Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürEn iyi ses düzenleme programları

    En iyi ses düzenleme programları

    Amacınız ister YouTube videolarınızın sesini düzenlemek, ister eğlence sektöründe bir gelecek kovalamak, isterseniz de sadece telefonunuz için bazı zil sesleri oluşturmak olsun; bir ses düzenleme yazılımı kullanabilmek, hayati önem taşır. Bu yazıda en iyi ses düzenleme programları hangileri, mercek altına aldım.

    En iyi ses düzenleme programları

    Adobe Audition

    Adobe Audition, kolayca alabileceğiniz en iyi ses düzenleme yazılımlarından biridir. Uygulama, Adobe ekibinin uzun yıllara dayanan deneyimiyle mükemmelleştirilmiş bazı şaşırtıcı özellikler sunar. Audition’ın özellikleri arasında başı çekenler, şüphesiz ses düzenleme deneyiminizi çok daha kolay ve verimli hale getirecek çok kanallı düzenleme ve mix yapmadır.

    En iyi ses düzenleme programları

    Yazılım ayrıca, sesleri ya da konuşma seslerini daha net hale getirirken kullanılan bir yöntem olan arka plan sesini kısma için önemli bir fayda sağlıyor. Yapay zeka tabanlı Adobe Sensei teknolojisini kullanan Auto Ducking adlı özelliği, bu işi otomatik olarak ve haliyle, kolayca yapabiliyor.

    Reaper

    Reaper, son derece güçlü, birçok özelliğe sahip ve listedeki diğer uygulamalardan bazılarından daha uygun fiyatlı olan başka bir ses düzenleme yazılımı seçeneği. Yeni başlayanlar için, Reaper çok kanal desteği sunar. Her kanalda 64 kanal ile dikkat çekici bir çok kanal desteği bulunan yazılım, benzer şekilde, mono, stereo ve hatta çok kanallı ses dosyalarına ses kaydedebilir. Ayrıca dilerseniz aynı anda birden fazla diske kayıt yapabilir.

    Logic Pro X

    Apple’ın Logic Pro X programı, çarpıcı özellikler sunmasıyla hem acemi editörler hem de profesyonel kullanıcılar için ideal bir uygulamadır.

    En iyi ses düzenleme programları
    En iyi ses düzenleme programları: Logic Pro X

    Logic Pro X, bir ses düzenleyicide ihtiyaç duyacağınız tüm temel özellikleri taşır ve ayrıca Smart Tempo kullanarak bir projedeki farklı parçaların zamanını otomatik olarak eşleştirme yeteneği gibi bazı gelişmiş özellikler de sunar.

    Ableton Live

    Ableton Live, müzik prodüksiyonu denince ilk akla gelen isimlerden birisidir. Sahip olduğu zengin işlevler gözünüzü korkutmasın. Yeni başlayanlar için de sınırsız ses ve MIDI parçası desteği sunar, böylece projenize ihtiyaç duyduğunuz kadar çok parça katmanı ekleyebilirsiniz.

    Ayrıca MIDI yakalama, 256 mono giriş kanalı ve 256 mono çıkış kanalı desteğiyle profesyonellere de hitap eder. Benzer şekilde, projelerinizde kullanabileceğiniz 70 GB’a kadar önceden kaydedilmiş ses, 15 yazılım enstrümanı ve 46 ses efekti de beraberinde gelir.

    Audacity

    Audacity en iyi ücretsiz ses kaydetme programlarından birisidr. Kolay arayüzü, onu ses düzenlemeye başlamak isteyen herkes için en kolay erişilebilir yazılım haline getirir. İhtiyacınız olan hemen hemen tüm özelliklere sahiptir.

    Audacity’de bas, tiz, bozulma, gürültü giderme ve daha fazlasını içeren bir dizi efekt bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra, ritim bulucu, sessizlik bulucu, ses bulucu ve daha fazlası gibi analiz araçları da sunar.

    Ayrıca benzerlerinin çoğu gibi Audacity de MP3, WAV, AIFF, PCM, OGG Vorbis, FLAC, AC3, AMR, WMA, MP4, vb. gibi neredeyse tüm ses dosyası formatlarını destekler.

    FL Studio

    Elektronik müzik yapmak istiyorsanız ya da dikkat çekici bir ses düzenleme yazılımı arıyorsanız, kesinlikle FL Studio’yu denemelisiniz. Diğer üst seviye ses düzenleme programlarına benzer şekilde, FL Studio da çok kanallı kaydı, zaman uzatma ve perde kaydırma özelliklerine sahiptir.

    En iyi ses düzenleme programları
    En iyi ses düzenleme programları: FL Studio

    Efekt zincirleri, otomasyon, gecikme telafisi gibi özellikler sunan bir mikser ile gelen FL Studio, örnek işleme, sıkıştırma, sentezin de aralarında bulunduğu toplam 80’den fazla kullanıma hazır eklenti içerir. Ayrıca FL Studio’da kullanabileceğiniz bir dizi enstrüman da yer alır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN