Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürTürk yarı-animasyon sinema filmi Keloğlan vizyonda

    Türk yarı-animasyon sinema filmi Keloğlan vizyonda

    Vizyona giren ünlü çocuk masalı Keloğlan’ın 2018 yılı uyarlamasında teknoloji ve animasyon karakterler dikkat çekti.

    Disney, Pixar Animation Studios gibi köklü şirketlerin yüz milyonlarca dolarlık animasyon/yarı-animasyon filmlerinden sonra tamamen yerli imkanlarla hazırlanan Keloğlan Yeni Masal adlı film, 7 Eylül 2018 itibarıyla vizyondaki yerini aldı.

    40 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Keloğlan, birçok aşamasında teknolojinin ağırlıklı olarak kullanıldığı bir çocuk filmiyle sinema salonlarına taşındı.

    Keloğlan filminde görsel efektlerin yanı sıra animasyonlar ön planda. Doğa ve hayvan sevgisinin çocuklara aşılanması gibi bir misyonla hareket eden filmin post-prodüksiyon aşamasının 1 yıl sürdüğü, çekimlerin 40’ı aşkın mekanda gerçekleştirildiği ve başta renk düzeni olmak üzere uzun çalışmalar yapıldığı bilgileri paylaşılıyor.

    Çocuk filminde, hayvanları kürkleri için yakalayan kötü karakterlerle Keloğlan ve çoğunluğu animasyon karakter şeklindeki arkadaşlarının maceraları konu ediniyor.

    Sınırlı bir bütçeyle hazırlanan filmin animasyonları beğeniyle karşılanırken, Keloğlan’ın vizyonda yoğun ilgi gördüğü kaydediliyor.

    Yönetmenliğini aksiyon ve drama türlerinden sonra ilk defa bir yarı-animasyon filmi çeken Süleyman Mert Özdemir’in üstlendiği filmde Keloğlan karakterini Atilla Doğukan Türyılmaz canlandırıyor.

    Asuman Dabak, Yakup Yavru, Kaya Akkaya ve Yağmur Ün, filmde diğer öne çıkan oyuncular arasında yer alıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN