Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiYeni Nesil Hava Nemlendirici ve Temizleyiciler

    Yeni Nesil Hava Nemlendirici ve Temizleyiciler

    Hava sirkülasyonu sağlayan, soluduğumuz havayı temizleyen “Yeni Nesil Hava Nemlendirici ve Temizleyiciler” kötü koku ve tozdan bizi koruyor.

    Bulunduğu kapalı ortamlarda hava sirkülasyonu sağlayan ve soluduğumuz havayı daha temiz kılan “Yeni Nesil Hava Nemlendirici ve Temizleyiciler kötü koku ve toz gibi olumsuzlukları ortadan kaldırıyor. Yazımda bu yeni nesil cihazlar hakkında merak edilenleri bir araya getirdim.

     

    Yeni Nesil Hava Nemlendirici ve Temizleyiciler 

    Özellikle soğuk havalarda havadan bulunan oksijen miktarı yüksek oranda daha temiz oluyor. Ancak evimizin ısısını korumak için evimizi daha az havalandırıyoruz. Mevcut kirli havayı soludukça sağlık konusunda hassaslaşıyor, havamızı temizleyecek ve nem oranını dengeleyecek cihazlara ihtiyaç duyuyoruz. Astım, alerji gibi hassasiyeti olan kişilerin yaşam kalitelerini artıran, teknolojinin desteği ile tasarlanan, havamızı temizleyen ve nemlendiren bu yeni nesil cihazlar ile uyku konforunuzu da artırabilirsiniz.

     

    Yeni Nesil Hava Nemlendirici ve Temizleyiciler nasıl çalışıyor?

    Hava temizleme cihazları, elektrostatik prensibi ile havayı tertemiz hale getirirler. Havanın içinde solduğumuz gazları, büyük ve küçük parçaları ayırarak içlerine toplarlar. Hava temizleyici cihazların içinde filtrelerin yanında; sabit iyonizer kollektör, aktif karbon filtresi ve negatif iyon jenaratörü bulunur. Bu sayede yüksek oranda kirliliği ve kötü kokuları temizlerler.

    Yeni Nesil Hava Nemlendirici ve Temizleyiciler nasıl kullanılıyor?

    Evi havalandırmadan ve dolayısıyla odalardaki mevcut ısıyı koruyarak havanızı temizleyen bu cihazları kullanmak çok kolaydır. Hangi cihazı alacağınıza karar vermeden önce kullanım alanlarınızın büyüklüğüne göre karar vermeyi atlamamalısınız. Daha büyük alanlar için harcanacak güce, filtre çeşitliliğine, gürültü emisyonuna ve nemlendirici özelliğinin olup olmadığına dikkat etmenizi öneririm. Küçük alanlar için portatif ve taşınabilir bir cihaz tercih edebilirsiniz. Salon gibi daha büyük alanlar için sabit konumlanacak bir cihaz daha doğru bir tercih olacaktır.

    Lütfen unutmayın, gözünüzle görmeseniz bile, evinizdeki hava kalitesi farklı mevsimlerde, hava koşullarında ve hatta günün saatlerinde bile değişir. Soluduğunuz havada; toz, polen, evcil hayvan tüleri ve kılı, diğer alerjenler, gazlar bulunur. Bir hava temizleyicisine sahip olmak, tüm bu kirletici maddelerden kurtulmanızı, havanızı temizlemenizi ve alerji semptomlarını azaltmanızı mümkün kılacaktır.

     

    En İyi Hava Nemlendirici ve Temizleyiciler 

    Sizin için seçtiğim yeni nesil hava nemlendirici ve temizleyicileri aşağıda bulabilirsiniz.

     

    DYSON Pure Cool Hava Temizleyici

    DYSON Pure Cool, havanızı kirleten PM 0.1 küçüklüğündeki potansiyel zararlı ultra ince partikülleri yakalıyor. Bir odanın havasını gerektiği şekilde temizlemek için standart test koşullarının ötesine geçen, aynı zamanda partikülleri ve gazları otomatik olarak algılayan cihaz, ultra ince partikülleri %99,95 oranında gövdesine hapsediyor. Air Multiplier teknolojisi sayesinde temizlenmiş havayı odanızın her köşesine ulaşacak şekilde dağıtarak, tüm mekana yayıyor. Kule formatında tasarlanan ve 4.98 kg. ağırlığı ile dilediğiniz odaya götürebileceğiniz bu fanı, 15 dakika ila 9 saati kapsayacak şekilde programlayabiliyorsunuz. 

    Kapalı filtre sisteminde, gazları uzaklaştırmak için aktive edilmiş bir karbon filtre kullanılan Dyson Pure Hava temizleyici, 0,1 mikron kadar küçük mikroskobik alerjenleri ve zararlı maddeleri %99,95 oranında hapseden cam bir HEPA filtreyi birleştiriyor. Özellikle alerjik bünyeye sahip kişilerin yaşam kalitesini artıran bu filtreleme sisteminde iki ayrı filtre kullanılıyor. Bu filtreler soluduğunuz havadaki ultra ince parçacıkları ve gazları yakalamak için birlikte çalışıyor. Üstelik filtreler çok pratik bir şekilde değiştirilebiliyor. Cihaz, filtre değiştirme zamanlarını da size hatırlatıyor.

    Air Multiplier teknolojisi, saniyede 290 litreden fazla mükemmel ve çok güçlü bir hava akışı sağlayarak temizlenmiş havayı tüm odada dolaştırıyor. Pervaneleri olmayan düzenli hava akışına sahip pervanesiz vantilatör teknolojisi kullanan cihaz, benzerlerinin aksine yüksek emiş gücü ve fırçasız motoru sayesinde çok sessiz çalışıyor.

     

    COWAY AP1516D Hava Temizleme Cihazı

    Çift teknoloji nemlendirme tipi bu cihazda dört adımlı filtre sistemi sunuluyor.Bunlar; toz giderici, koku giderici, HEPA filtre ve kişisel filtrelerden oluşuyor. Cihazda kullanılan HEPA filtre benim için önemli bir tercih sebebi. Ebat olarak 41 cm genişliğinde, 75 cm yüksekliğinde olan bu hava temizleyici cihaz, 12 kg. ağırlığında ve şık bir tasarıma sahip. A enerji verimlilik sınıfına bağlı geliştirilen COWAY, (kullandığınız moda göre değişen) 21,6- 44 dB gürültü emisyonuna sahip ve oldukça sessiz. Fan hızına bağlı olarak harcadığı 10-65W güç tüketimi ile de çok ekonomik. Zaman ayarı yapabildiğiniz cihazda 4 adımlı filtre kademesi kullanılmış.

    COWAY AP1516D hava temizleme cihazıyaşam alanlarınızdaki virüsleri, bakterileri ve toz akarlarını %99,97 oranında temizlemeyi hedefliyor ve sağlıklı nefes almanızı kolaylaştırıyor. Allerjik rahatsızlıkların arttığı, giderek daha fazla koronavirüs endişesi taşıdığımız şu günlerde hava temizleme cihazına ihtiyaç duyuyorsanız COWAY’e bir şans vermenizi öneririm.

     

    Xiaomi Air Purifier 3C Akıllı Hava Temizleyici

    Bulunduğu kapalı ortamlarda hava sirkülasyonu sağlayan ve soluduğumuz havayı “teknolojinin de desteği ile” daha temiz kılan Xiaomi Air Purifier hava temizleyici, bulunduğu ortamın hava kalitesini fark edilir şekilde tazeliyor. Akıllı teknolojilerle donatılan ve iç mekanların hava kalitesini arttırmak için geliştirilen Xiaomi Air Purifier, güçlü hepa filtresi, sessiz çalışması, çift teknolojili nemlendirme özelliği ve kötü kokuları tespit ederek hızla yok etmesiyle fark yaratıyor.

    40 m² menzili ile geniş salonlarda, yatak odalarında, mutfak veya toplantı salonunuzda kullanabileceğiniz hava temizleyici, saatte 320 m³ ve dakikada 6330 litre temizlenmiş hava vererek bulunduğu ortamın hava kalitesini kısa sürede yükseltiyor. Gövdesindeki büyük hava çıkış ızgarası sayesinde odanın her köşesinde aynı standardı koruyan cihaz, sigara gibi kötü kokuları da hemen algılayarak soluduğunuz havayı tazeliyor. 

    Yerleşik True HEPA filtreli yüksek verimli üç katmanlı filtre çekirdeği kullanan hava temizleme cihazı, 61 dB gürültü emisyonu ile son derece sessiz çalışıyor. Mi Home / Xiaomi Home uygulamasıyla, akıllı telefonunuzu her zaman iç mekan hava kalitesini takip edebilir, hava temizleyicinizi uzaktan kontrol edebilirsiniz. Uygulaması sayesinde cep telefonunuzdan açıp kapatabileceğiniz, filtre ömrü ve özel modlarını seçebileceğiniz Xiaomi Air Purifier’in çalışma saatlerini de programlayabilirsiniz. Cihazın kolay ses kontrolü için hem Google Asistan’ı hem de Alexa AI akıllı sistemini desteklediğinide belirtmek isterim.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN