Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımSamsung Galaxy S10 neler getirecek?

    Samsung Galaxy S10 neler getirecek?

    Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, son olarak, amiral gemisi modelleri Galaxy S9 ve Galaxy S9+ ile karşımıza çıkmıştı. Bu ürünler piyasada büyük ilgi görürken, çoktan Galaxy S10 ve S10 Plus konuşulmaya başlandı bile. Bu yazıda Galaxy S10 serisinde bizi nelerin beklediğine göz atacağız.

    Galaxy S10

    En gelişmiş işlemci teknolojisi

    ‘Beyond’ kod adıyla testlerinin devam ettiği öğrenilen Galaxy S10 serisinde Exynos 9 serisi yonga seti ve 6 GB RAM olması bekleniyor. Ürünün Exynos 10 yonga setiyle geleceğine dair iddialar da var. Galaxy S10 serisinin ayrıca farklı pazarlar için 7 nm. Snapdragon 855 SoC yonga seti kullanılan ürünleri de vitrinde olacak. Muhtemelen Exynos 10 yonga seti EMEA bölgesinde, Snapdragon yonga seti ise Kuzey Amerika’da satılacak ürünlerde kullanılacak.

    Çentikli tasarım ihtimali zayıf

    Galaxy S10 serisinde işletim sistemi olarak Android 9.0 P kullanılacağı öngörülüyor. Çentikli telefonların pazarda yaygınlaşması nedeniyle, Samsung Galaxy S10 serisinde çentik olabileceği de konuşulan iddialar arasındaysa da, şirketin farklılaşma adına çentiğe bu seride sıcak bakmadığı bilgisi de mevcut. Zaten sızan konsept tasarımlarda da çentik kullanılmadığı görülüyor.

    Tasarım S9’la benzerlik gösteriyor

    Sızan konsept tasarımlara göre, Galaxy S10 serisinde tasarım olarak çok fazla değişim beklenmiyor. Konsept tasarımlar, S9 serisiyle benzerlik gösteriyor. Sadece kamera yerleşimiyle ilgili farklılık dikkatimi çekiyor.

    Galaxy S10

    Sonsuz ekranlı tasarıma devam

    Galaxy S10 serisinin sonsuz ekran (Infinity Display) tasarımlı 5.8 inç ve 6.3 inç Super AMOLED ekranla gelmesi bekleniyor. En-boy oranı olarak ise 18,5:9 ya da 19:9 beklentisi mevcut.

    Ekran çözünürlüğünde rekor

    Galaxy S10 serisinin ekran çözünürlüğünün 600ppi seviyesinde olacağı öngörülüyor. iPhone X‘in ekran çözünürlüğünün 458ppi, S9’un ekran çözünürlüğünün ise 570ppi olduğu göz önüne alınırsa, bu iyi bir rakam.

    4K OLED ekran beklentisi

    Galaxy S9’un ekran kasa oranı yüzde 83.6. Galaxy S10 serisi içinse yüzde 93 gibi rekor bir ekran kasa oranı tahmini mevcut. Başka bir iddia ise, Galaxy S10 serisinin 4K OLED ekranla geleceği yönünde.

    Galaxy S10

    Üç ana kamera iddiası

    Rakiplerin kamera sayısını artırmasının ardından, Galaxy S9‘da bir ön, iki arka olmak üzere üç kamera kullanan Samsung’un Galaxy S10’da bir ön, üç arka olmak üzere dört kameralı model çıkaracağı iddiaları güç kazandı. Konsept tasarımlardan birinde Galaxy S10’un üç arka kameraya sahip olduğu görülüyor. Kameraların teknik yetenekleriyle ilgili ise netleşmiş bir bilgi bulunmuyor.

    Parmak izi ekrana gömülebilir

    Önceki ürünlerin pazara çıkışından önce, parmak izi okuyucunun nerede konumlandırılacağı çok konuşulmuştu. Ekrana gömülü parmak izi okuyucusu S9 serisiyle gelmedi ancak bu hayalin S10’da gerçek olma ihtimali yüksek. Samsung’un bu konuda Synaptics, Qualcomm ve Ezestek şirketleriyle işbirliği yaptığı belirtiliyor.

    Avatarlarla gerçekçi telefon görüşmesi

    S10 serisinde üç arka kamera bulunması bekleniyor. 3 boyutlu (3D) kamera teknolojisiyle de yüz tanıma ile AR Emoji işlevinin daha da geliştirilmesi öngörülüyor. Kullanıcının oluşturacağı avatarlarla daha gerçekçi görüntülü görüşmeler yapması da bu iyileştirmelerle mümkün olacak. S10 serisinin yapay zeka teknolojisi desteklemesi de muhtemel.

    3D destekli yüz tarama

    Apple, iPhone X‘te Truedepth kamera destekli Face ID yüz tarama teknolojisi kullanıyor. Samsung’un da 3D kamera sistemi için İsrailli Mantis Vision ile çalıştığı ifade ediliyor. Tüm bu iyileştirmelerle S10 serisi, Face ID’yi yakalamış olacak.

    5G ile daha hızlı bağlantı

    Beşinci nesil iletişimin (5G) önümüzdeki dönemin en popüler teknolojisi olduğu düşünüldüğünde, Galaxy S10 serisinin, 5G’yi destekleyeceği öngörülebilir. Bu da daha hızlı bağlantı ve daha fazla konfor demek.

    Bataryada iyileşme gündemde

    Galaxy S9 serisinde batarya ömrü açısından önemli iyileştirmeler yapılmıştı. S10 serisinde batarya kapasitesi açısından da iyileştirmeler olacağı yönündeki iyimserliğimi koruyorum.

    Galaxy S10

    Akıllı sanal asistan Bixby

    S10 serisinde her zaman olduğu gibi Samsung’un üst seviye ürünlerinde kullanılan akıllı sanal asistan Bixby de bulunacak. Bixby de gün geçtikçe yetenekleri artan teknolojilerden biri.

    Galaxy S10 2019’da tanıtılacak

    Şirketin, S serisinin onuncu yıl dönümünü kutlamak için, Galaxy S10 serisini Ocak 2019’da ya da yılın ilk çeyreğinde özel bir etkinlikle tanıtması ve ardından piyasaya sunması bekleniyor.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda size, Samsung Galaxy S10 ve S10+’da beklenen yenilikler hakkında bilgi vermeye çalıştım. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Facebook’ta güvenliğiniz için yapmanız gereken ayarlar

    WhatsApp’a alternatif iletişim araçları

    Akıllı sanal asistan Bixby nasıl kullanılır?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN