Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımSamsung'un Galaxy Z Flip odaklı yeni patenti

    Samsung’un Galaxy Z Flip odaklı yeni patenti

    Samsung akıllı telefon tarafında yeni patentler almaya devam ediyor. Samsung Galaxy Z Flip patenti ortaya çıkan şirketin yeni hamlesinde ise tasarım tarafında bir değişiklik yatıyor. Katlanabilir telefonları ilk piyasaya süren şirketlerden birisi olan Samsung, farklı katlanabilir tasarımları da denemekten geri kalmıyor.

    Samsung Galaxy Z Flip patenti ile gündeme geldi

    LetsGoDigital tarafından sızdırılan yeni bir rapora göre Samsung, hem içe hem de dışa doğru katlanabilen bir patent aldı. İki yöne de katlanabilen bir telefon tasarlamayı hedefleyen şirketin bunu hangi cihaza getireceği bilinmiyor ancak büyük ihtimalle Galaxy Z Flip modelinde bu tasarım görülecek.

    Patentin detaylarında ise geçen yılın ekim ayında başvurulduğu ve Galaxy Z Flip benzeri uzatılmış bir ekrana sahip kapaklı telefon görülüyor. Telefonun her iki yöne de katlanabilme özelliğine sahip olacağı için menteşeli bir mekanik sisteme yer vereceği de tahminler arasında yer alıyor. Esnek bir ekranın tercih edileceği ve bu sayede katlandığında dış tarafta kalacak ekranın korunacağı söyleniyor.

    Samsung Galaxy Z Flip patenti

    Cihazın iki yöne de katlanabilir özelliğine ek olarak ön tarafta iki kameranın yer aldığı da belirtiliyor. Güvenlik endişesi sebebiyle flaş kullanılmadığı vurgulanıyor ve Samsung, flaşa bir çözüm olarak ekran aydınlatma teknolojisini kullanacağı belirtiliyor. Telefon katlanabilir ekranlı olacak ve enterasan bir biçimde ekran altı parmak izi okuyucusuna sahip olacak. Eğer Samsung böyle bir tasarım tercih ederse bir ilki başarmış olacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN