Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikABD'de izinsiz bir şekilde kullanıcı verilerinin toplandığı ortaya çıktı

    ABD’de izinsiz bir şekilde kullanıcı verilerinin toplandığı ortaya çıktı

    Bu kez doğudan değil, batıdan bir ülke; ABD kullanıcı verilerinin izinsiz toplanması suçlamasıyla gündemde…

    Teknoloji dünyasında her geçen gün ortaya çıkan ve kullanıcıların veri güvenliğini ihlâl eden skandallara bir yenisi daha eklendi. Bu kez iddiaların odağındaki ülke Çin veya Rusya değil… Bu defa eleştiri oklarının hedefinde Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor.

    İfade edilen bilgiye göre Anomally Six LLC isimli girişimin ABD savunma bakanlığıyla bağlantıları bulunuyor ve bunlar sayesinde Pentagon, istediği kullanıcı verilerine düzenli olarak ulaşabiliyor. The Wall Street Journal’ın yayınladığı belgelere göre Pentagon, elde ettiği kullanıcı verileri karşılığında Anomally Six LLC’ye ödeme yapıyor. Peki, bu durum nasıl gerçekleşiyor?

    Açıklanan belgelere göre firma, anlaşmalı olduğu uygulamaların geliştiricilerine özel bir veri izleme kodu sağlıyor ve piyasaya sürülen uygulamalara bu kod dâhil ediliyor. Bu sayede kullanıcı verileri izinsiz bir şekilde toplanıyor ve şirket bu verileri doğrudan pentagona satıyor.

    Öte yandan Anomally Six LLC, bu iddiaları reddetmek yerine, kullanıcı verilerini topladığını ortaya koyan raporları kabul ediyor. Ancak veri toplama faaliyetlerinin tümüyle yasal olduğunu, toplanan verilerinin ticari nitelikle olmaması ve anonim olarak toplanması itibariyle yasalara uygun olduğunu ifade ediyor. Bununla beraber hangi uygulamaların veri toplama amacıyla kullanıldığı ise bir gizem olarak kalmaya devam ediyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN