Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital Kültürİnternette Mobil Uyumlu Web Sitesi Geliştirme Platformları

    İnternette Mobil Uyumlu Web Sitesi Geliştirme Platformları

          Gerek büyük firmaların gerekse de küçük işletmelerin dijital dünyada yerini alabilmesi için en uygun yöntem, web siteleri. İnternet denizinde yer almak için yine internet ortamı kullanılıyor. Bütün ihtiyaçlara karşılık verebilen, mobil uyumlu web sayfası geliştirmek için internet ortamında kullanılabilecek farklı site geliştirme platformları bulunuyor.

          Bu haftaki yazımda, internet ortamında mobil uyumlu web sitesi geliştirme platformlarını sıralayarak, özelliklerinden bahsedeceğim.

    Wix

          Son derece güçlü araçların olduğu Wix ile profesyonel web siteleri geliştirilebiliyor. Platformda ücretsiz site oluşturma seçeneği ile birlikte, büyük firmalar, küçük işletmeler ve kişisel siteler için oldukça fazla site şablonu bulunuyor. Bu platformda aynı zamanda mobil uyumlu site geliştirme desteği ile birlikte, zengin site geliştirme araçları da  bulunmakta. Paltformun mükemmel  müşteri desteğin olduğunu da söylemeliyim.

          Platformun site istatistik bilgi desteğinin olmaması ve aynı zamanda reponsive desteğinin de bulunmaması, olumsuz tarafını oluşturuyor.

    duda

          İnternet ortamında mobil uyumlu web sitesi geliştirme platformlarından birisi de duda. Arayüzü oldukça temiz. Aynı zamanda mobil olarak bütün platformlar ile uyumlu site geliştirme desteği sunuyor. Platformda site geliştirmek için yetenekli araçlar bulunuyor. Platform aynı zamanda  site istatistiği bilgileri de verebiliyor. Bu ortam, ücretsiz olarak geliştirilen sitelerde bile çevrimiçi ürün satışı yapabilme desteği sunuyor.

          Platformda yapılan sitenin farklı bir platforma taşınamaması ve widget desteğinin bulunmaması, olumsuz tarafını oluşturuyor.

    Squarespace

          Bu platformda yine mobil uyumlu site geliştirme desteği bulunuyor. Platform aynı zamanda ücretsiz SSL sertifika desteği sunuyor. Ortamda yardım ve analiz konusunda ayrıntılı araçlar bulunuyor.  Platformda çevrimiçi satış yapılabilen modüller de bulunuyor.

          Platformda kullanılan şablonların rakiplerine göre daha kısıtlayıcı olması ve aynı zamanda widget desteğinin olmaması, olumsuz tarafını oluşturuyor.

    GoDaddy GoCentral

          GoDaddy, web sitesi geliştirme platformlarında; depolama alanı ve internet bant genişliği konusunda oldukça çömert davranıyor. Gerek masaüstü ve gerekse de mobil görünüm konusunda oldukça çekiçi site şablonları bulunuyor.

          Kullanılan şablonların tasarım özelleştirmesi ve imaj düzenleme yeteneğinin olmaması, olumsuz tarafını oluşturuyor.

    Weebly

          Weebly web geliştirme platformunda sezgisel arayüzler kullanılıyor. Oldukça çekici tasarıma sahip temalar bulunuyor. Patformda site üzerinden ticaret için tam destek sağlanıyor. Site istatistik bilgisi sunması ve aynı zamanda site HTML / CSS kodlarını indirebilme gibi avantajlar bulunuyor. Platformun iPad için site düzenleme desteği de bulunuyor.

          Platformda yeniden kullanmak için imaj saklama alanının olmaması ve mobil siteler için özelleştirme desteğinin verilmemesi, olumsuz tarafını oluşturuyor.

    Simvoly

          Simvoly platformunda sürükle bırak arayüzü kullanılıyor. Çekiçi, özelleştirilebilir ve duyarlı site şablonları bulunuyor. Site istatistik bilgilerinin verilmesi ve dijital satış desteğini olması, avatajları arasında yer alıyor.

          Plarformda fotoğraf düzenleme aracının olmaması ve mobil şablonların özelleştirilememesi, olumsuz taraf olarak ortaya çıkıyor.

    Strikingly

          Strikingly platformu, site geliştirmeyi oldukça basitleştiriyor. Sitede kullanılan örnek şablonların aktif olarak çalışan örnekleri önizlenebiliyor.  Mobil ve masaüstü ortamlar için güzel görünümlü ve duyarlı tasarımlar oluşturulabiliyor.

          Özellikle kişiselleştirme ve rakiplerine göre daha az site şablon desteğinin olması, platformun olumsuz tarafını oluşturuyor.

    WordPress.com

          WordPress blog oluşturma konusunda oldukça başarılı bir ortam. Platformda oldukça fazla site teması bulunuyor. Platformda istenirse makul fiyatlar ile site kurulabiliyor. WordPress servisinde site içeriği farklı bir platforma aktarılabiliyor.

          Temalardaki düzenlemenin sınırlı olması ve dijital mağaza entegrasyonundaki sorunlar, platformun olumsuz taraflarını oluşturuyor.

     

    Jimdo

          Platformda WYSIWYG desteği bulunuyor. Aynı zamanda sürükle bırak site oluşturma avantajıda kullanılabiliyor. Otomatik site oluşturma, ücretli ve ücretsiz site geliştirme seçenekleri bulunuyor. Sitelerde kaliteli mobil desteğinin bulunmasıda avantajları arasında yer alıyor.

          Paltformda e-ticaret desteğinin sınırlı ve database desteğinin olmaması, olumsuz taraf olarak öne çıkıyor.

          Twitter destek için @salihertugrul

          Yazıda kullanılan logolar ilgili platformların tescilli logolarıdır. İmajlar ilgili sitelerden alınmıştır. Bahsedilen servisler ilgili firmaların tescilli markalarıdır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN