Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikKuzey Koreli hacker’ların açtığı zarar 2 milyar doları buldu

    Kuzey Koreli hacker’ların açtığı zarar 2 milyar doları buldu

    Kuzey Koreli hackerlar daha önceden finans kuruluşlarına yaptıkları siber saldırıları son yıllarda kripto para dünyasına kaydırmaya başladılar.

    Siber saldırı ile ülkesinn yaşadığı ambargoların yükünü hafifletmeye çalışan Kuzey Koreli hacker’lar, özellikle kripto paraların da yaygınlaşması ile bu durumu fırsata çevirdiler. Birleşmiş Milletlerin ambargolara ilişkin işlemlerinden sorumlu bölümden edinilen bilgilere göre Kuzey Koreli hackerlar, siber korsanlık ile bugüne kadar toplam 2 milyar dolar ele geçirdi. Üstelik bu saldırılar sürüyor…

    Raporda yer verilen bilgilere göre Kuzey Koreli hackerlar daha önceden finans kuruluşlarına yaptıkları siber saldırıları son yıllarda kripto para dünyasına kaydırmaya başladılar. Buna en somut örnek ise şimdiye kadar yasa dışı yollarla ele geçirilen miktarın yüzde 30’a yakınının geçtiğimiz yıl içinde yalnızca kripto para borsaları kaynaklı olması.

    2017 yılında ise bir Bangladeş bankasına siber saldırı yapılmış ve adından oldukça söz ettirmişti. Bu siber saldırı sonucu yapılan hırsızlığın bankaya maliyeti tam 81 milyon dolar olmuştu.

    Raporun en çarpıcı kısmı ise bu siber saldırıların bireysel hackerlar tarafından değil, Kuzey Kore hükümetinin bu saldırganları bizzat görevlendirdiğini belirtmesi. Bunun sebebi olarak ise buradan elde edilen gelirlerin aklanarak nükleer silah programlarında değerlendirilmesi ve bu sayede de uygulanan uluslararası ambargolardan kurtulmanın amaçlandığı söyleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN