Havalar gittikçe ısınıyor, bilgisayar fanları daha şimdiden fazla mesai yapıyor. Bu yazımda vantilatör seçiminde dikkat etmeniz gerekenleri sıraladım.
İster sadece biraz sıcak isterse de en bunaltıcı sıcak havalar olsun, doğru seçilmiş bir vantilatör ev veya ofislerin vazgeçilmezidir. Hele de daha uzun süre evlerimizde olduğumuz şu günlerde…
Hangi Vantilatörü Almalıyım?
Önce bir durum tespiti yapmakla başlayalım.
Pandemi sebebiyle aylardır evdeyiz, ev dışında olan işlerimizi mümkün olduğunca azaltıyoruz. Ekran başında daha fazla zaman geçiriyor, mobil cihazlarımızı elimizden düşürmüyoruz. Buna bir de her defasında daha büyük boyutta tercih ettimiz televizyonlarımızı ekleyince yaşadığımız alanın ısısı arttıkça artıyor. Isınan ekranlar, yeter beni kapat diye isyan eden bilgisayar fanları, tıpkı sizin gibi serinletilmek istiyor. Teknolojik cihazların fazla ısınmaya bağlı arızaları da işin cabası.
Üstelik daha yaz sıcaklarının başındayız, öte yandan belli ki çoğumuz tüm yazı evlerimizde geçireceğiz. Bu sebeple ister klima olsun ister ise vantilatör, soğutucu özellikli bir veya birden fazla cihaza ihtiyaç duyacağız.
Henüz sıcakların başındayken bana kulak verin ve kendiniz için en uygun vantilatörü bir an önce seçin.
Peki En İyi Vantilatör Hangisi?
Vantilatörler genellikle kullanıcıların çok uzağında değillerdir ve bu nedenle çıkardıkları ses rahatsız edebilir. Benim için bir vantilatörün iyi serinletmesinin dışında sessiz olması da önemlidir. Elbette buna enerji tasarrufu başta olmak üzere, boyutu, fonksiyonları ve fiyat performans açısından beklentimi karşılaması da eklenebilir. Her zaman olduğu gibi bir ürün satın almadan önce durum tespiti yaparak önceliklerinizi belirlemenizi öneriyorum.
Aşağıda en sessiz vantilatörleri ele aldığım yazımı da okumanızı öneririm.
Vantilatörü Hangi Mekanda Kullanacaksınız?
Seçim yaparken diğer dikkat etmeniz gereken konu mekana göre ürün seçmek olmalıdır. Bu sayede üründe ihtiyaç duyacağınız özellikleri de basitçe tespit edebilirsiniz.
Örneğin vantilatörü birden fazla odada, dolaştırarak kullanacaksanız ayaklı bir vantilatör seçmeniz daha mantıklı olacaktır. Öte yandan çalışma masası, okuma köşesi gibi daha odaklı bir alanı soğutmak isterseniz masa tipi bir vantilatörü tercih edebilirsiniz. Kullanacağınız odalar daha küçük ise kule tipi vantilatörleri tercih sıralamanızda ilk sırada yer alabilir.
Vantilatörlere Değer Katan Özellikler
Sizin için doğru olan vantilatör modelini seçtikten sonra teknik olmayan ama bilmeniz gereken bazı nitelikler de var.
Güçlü hava akış hızı: Bu, fanın hareketli hava ile ürettiği basınç miktarını ifade eder. Soğutucunuzu sürekli en yüksek ayarda kullanmayacaksanız fanı daha güçlü bir ürün seçmek zorunda değilsiniz.
Uzun menzilli hava dolaşımı: Bu fanın hava akışının ulaşabileceği mesafe olarak da bilinir. Çoğu fan kısa menzilli esintiler üretebilmesine rağmen, havayı büyük bir odada etkili bir şekilde hareket ettiremeyebilir.
Güvenilirlik ve iyi bir garanti: Kimse bir vantilatöre para verip, her yıl yenisini satın almak istemez. MediaMarkt’ta Airking, Buses, Dyson, Efba, Everest, Goldmaster, King, Rowenta, Rubenis gibi markaların en kaliteli vantilatör modelleri hesaplı fiyatlarla sizlerin beğenisine sunuluyor. Tercih yaparken garanti sürelerini de kontrol etmelisiniz.
Kolay temizlenebilirlik: Bir fanın temizlenmesi zorsa, muhtemelen temizlemezsiniz, bu da negatif bir etkidir. Zamanla, bıçaklarda ve diğer hareketli parçalarda toz ve saç birikerek verimliliği düşürür. Temizleme imkanınızın olduğu modelleri daha uzun soluklu kullanabilirsiniz.
Güvenlik: Fan ızgarası, küçük ve meraklı parmakların bıçağa yaklaşmasını etkili bir şekilde engellemelidir. Özellikle çocuklu aileler, evcil hayvan besleyenler bu güvenlik protokollerini iyi değerlendirmelidir.
Bundan sonra hız kademesi, salınımı, maksimum güç kullanımı, ayarlanabilir açı ve yükseklik, zamanlayıcı ve uzaktan kumanda, tasarım gibi diğer özellikleri kontrol edebilirsiniz.
Fayda görmeniz ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeniz dileğiyle ? .