Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımIntel Rocket Lake ile tanışın

    Intel Rocket Lake ile tanışın

    Donanım dünyası son günlerde AMD’nin yeni işlemci ve ekran kartlarına odaklanmış halde. Intel nihayet uzun süren sessizliğini yaptığı bir açıklamayla bozdu.

    Donanım dünyasında hareketlilik tavan! AMD’nin beklentilerin üzerinde çıkan Ryzen 5000 işlemcilerinden sonra kullanıcılar Intel’den bir cevap bekliyordu. İntel ekibi AMD’nin işlemcilerinin satışa çıkmasına 1 hafta kala Rocket Lake’i gündeme taşıdı. Bu gelişmenin ne zaman gerçekleşeceğinin yanıtı merak içinde takip ediliyordu, nihayet yanıtlar gelmeye başlıyor…

    Intel’den ‘Rocket gibi’ adım!

    Intel’in yayınladığı belgelere göre Rocket Lake’te Ice Lake’ten uyarlanan Cypress Cove çekirdekleri bulunacak. Şirketin iddiasına göre 8/16 izleğe kadar ölçeklenecek işlemcilerde çift haneli IPC artışı geliyor. AMD’nin nesilden nesile %29’a kadar ulaşan performans artışı sunmasının ardından Intel’in rekabete katılacağının sinyalini vermesi, kullanıcılar için mutlu edici bir gelişme. Tahmin edileceği üzere 14 nm sürecinin tercih edilmeye devam edileceği yeni yongalar, 500 serisi yonga setini de beraberinde getiriyor. Gayet güçlü ve iddialı bir yapı sunulmak istendiği anlaşılıyor.

    Yeni bellek kontrolcüsü ile gelecek yongalarda Comet Lake’in 2933 MHz’lik bellek desteği yerine 3200 MHz bellek desteği olacak.

    Daha fazla donanım haberi için buraya tıklayabilirsiniz.

    PC’niz için donanım ihtiyaçlarınızı her bütçeye uygun alternatiflerle karşılamak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN