Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürPaylaştıkça kripto para kazandıran sosyal ağlar

    Paylaştıkça kripto para kazandıran sosyal ağlar

    Vaktinizin önemli bir bölümünü harcayıp paylaşım yaptığınız sosyal ağlar size bu emeğiniz için ücret ödeseydi. ‘Yok böyle bir dünya’ dediğinizi duyar gibi oluyorum. Aksine artık böyle bir dünya var ve gidişat o yönde. Bu yazıda emeğinizin karşılığını veren sosyal ağ projelerine mercek tutuyorum.

    Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya mecralarında sürekli paylaşım yapıyor ve bunun için harcadığımız emeğin karşılığını almıyoruz. Peki paylaşım yaptıkça size para kazandıran bir sosyal ağ olsaydı… O zaman tercihiniz ne olurdu? Elbette para kazanmak çok cazip.

    Darısı Facebook, Twitter ve Instagram’ın başına

    Son dönemde kripto paraların hayatımıza girmesiyle birlikte, kullanıcılarına paylaşım yaptıkları oranda sanal para veren sosyal ağlar da ortaya çıkmaya başladı. Bu trend, baskın mecralar olan Facebook, Twitter ve Instagram’ı da etkiler mi bilemiyoruz. Bu yazıda kullanıcılarına paylaşım yaptıkça sanal para kazandıran yeni nesi sosyal ağlardan söz edeceğim.

    sosyal ağ

    Selfllery

    İnternette fotoğraf paylaşımı popüler bir trend. Bu trendin yeni oyuncularından biri ise Selfllery. Fotoğraf ve video paylaşanları kripto para ile ödülendiren bu sosyal platform, Ethereum blok zinciri teknolojisi üzerine kurulu ERC20 ‘token’larını kullanıyor. Siteye üye olanlar ister web sitesi, ister mobil uygulama üzerinden servisi kullanabiliyor. Alınan beğenilere göre Ethereum kazanılan uygulama, kazanılan sanal paralarla hayır kurumlarına bağış yapmayı kolaylaştıran bir altyapıya sahip.

    Fotoğraflarınızı ticari olarak pazarlıyor

    Üyelerin yükledikleri fotoğraf ve videoların, şirketler ve haber servisleri için pazarlanmasıyla da gelir elde edilebiliyor. Selfllery kurucuları, Instagram’ın 1 milyarı aşkın kullanıcısı olduğuna dikkat çekiyor ve elde edilen gelirin asıl içeriği üreten üyelerle paylaşılmadığına dikkat çekiyor. Selfllery uygulaması şimdilik sadece Google Play Store’da mevcut.

    sosyal ağ

    Steemit

    Paylaşım yaparak sanal para kazanabileceğiniz bir başka alternatif ise, ‘Sosyal haber topluluğu’ olarak tanımlanan Steemit. 4 Temmuz 2016’da sanal para ödüllü bir sosyal medya projesi olarak ABD’de kurulan Steemit, kullanılarına paylaşımları ve aldıkları etkileşim oranına göre Steem ve Steem Dolar olarak nitelendirilen sanal para ödülü veriyor. Reddit benzeri bir sosyal paylaşım sitesi olarak ifade edilen Steemit’in dünya genelinde 1 milyona yakın kullanıcısı bulunuyor. Kullanıcılar web sitesi ya da eSteem adlı mobil uygulama üzerinden içerik paylaşmanın yanı sıra beğendikleri ya da yorum yazdıkları içerikler de para kazanabiliyor. (Android, iOS)

    Steem adlı kendi para birimini kullanıyor

    Ayrıca başka kullanıcıların gönderilerini küratörlüğünü yaparak da gelir elde edebiliyor. Steemit, Steem adı verilen kendi kripto para birimini kullanıyor. Kazandıklarınız Steem olarak birikiyor. İhtiyaç duyduğunuzda gelirlerinizi başka para birimlerine çevirerek kullanabiliyorsunuz. Proje, kullanıcıların kendilerini sansürsüz ifade edip finansal özgürlüklerini kazanabileceği, toplumun geleceği ve refahına katkı sağlamak gibi bir misyon iddiasında.

    sosyal ağ

    Suchapp

    Benzer bir proje ise ben bu yazıyı yazarken İlk Dijital Para Arzı için (Initial Coin Offering-ICO)  13 günden geriye sayan Suchapp. Blockchain (blok zinciri) tabanlı ve çok kanallı mesajlaşma platformu olarak tanımlanan Suchapp, dünyanın en iyi 5G mesajlaşma ekosistemini oluşturma iddiasıyla yola çıkıyor. 4K kalitesinde çoklu video konferansı destekleyecek olan Suchapp, 4K canlı yayın sırasında filtreler kullanılmasıyla da iletişim deneyimini farklı bir noktaya taşıyacak.

    Uygulamayla finansal varlıkları yönetmek mümkün

    Suchapp, kullanıcılarına sadakat ödülü olarak SPSkoin adlı kendi sanal parasından hediye edecek. Suchapp, ekosistemdeki tüm işlemler için temel olarak hizmet veren ERC20 uyumlu bir dijital para birimi içeriyor. Bünyesinde entegre dijital cüzdan bulunan SuchApp, paranın dijital olarak taşınmasına imkân tanıyor. SuchApp uygulamasıyla faturaları ödemek, finansal varlıkları yönetmek ve para gönderimi yapmak mümkün olacak. Uygulama üzerinden ürün ve hizmetlerin satışı yapılabilecek.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Akıllı telefonunuzu doküman tarayıcı olarak kullanın

    Verimlilik artışı sağlayan mobil uygulamalar

    Akıllı telefon satın alırken aramanız gereken asgari özellikler

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN