine otomatik odaklanan lens sistemine sahip, hızlı açılan ana kamera özellikleri ile kusursuz anlık görüntüler yakalamanızı mümkün kılıyor. Xperia C3 ve C4 gibi diğer  Sony modellerinde de bulunan otomatik odaklanma sisteminin en hızlısı Xperia XA’da  bulunuyor.

    vivo
    Vivo V5 Plus
    Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo’nun geçtiğimiz yılın sonlarına doğru piyasaya sunduğu V5 Plus selfie çekme amacıyla tasarlanmış bir cihaz. Vivo V5’in iki adet ön kamerası bulunuyor. Ön kameralar öyle güçlü ki arka planı bulanıklaştırmayı bile sağlıyor. Ön kameralardan ilki 20MP, diğeri ise 8MP. Bununla birlikte cihazın arka kamerası 16 MP. İkinci kamera arka planı bulanıklaştırarak fotoğraf derinliğini arttırmak üzere tasaralanmış. Eğer siz de Snapchat’teki bu tarz fotoğraflara hayransanız Vivo 5 Plus ile bu fotoğrafları çekmek son derece kolay. Ayrıca  Vivo V5 selfie soft-light ve moonlight selfie özellikleri sayesinde düşük ışıkta otomatik olarak aydınlık sağlayabiliyor. Bu sayede artık gece snap’leriniz için endişelenmenize gerek kalmayacak.

    Samsung Galaxy c9 Pro
    2016 yılı ekim ayında Çin’de piyasaya çıkan cihaz daha sonra Hindistan ve diğer global pazarlarda da satışa sunulmuştu.16 MP selfie kamerasının yani sıra cihaz 6 GB RAM’e sahip ilk Samsung akıllı telefon olarak dikkat çekmişti. Ocak 2017’de Türkiye’de satışa sunulan cihazda güçlü ön selfie kamerasının yani sıra 16 MP bir arka kamera bulunuyor. Bu özellikleri Snapchat kullanıcıları için biçilmiş kaftan olarak dikkat çekiyor. Yalnızca 6.9 mm kalınlığındaki cihaz metal görünümü ile de çok şık bir tasarıma sahip.

    HTC Desire 826
    Cihaz, otomatik odaklanan ön kamerası en iyi selfileri çekmek isteyenler için oldukça iyi bir tercih olacak. Ayrıca grup selfileri çekimi için de çok uygun. HTC Desire 826’da MP’i yüksek bir ön kamera bulunmuyor ancak cihazda yer alan kamera lensi daha fazla ışık almayı ve daha berrak çekimler yapmayı sağlıyor. Cihaz %300 daha fazla ışık alıyor ve yapay ışıkta ve düşük ışıkta oldukça başarılı çekimler yapabiliyor.

    Oppo F1s
    Oppo aslında pek çok kişinin henüz duymadığı yeni bir marka. Piyasaya yeni giriş yapan akıllı telefon üreticisinin henüz yalnızca birkaç cihazı bulunuyor. Ancak cihazlar oldukça başarılı. Selfie kamera odaklı cihazları ile bilinen firmanın son cihazı Oppo F1s ise tartışmasız her şeyi hesaba katan piyasadaki en iyi selfie telefonlarından biri. İlk olarak cihazın fiyatlandırması makul seviyede yapılmış, bunun altını çizmek gerek. İkincisi deneyimleyenlerin yorumlarına göre cihazın 16 MP ön kamerası tek kelimeyle harika. Geniş f / 2.0 diyafram açıklığı,  düşük ışıkta selfie çekmeyi sağlayan ekran flaşı ve özel yazılımı (Butterfly 3.0) ile cihaz tam anlamıyla fotoğraf çekim kalitesini arttırmak üzere tasarlanmış. Bu özellikleri ile Snapchat nesline hitap ettiğini söyleyebiliriz.
    asus zenfone
    Asus Zenfone Selfie
    Asus Zenfone Selfie de tam anlamıyla selfie çekmek için tasarlanmış bir telefon, bu bağlamda yine Snapchat kullanıcılarının alternatif olarak düşünebileceği bir diğer cihaz. Cihazda selfie severlerin tüm ihtiyaçları dikkate alınmış. Zenfone Selfie’de 13 MP ön ve arka kamera bulunuyor. Her iki kamerada da aydınlatma led flash ile sağlanıyor. Cihazda pek çok açıdan selfie çekmeyi kolaylaştıran faydalı özelikler mevcut. Ön kamerada bulunan otomatik lazer odaklanma lensi ve çift led flash bunlardan bazıları.

    Sony Xperia XA Ultra
    Listedeki bir diğer Sony telefonu XA Ultra. Cihazın ön kamerası şu anda piyasanın en iyilerinden biri. XA Ultra’nın 16 MP’lık ön kamerası pek çok cihazın arka kamerasında dahi henüz bulunmayan optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip. Bu özellik sayesinde hareket halindeyken dahi bulanıklığı azaltmak ve daha net fotoğraflar çekmek mümkün. Cihazda bulunan ön flaş sayesinde gece de selfie çekebiliyorsunuz. Ayrıca cihazın hareket algılama özelliği sayesinde yalnızca elinizi kaldırarak da fotoğraf çekmek mümkün.

    HTC Desire Eye
    HTC 13 MP ön kamerası ile kullanıcılara pek çok cihazındaki ana kameradan fazlasını vaad ediyor. Çift led flash ışığı ve otomatik odaklanma özelliği ise cihazla selfie çekmeyi eğlenceli kılan bir diğer özellik. Cihazın ön kamera araçları ile fotoğrafları Snapchat’e yüklemeden önce  anında düzenlemeniz ve daha güzel bir hale getirmeniz  mümkün. Ayrıca BSI sensörü ile ortama göre ışık ayarı yapabiliyorsunuz. Son olarak otomatik moda ayarladığınızda cihaz ile hiç bir tuşa basmadan fotoğraf çekebilirsiniz.

    Ana görsel için kaynak: ducsdijon.com
    .

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN