Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2022 Yılında Akıllı Telefon Pazarından Beklentiler Neler?

    2022 Yılında Akıllı Telefon Pazarından Beklentiler Neler?

    Yeni yıl geliyor. Peki 2022 yılında akıllı telefon pazarında ne gibi değişiklikler olacak? Beklentiler ve yenilikler neler olacak?

    Yeni yıl geliyor ve biz de yeni yıl ile ilgili beklentilerimizi MediaTrend ekibi olarak sizlere aktarmaya başlıyoruz. 2022 Yılında akıllı telefon pazarında büyük bir değişim bekliyoruz. Görünen o ki bu değişim birçok alanda gerçekleşecek. En büyük değişim de akıllı telefonların fiyatları tarafında olabilir. Zira önümüzdeki süreçte global pazarda fiyatların bir tık daha artması ile ilgili yorumlar da şimdiden yapılmaya başlandı.

    2022 Yılında Akıllı Telefon Pazarında Değişiklikler Başlıyor

    Yapılacak değişikliklerin en başında pil geliyor. Pil mAh değerlerinin artması değil ama hızlı şarj desteğinin artması ile ilgili bir beklenti var. Bugün Xiaomi 11T Pro gibi modellerde 120W hızlı şarj desteği kutu içinden çıkıyor. OPPO‘nun da önümüzdeki dönemde pazara sunacağı yeni nesil telefonlarında 125W hızlı şarj teknolojisini bizlere sunacağı belirtiliyor. 2022 Yılı itibariyle hızlı şarj desteğinin orta segment telefonlarda daha fazla kullanılacağını da belirtelim.

    Yonga seti tarafında ise Snapdragon 8 Gen 1 geçişi oldukça hızlı bir şekilde olacak. Bu yonga setini kullanan ilk telefon ise görünen o ki; Xiaomi 12 serisi olacak. 2022 yılı içinde 4G destekli yonga setlerinin oldukça azalacağı öngörülüyor. Bununla birlikte 5G destekli yonga setlerinin orta segment pazarını domine etmesi bekleniyor. Yeni nesil MediaTek Dimensity ve Snapdragon yonga setlerinin pazarı domine etmesi bekleniyor. 2022 son çeyrekte ise üretimsel sıkıntıların biteceği ile ilgili tahminler de yapılıyor.

    Kamera tarafında ise 200 megapiksel sensörleri bu yıl ilk kez akıllı telefonlarda göreceğiz. Eylül ayında Samsung 200 megapiksel ISOCELL GN5 sensörünü resmen tanıttı. Bu sensörler sayesinde telefoto lenslere gerek kalmadan zoom yapabilme imkanlarına sahip olabileceğiz. Büyüyen sensörün fotoğraf kalitesine olan etkisini ise önümüzdeki dönemde yapacağımız incelemeler ile sizlerle paylaşacağız.

    Tasarım tarafında ise kamera sayısının azalacağı da gelen bilgiler arasında. Bununla ilgili oldukça detaylı bir haber hazırladık. Onu da buradaki linkten okuyabilirsiniz. Zira 2022 yılında kamera tarafında oldukça hoşumuza gidecek yenilikler yapılacak. Özellikle makro ve bokeh sensörlerinin tarih olacağı da gelen bilgiler arasında.

    2022 Yılında neler olacağını hep birlikte göreceğiz ama değişimin ikinci yarı ve özellikle son çeyrekte yaşanacağını da belirtelim. Gelişmeleri bu satırlardan sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN