Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürKolay içerik takibi için RSS okuyucu önerileri

    Kolay içerik takibi için RSS okuyucu önerileri

    Yeni içerikler keşfetmeyi seviyor ve hâlâ RSS okuyucu kullanmıyorsanız geç kalmış sayılmazsınız. Bu yazıda yeni içeriklerden anında haberdar olmanızı sağlayacak RSS okuyucu seçenekleri öneriyorum.

    İnternetteki haber kaynaklarını kolayca takip etmek için RSS (Real Simple Syndication) teknolojisinden yararlanabilirsiniz. RSS teknolojisi sayesinde, web sitesi ya da bloglara tek tek girmeye gerek kalmadan yeni içerikler hakkında anında bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Kullanacağınız RSS okuyucu seçimi size kalıyor

    Bunun için ilk yapmanız gereken kendinize uygun bir RSS okuyucu seçmek ve takip etmek istediğiniz haber kaynaklarının RSS adreslerini eklemek. Bu yazıda kolay haber takibi için RSS okuyucu önerilerinde bulunuyorum. Önerdiğim seçenekleri deneyerek size en uygun olan RSS okuyucuya karar vermekse size kalıyor.

    rss okuyucu

    Feedly

    Google’ın Reader adlı RSS okuyucu servisinin kapatılmasından sonra birçok kişinin tercihi olan Feedly, en başta gelen seçeneklerden. Google Reader üzerinde kullandığınız ve yedek aldığınız OPML (Outline Processor Markup Language) formatında haber kaynakları listeniz varsa Feedly’ye kolayca aktarabilirsiniz. Feedly’nin basit sürümü ücretsiz.

    Gelişmiş özellikler için ücretli versiyona geçin

    Daha gelişmiş özellikler içinse ücretli versiyonlara geçmelisiniz. Aylık 5,41 ve 18 dolar olmak üzere fiyatlandırılan iki farklı ücretli versiyon mevcut. Kişisel kullanım için ücretsiz versiyon yeterli olacaktır. Feedly, hem web üzerinden hem de iOS ve Android platformunda mobil uygulamalardan kullanılabiliyor.

    https://feedly.com

    rss okuyucu

    Inoreader

    Haber kaynaklarını taramak için kullanabileceğiniz bir başka RSS tarayıcı seçeneği ise Inoreader. Farklı kategoriler oluşturarak takip etmek istediğiniz haber kaynaklarını gruplayabilirsiniz. Ziyaret ettiğiniz sitelerin RSS adreslerini öğrenip haber kaynaklarınız arasına kolayca ekleyebilirsiniz. Dilerseniz Inoreader içinde arama yaparak eklemek istediğiniz haber kaynağının daha önce tanımlanmış olup olmadığını görebilirsiniz.

    Yeni haber kaynakları önermesi avantaj

    Inoreader, takip ettiğiniz haber kaynaklarına göre size yeni siteler önerebiliyor. Bu sayede daha zengin bir içeriğe erişmiş oluyorsunuz. Ücretsiz ve ücretli versiyonları bulunan Inoreader’dan, Feedly’de olduğu gibi hem web hem de mobil uygulamalar üzerinden faydalanılabiliyor. Inoreader’ın hem iOS hem de Android için mobil uygulamaları mevcut.

    https://www.inoreader.com

    rss okuyucu

    g2reader

    Önereceğim üçüncü RSS okuyucu ise g2reader. Arayüz ve kullanım olarak diğer RSS tarayıcılarla benzer özelliklere sahip olan g2reader’a, RSS kaynaklarınızı OPML olarak import edebilir ve kısa sürede içerik okumaya geçebilirsiniz. g2reader’ın ücretsiz ve ücretli versiyonları mevcut. Aktardığınız haber kaynakları, diğer RSS okuyucularda olduğu gibi aynı liste düzeni içerisinde g2reader’a geliyor.

    Android kullanıcıları için mobil uygulaması mevcut

    Bu sayede alıştığınız okuma deneyimine g2reader üzerinde de devam edebiliyorsunuz. g2reader’ı web tarayıcınız üzerinden kullanabileceğiniz gibi, Android kullanıcısıysanız Play Store’dan mobil uygulamasını indirerek de yararlanabilirsiniz. Sürekli mobil halde olduğumuz göz önüne alınırsa, mobil uygulaması olan RSS okuyuculardan birini tercih etmenin zarureti daha iyi anlaşılabilir.

    https://g2reader.com

    rss okuyucu

    feeder

    RSS okuyucu olarak son önerim ise feeder olacak. Baştan bu yana önerdiklerimden farklı bir arayüz ve farklı bir deneyime sahip olarak feeder, RSS bağlantılardan eriştiğiniz web sitelerini doğrudan kendi uygulaması içinde görüntülüyor. Neredeyse tüm RSS okuyucularda olduğu gibi feeder da başlangıçta ücretli versiyona geçmeniz için yönlendirme mesajlarıyla geliyor.

    Haber güncelleme sıklığı ücretsiz versiyonda sınırlı

    feeder, ücretsiz versiyonda haber güncelleme sıklığını kısıtlaması nedeniyle kullanışlı olmaktan çıkıyor. Tüm RSS okuyucularda olduğu gibi feeder’da da daha önce oluşturduğunuz haber kaynaklarını OPML formatında import etme seçeneği mevcut. Bu sayede her RSS okuyucu değişikliğinde yeniden liste oluşturmak zorunda kalmıyorsunuz. feeder’ın iOS ve Android kullanıcıları için mobil uygulamaları mevcut.

    https://feeder.co

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Paylaştıkça kripto para kazandıran sosyal ağlar

    Akıllı telefonunuzu doküman tarayıcı olarak kullanın

    Verimlilik artışı sağlayan mobil uygulamalar

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN