Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Manşet2023 yılının en çok beklenen 5 oyunu

    2023 yılının en çok beklenen 5 oyunu

    2023 yılı oyuncular için hareketli bir yıl olacak. Geçen yıllara göre bu yıl beklediğimiz oyunların bazıları geçmişten gelen serilerin devamı niteliğindeki büyük yapımlar. Bu yazıda 2023 yılı içinde çıkmasını beklediğimiz 5 büyük yapımı mercek altına alıyoruz.

    Company of Heroes 3 – Çıkış tarihi: 23 Şubat 2023

    Listenin ilk konuğu eski dostumuz Company of Heroes. Strateji oyunlarının oyun dünyasında oldukça büyük bir yeri vardı. Son yıllarda bu akım biraz yönünü değiştirse bile özellikle orta yaşlarını geçmiş oyuncular için bambaşka bir heyecan ve keyiftir bu tür.

    Özellikle Company of Heroes penceresinden baktığımızda, destansı tarihi hikayeleri ekranlarımıza çarpıcı aksiyonlar halinde taşıyabilmesi, oyun dünyasının kaybetmemesi gereken noktalarından biri diyebiliriz. Her Company of Heroes oyunu bize çok farklı yeni alışkanlıklar kazandırdı. Özellikle benim gibi tarih okumayı seviyor, detay seviyesinde kaybolmaya bayılıyorsanız Company of Heroes 3 için hazırlanan her detayı teker teker kurcalamak isteyeceksiniz.

    Oynanış açısından yeni Battlegrounds ve Dinamik görev haritaları ile gerçek zamanlı aksiyon ve komuta kontrolünün elinizde olduğu, kararlar ile yön verdiğiniz bir oynanış, savaşın bütün sıcaklığı ile parmaklarımızın ucuna intikal ediyor. Oyun alanımız artık Akdeniz bölgesi ve burada çarpışılacak çok fazla cephe var.

    Star Wars Jedi: Survivor – Çıkış tarihi: 17 Mart 2023

    Listenin ikinci konuğu merakla beklediğimiz Star Wars serisinin yeni üyesi Star Wars Jedi: Survivor. Star Wars Jedi: Fallen Order’dan 5 yıl sonra başlayan hikayede galaksinin daha da karanlığa gömüldüğü, umudun tükenme aşamasına geldiği noktadayız. Hayatta kalan son Jedi Şovalyelerinden biri olan Cal, bu karanlık düzen içinde kendi bildiği doğrularla yaşamaya ve hayata tutunmaya, galaksinin umudu olma yolunda mücadele etmeye odaklanmak zorunda.

    Senaryo açısından kaldığı yerden devam edecek olan bir serüven bizi bekliyor. Buraya kadar belki bir Padawan’dınız ama artık ustalığa doğru evrildiğiniz, limitlerinizi aşmanız gereken konular ve kararlar olacak. Sizin için yeni heyecanlar, yeni deneyimler ve yeni zorlu görevler kocaman bir galaksinin içerisinde görmeniz gereken yeni aşamalar olarak karşınızda duracak.

    DIABLO IV – Çıkış tarihi: 6 Haziran 2023

    Bu yıl için en çok beklediğin oyun nedir diye sorsaydınız kesinlikle Diablo IV derdim. Mükemmel grafikler, inanılmaz bir hikaye ya da süper yenilikler gibi beklentileri kenara bırakın. Oyun dünyasının fenomen oyununun yenisini heyecanla beklemek için böyle klişe beklentilere girmenize bence hiç gerek yok. Diablo, oyun dünyasında ve çıktığı günden beri günümüze kadar uzanan zaman diliminde kendisini bu bahsedilenlerin ötesinde bir bağ ile oyuncularla buluşturdu.

    Diablo gibi olmaya çok fazla oyun çalıştı. “Diablo-killer” sıfatı ile kaç oyun görüp geçirdik ben artık saymayı bıraktım. Hepsi gelip geçti ve biz hala Diablo’nun oyun dünyası ile ruhani birlikteliğinin tüm beklentilerden, kriterlerden ve anekdotlardan üstte olduğunu rahatça ifade edebiliyoruz.

    Bu aslında firma için müthiş bir motivasyon. Hem iyi hem kötü tarafa doğru kırılabilecek, oyuncuların bu sıkı bağlarını doğru anlayıp iyi bir şekilde ürüne dönüştürmeleri için gerçekten normal oyunlardan kat kat fazla çalışmaları, anlamaları gereken süreçlere sokmayı gerektiren bir noktada. Fanatik bir güruh için iyi bir deneyim sunmak, bu gerçekten akıl sınırlarını zorlayacak kadar eforu da beraberinde getiriyor.

    Hiç bitmeyen maceralar, ölümcül iblislerle dolu koridorlar, yağmalayacağımız binlerce ganimet sandıkları ve dahası… Mephisto’nun kızı Lilith’in sürgünden geri dönüşü ile başlayacağımız serüven bizi yine uykusuz gecelerde item peşinde oradan oraya koşarken bulmamızı sağlayacak.

    Assassin’s Creed Mirage – Çıkış tarihi: 2023 yılı içinde

    Yıllar süren farklı tür denemeleri sonrasında köklere dönmeye ve tüm sayfaların ötesinde defterin kapağını kapatıp, yeni bir deftere Altair’in heyecanı ile başlamaya hazır mısınız?

    Yukarıda yazdığım cümle gerçekten aşırı iddialı ve heyecanlı bir cümle değil mi? Açıkçası bunca zaman sonra Basim’in bana yansıttığı imaj, oyunun makyajı ve üzerimde yarattığı etki tam olarak böyle oldu. Ben yine de çok büyük beklentilerden uzak durmaya çalışıyor ve sizi de bu yönde duygularınızı telkin etmeye davet ediyorum. AC serisi büyük beklentiler ile girildiğinde karanlık bir kuyuya çivilemesine dalmak gibi sonu belli olmayacak heyecanlara kapı açmak gibi his oluşturuyor bende.

    Yaman bir yankesici olan Basim’in kaderi kabusları ile başlayan ve kusursuz bir suikastçıya dönüştüğü pamuk ipliği kadar ince bir yaşam çizgisinde oldukça değişir. Bu değişim hem sizi hem de karakterin etrafındaki kişilerin karşılıklı bir hikayesel değişimi ile vücut bulacak. 15. Yılını tamamlayan seri aslında Mirage ile Alamut Kalesi’ne, tüm serüvenin başladığı yere sizi geri götürerek bir köklere dönüş, öze saygı çizgisinde ilerliyor. 9. Yy Bağdat’ında işlerin nasıl olduğunu yerinde görmek için bu yılın sonlarına doğru çıkacak yapımı bir AC fanı olarak heyecanla bekliyorum. Ön sipariş verenler için Kırk Haramiler bonus görevinin olduğunu da hatırlatmak lazım!

    Spider-Man 2 – Çıkış tarihi: 2023 sonu

    Yakın zamanda PC tarafında da oyuncularla buluşan Spider-Man efsanesinin yeni oyunu da 2023 bitmeden oyuncularla buluşacak önemli yapımlar arasında yer alıyor. PlayStation 5 konsoluna özel olarak 2023 yılı sonuna doğru çıkmasını beklediğimiz Spider-Man 2 ile aksiyona geri dönüyoruz.

    Peter Parker ve Miles Morales’in hikayelerinin hikayenin tanıdık kötü karakteri Venom’a karşı devam edeceği yapımın oldukça büyük ve bir o kadar da karanlık anlatıma sahip olması bekleniyor. Önceki yapımlardan alışkanlıklarımızın güzel yönde değiştiğini, şehir ve hikaye dokusunun, karakterler ve deneyim olarak çok iyi birleştiğini düşündüğümüzde, yeni oyunun neler sunacağını beklerken sabırsızlanmamak elde değil.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN