Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelAkıllı Telefonlar ile Daha İyi Fotoğraflar Nasıl Çekilir?

    Akıllı Telefonlar ile Daha İyi Fotoğraflar Nasıl Çekilir?

    Akıllı Telefonlar ile fotoğraf çekmeyi çok seviyoruz. En iyi fotoğrafı nasıl çekilir? Tüm ipuçlarını sizler için bir araya getirdik…

    Sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri akıllı telefonlar ile fotoğraf çekinmek ve fotoğraf çekmek oldukça önem kazanmaya başladı. Üreticiler de bu noktada en iyi fotoğrafı çekebilmemiz için bize farklı farklı donanımları sunmaya başladılar. Bugün akıllı telefonlardaki kamera sensörleri 108 megapiksel değere kadar ulaştı. Peki en iyi fotoğrafı çekmek için ne yapmak gerek?

    Aslında bu konu MediaTrend ekibinin lideri olan Cem Kıvırcık‘ın uzman olduğu bir konu ve hepimizin de kendisinden bu konuda öğrenecek çok şeyi var. Bununla birlikte akıllı telefonların kameraları ile daha iyi fotoğraf çekebilmek için bildiklerimizi ve deneyimlerimizi sizlere aktarmak istiyoruz.

    Işık

    İyi bir fotoğraf çekebilmek için çok iyi bir ışık kaynağına ihtiyacımız var. En iyi ışık kaynağı ise kesinlikle güneştir. En iyi ışık kaynağı derken en fazla ışık kaynağı demek istemiyoruz. Bir mum ışığında da çok iyi fotoğraflar çekebilirsiniz. Güneşe bakarak selfie çekmeye çalışmak gözlerimizin kötü görünmesini sağlayacaktır. Güneşin arkanıza alıp; HDR desteğini telefondan açarak güneş altında daha iyi fotoğraflar çekebilirsiniz.

    Gün doğumu ve gün batımı ile ilgili fotoğraflar çekilirken güneşe doğru odaklama yapılması etrafın biraz daha koyulaşmasını sağlar. Fotoğraftaki kompozisyona göre bu tercih edilebilir de; edilmeyebilir de. Odakladığınız yer bu noktada oldukça önemli.

    Son dönemde birçok akıllı telefonda gece modu var. Düşük ışıklı ortamlarda bu modu açarak video çekmenizi öneriyoruz. Bu modda en önemli detay ise çekim yaptıktan sonra belli bir süre telefonu hareket ettirmeden tutmak olacaktır.

    Telefonlarda bir de manuel mod var. Aslında bu ayarları tam olarak bilmiyorsanız gece bu ayarlarda fotoğraf çekmek zor olabilir ama deneme yanılma yöntemi ile en iyi fotoğrafı bulabilirsiniz. Burada ayarlamanız gereken en önemli şey ise Shutter süresi ve ISO ayarıdır. ISO’yu rakamsal olarak ne kadar arttırırsanız o kadar ışıklı bir fotoğraf çekersiniz ama ISO’yu fazla arttırmanız kumlanmaya da sebep olabilir. Bunu yok etmek için de diyaframın açık kalma süresini arttırarak en iyi fotoğrafı çekebilirsiniz.

    Açı

    Fotoğrafçılığın en önemli kriterlerinden birisi fotoğrafın açısıdır. Kadınlar fotoğraf çekilirken asla kendi boylarından daha yukarıdan fotoğraf çekilmez; çekilmemeli. Bu onları göründüklerinden daha kısa boylu gösterecektir. Genellikle kadınların fotoğraflarda 4:3 oranında (yani hafiften yana doğru) durmaları ve objektife yakın olan ayaklarını kameraya doğru uzatmaları ve biraz aşağıdan çekim yaptırmaları olduklarından uzun görünmelerini sağlayacaktır.

    Selfie çekerken yapılması gereken şey ise kamera ve yüz ile olabildiğince mesafe bırakıp çekim yapılmasıdır. Yakından çekilen tekli selfilerde “burnun patates gibi çıkma” efektinin de önüne geçilebilir. Özçekim yaparken son dönemde birçok kişinin de Instagram efekti kullandığını görüyoruz. Bu efektler de makyajsız bile olsanız sizin mükemmel görünmenizi sağlayabilir ama fotoğrafçılık açısından bir değeri yoktur.

    Fotoğraf çekerken hiç görmediğiniz açılardan fotoğraf çekmeniz mükemmel sonuçlara imza atabilmenizi sağlar. Yerde bir su birikintisi, kağıt havlunun göbeğini oluşturan silindirik karton gibi kolayca bulunabilecek materyallerin de fotoğrafa ciddi katkı sağlayacağını söyleyebiliriz.

    Editörün Notu:

    En iyi fotoğrafa” çok fazla fotoğraf çekerek ulaşabilirsiniz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN