Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetYazılımcılar İçin En İyi 5 Kod Editörü Tavsiyesi

    Yazılımcılar İçin En İyi 5 Kod Editörü Tavsiyesi

     

    Kod Editörü ya da IDE, (Integrated Development Environment – Tümleşik Geliştirme Ortamı) bir yazılımı oluşturmak ve test etmek için gereken tüm araçları bünyesinde barındırır. Kod Editörü, yazılım aşamasında kullanılabilen tüm teknikleri kullanıcıya sunan bir araçtır. Böylece kullanıcılar çok rahat bir biçimde kod yazabilirler. Diğer bir deyişle Kod Editörü, yazılımı çok daha kolay yazmak amacı güder.

    Kod editörü seçerken hangi dilde kod yazacağınızı bilmeniz gerekir.  Amacınıza uygun bir kod editörü size maksimum ölçüde fayda sağlar. Eğer kod editörünüzün hata tespiti özelliği varsa ve bunu da size rapor halinde sunuyorsa yazılım hataları önemli ölçüde azalır.

    Aşağıda Tavsiyede Bulunacağım 5 Kod Editörü

    1- Visual Studio Code

    Yaygın olarak VS Kodu olarak da adlandırılan Visual Studio Code, Microsoft tarafından Windows, Linux ve macOS için Electron Framework ile yapılmış bir kaynak kodu düzenleyicisidir. Özellikler arasında hata ayıklama, akıllı kod tamamlama gibi özellikler vardır. Basit bir arayüzü olduğundan kullanımda büyük kolaylık sağlar.

    2- Notepad++

    Notepad++, ücretsiz bir kaynak kodu düzenleyicisidir ve Not Defteri yerine geçer. MS Windows ortamında çalıştırıldığında, kullanımı GNU Genel Kamu Lisansı’na tabidir. Güçlü düzenleme bileşeni Scintilla’ya dayanan Notepad++, C++ ile yazılmış bir programdır. Her şeyden önce kurulum gerektirmez ve FTP desteği mevcuttur. Ancak Notepad++’ın tek dezavantajı otomatik kaydetme özelliğinin bulunmamasıdır.

    3- Android Studio

    Android Studio, Android uygulama geliştirme için resmi entegre geliştirme ortamıdır. Yazılım için bir Java entegre geliştirme ortamı olan IntelliJ IDEA’yı temel alır ve kod düzenleme ve geliştirici araçlarını içerir. Programın ilk ortaya çıkışı 16 Mayıs 2013 tarihinde Google I/O etkinliğindedir. Android Studio, Apache lisansı ile lisanslanmıştır ve ücretsiz olarak edinilebilir. Android Studio, Mac, Windows ve Linux platformlarında kullanılabilir.

    4- IntelliJ IDEA

    IntelliJ IDEA, büyük ölçüde Java için tasarlanmış özel bir programlama veya entegre geliştirme ortamıdır (IDE). Bu ortam özellikle programların geliştirilmesi için kullanılmaktadır. Bu nedenle resmi olarak IntelliJ olarak adlandırılan JetBrains adlı bir şirket tarafından geliştirilmiştir. İki sürümü mevcuttur: Apache 2.0 tarafından lisanslanan Community Edition ve Ultimate Edition olarak bilinen ticari bir sürüm. Her ikisi de yazılım kodlamak için uygundur. IntelliJ IDEA’yı benzerlerinden bu kadar farklı kılan, kullanım kolaylığı, esnekliği ve sağlam tasarımıdır. 15 farklı dilde hizmet veren program tasarımı ile de ilgi odağıdır.

    5- Eclipse

    Eclipse, Java programlama dilini ve C/C++, Python, PERL, Ruby vb. diğer programlama dillerini kullanarak uygulamalar geliştirmek için entegre bir geliştirme ortamıdır. Benzer şekilde Eclipse IDE’nin temelini oluşturan Eclipse platformu, eklentilerden oluşur ve ek eklentiler kullanılarak genişler. Java kullanılarak geliştirilen Eclipse platformu, zengin istemci uygulamaları, entegre geliştirme ortamları içerir. Ek olarak EPL, Eclipse’in ücretsiz olarak indirilmesini ve kurulmasını sağlar. Ayrıca Eclipse’in değiştirilmesine ve dağıtılmasına izin verir.

    www.mediamarkt.com.tr

     

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN