Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımVerilerinizi güvenle saklayabileceğiniz taşınabilir disk önerileri

    Verilerinizi güvenle saklayabileceğiniz taşınabilir disk önerileri

    Bilgisayarımızdaki verileri periyodik olarak yedeklemek veya gerektiğinde yanımızda taşımak için taşınabilir disk kullanıyoruz. Taşınabilir harici diskler, her geçen gün kapasite ve yeteneklerini geliştirmiş olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu taşınabilir harici disk, üretici tarafından sunulan pratik yedekleme yazılımlarına sahip.

    Verilerinizi haftada bir yedeklemeyi unutmayın

    Bu da kullanıcılara, verilerini yedeklemek için büyük kolaylık sağlıyor. Veri kaybetmemek için haftada bir yedekleme yapmak şart. Bu sayede belge, fotoğraf ve video gibi dosyalarımızı muhafaza edebiliriz. Bu yazıda, MediaMarkt internet mağazasından taşınabilir disk seçenekleri öneriyorum.

    wd elements - tasinabili rdisk

    WD ELEMENTS 4TB 2.5″ USB 3.0 Taşınabilir Disk

    Sizin için MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim ilk taşınabilir disk, WD firması tarafından üretilmiş olan Elements model bu ürün, uygun fiyatı ve 4 TB kapasitesiyle oldukça ideal bir seçenek. Hem yeni teknoloji USB 3.0 hem de eski teknoloji USB 2.0 bağlantılı cihazlarla uyumlu olan ürün, USB 3.0 bağlantısı kullanıldığında 5 GB/sn. hızında veri aktarımı yapabiliyor.

    taşınabilir disk - TOSHIBA Canvio Connect II

    TOSHIBA Canvio Connect II 2.5” 2TB Taşınabilir Disk

    Önereceğim ikinci taşınabilir disk ise, Toshiba firmasının Canvio Connect II modeli. 2 TB depolama kapasitesi bulunan bu taşınabilir disk ile NTI Backup Now EZ yazılımı sayesinde dosyalarınızı kolaylıkla yedekleyebilirsiniz. Hem Windows hem de Mac işletim sistemli bilgisayarlarla uyumlu olan ürün, 5 GB/sn. hızında veri aktarımı yapabiliyor. Toshiba’nın bu ürünü, farklı renk seçenekleri ve dayanıklı kasasıyla kullanıcılara sunuluyor.

    SONY HDE1/B 1TB - taşınabilir disk

    SONY HDE1/B 1TB USB 3.0 2.5” Taşınabilir Disk

    Verilerinizi güvenle emanet edebileceğiniz üçüncü taşınabilir disk seçeneği ise, Sony firmasının 1 TB depolama kapasitesi sunan bu modeli. Belge, fotoğraf ve video gibi tüm dosyalarınızı Sony tarafından ücretsiz sunulan yazılımla yedekleyebileceğiniz bu ürün, USB 3.0 bağlantı desteğiyle geliyor ve 5 GB/sn. hızında veri aktarımı yapabiliyor. Ürün, USB 2.0 bağlantısı kullanıldığında ise saniyede 480 Mbps. veri aktarımı yapıyor. Sony’nin bu ürünü dosyalarınızı güvenle emanet edebileceğiniz güçlü seçeneklerden biri.

    SAMSUNG USB 3.1 250GB Taşınabilir Disk

    SAMSUNG USB 3.1 250GB SSD Taşınabilir Disk

    MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim son taşınabilir disk ise, Samsung’un SSD teknolojili bu ürünü. 250 GB kapasitesiyle gelen bu ürün, SSD teknolojisi sayesinde daha hızlı veri aktarımı yaparak kullanıcısına zaman kazandırıyor. Klasik taşınabilir disklerden daha küçük boyutta olan bu ürün, hareketli parçalara sahip olmadığı için daha dayanıklı ve olası bir düşmede hasar görme ihtimali çok daha az. 250GB kapasite sizin için yeterliyse bu ürünü de alışveriş listenize alabilirsiniz.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda size verilerinizi güvenle saklayabileceğiniz taşınabilir disk önerileri hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan tüm taşınabilir disk seçeneklerini buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN