Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonSamsung İnovasyon Kampüsü programının kazananları belli oldu

    Samsung İnovasyon Kampüsü programının kazananları belli oldu

    Samsung’un Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Vakfı’yla birlikte hayata geçirdiği “Samsung İnovasyon Kampüsü” eğitim programında en başarılı projeler seçildi.

    Samsung Electronics’in küresel kurumsal vatandaşlık vizyonu kapsamında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle hayata geçirdiği “Samsung İnovasyon Kampüsü” eğitim programında başarılı projeler belli oldu.

    Uzmanlardan oluşan jüri, Samsung’un global olarak belirlediği seçim kriterlerine uygun olarak en yaratıcı, IoT teknolojilerini en iyi kullanan ve “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına” en iyi hizmet eden projeleri seçti. Jüri oylaması sonucunda ilk üçe giren projelerin sahiplerine, Samsung.com’da yapacakları alışverişlerde geçerli olmak üzere birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL ve üçüncüye 2.500 TL hediye çeki verildi.

    Climate Sensitive Smart System birinci…

    Batuhan Abay’ın hava kirliliğini ölçümlemek için geliştirdiği Climate Sensitive Smart System projesi birinci, Emre Mollahüseyinoğlu ve Fatih Arslantürk’ün atık yönetiminde sürdürülebilirliği sağlamayı hedefleyen Smart Waste Management projesi ikinci, Doğukan Ateş’in görme engellilerin karşılaştıkları zorlukları tek bir uygulamada çözen Invisible Helper projesi ise üçüncü oldu.

    25 öğrenciye IoT eğitimi verildi

    4 bini aşkın başvuru içinden seçilen öğrencilere nesnelerin interneti (IoT) odağında yaklaşık 3 ay süren eğitimler verildi. 240 saatlik eğitimlerin 80 saati IoT proje hazırlama süreçlerinden oluşurken projelerin “Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarına” çözüm getirmesi şartı konuldu. İTÜ’nün uzmanları tarafından Samsung’un global müfredatı çerçevesinde verilen eğitimler sonucunda toplam 25 öğrenciye sertifika verildi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN