Logitech MX Anywhere 3 kablosuz fare, hibrit çalışanlara her yerde eşlik edebilecek, kolay taşınabilir bir aksesuar. Havalimanı, otel, kafe gibi mekânlarda çalışmak zorunda olan profesyoneller için kolay taşınabilir, pratik bir çözüm.
MX Keys Mini klavye ile iyi bir ikili
Daha önce Logitech’in üst seviye kablosuz faresi MX Master 3’ü incelemiştim. MX Anywhere 3 ise MX Master 3’ün daha kompakt ve daha sınırlı versiyonu adeta. MX Master 3, MX Keys ile iyi bir ikiliyken; MX Anywhere 3, MX Keys Mini ile iyi bir ikili oluşturuyor.
MX Master 3’ün daha küçük modeli gibi
Ürünün kutu içeriğine baktığımızda, MX Anywhere 3 fare, Unifying alıcı, USB-C şarj kablosu ve kullanıcı belgeleri geldiğini görüyoruz. MX Anywhere 3, MX Master 3’ün daha küçük boyutta olan modeli gibi bir hissiyat uyandırıyor.
Konforlu ve kadifemsi bir hissiyat veriyor
MX Anywhere 3 fare, daha küçük boyutta olduğu için MX Master 3’ten sonra alışmam biraz zaman aldı. Farenin her iki yan yüzeyi silikon malzemeden üretilmiş. Kullanım sırasında konforlu kadifemsi bir hissiyat veriyor. Malzeme kalitesi oldukça iyi.
Her iki elle kullanıma uygun
Bu arada, MX Anywhere 3 fare, MX Master 3’ün aksine simetrik olarak tasarlanmış. Dolayısıyla benim gibi her iki elini de dinlendire dinlendire fare kullananların seveceğini umuyorum. MX Anywhere 3 farenin üzerinde 6 adet tuş bulunuyor. Bunlar; sağ ve sol klik, kaydırma tekerleğindeki orta tıklama, mod geçiş düğmesi, ileri-geri düğmeleri.
Saniyede bin satır kaydırma avantajı
MX Anywhere 3 farede, MX Master 3’te olduğu gibi çelik malzemeden yapılmış ve tek bir pikselde bile duracak kadar hassasiyete sahip MagSpeed adı verilen manyetik kaydırma tekerleği mevcut. Bu da, MX Anywhere 3’ün kaydırma tekerleğiyle saniyede bin satır kaydırma yapılabilmesini sağlıyor. Bu kaydırma tekerleği yüksek hassasiyete ve yüksek hıza sahip olmasına karşın çok sessiz çalışıyor.
İster kademe kademe ister serbest
Kaydırma tekerleğini isterseniz kademe kademe isterseniz serbest şekilde kullanabiliyorsunuz. Bunu da hemen üstündeki mod geçiş düğmesiyle gerçekleştirebiliyorsunuz. Mod geçiş düğmesinin hemen üzerinde ise bilgilendirme LED’i bulunuyor.
Cam yüzeyde bile sorunsuz kullanım
MX Anywhere 3’te yüksek hassasiyetli sensör mevcut. Bu da daha az hareketle daha çok işlem gerçekleştirebilmenizi sağlıyor. 4000 DPI değerindeki bu sensör, sıradan bir fareden 5 kat daha hassas. Bu sensör sayesinde MX Anywhere 3 fare cam yüzeyde bile sorunsuz kullanılabiliyor. Sensör hassasiyeti gerektiğinde 50 DPI’lık kademeler halinde 200 ile 4000 DPI arasında ayarlanabiliyor.
Unifying Alıcı veya Bluetooth ile bağlanabiliyor
MX Anywhere 3 fare 100.5 mm boy ve 65 mm ene sahip. Ürünün yüksekliği 34.4 mm. Bu sıra dışı farenin ağırlığı ise sadece 99 gram. MX Anywhere 3, kullandığınız cihazlara, Logitech Unifying Alıcı veya Bluetooth ile bağlanabiliyor.
Tüm işletim sistemleriyle uyumlu
Windows, Mac, Linux ve Chrome OS işletim sistemlerinde, Unifying USB alıcı veya Bluetooth teknolojisi ile kullanabilirsiniz. Bunlara ilâve olarak Bluetooth ile eşleştirerek, iPadOS, iOS ve Android işletim sistemli cihazlarla da kullanabilirsiniz.
Logitech Options yazılımını yükleyin
Farenizi özelleştirmek ve gelişmiş özelliklerden yararlanmak için bilgisayarınıza Logitech Options yazılımını yüklemeniz gerekiyor. Bu yazılımı kullanarak farenin tuşlarına özel işlevler atayabilir, imleç hızını ve hassasiyetini özelleştirilebilirsiniz.
Farklı işlevler için özelleştirebilirsiniz
Farenizi her uygulamada farklı işlevler için özelleştirebilirsiniz. Logitech Options yazılımı içerisindeki Tüm Uygulamalar bağlantısına tıkladığınızda bilgisayarınızda yüklü bulunan uygulamaların listesini göreceksiniz.
MX Anywhere 3, çoklu cihaz desteğine sahip
Öntanımlı ayarları kullanarak işe başlayabilirsiniz. Daha sonra ihtiyacınıza göre, farenizin istediğiniz tuşuna, istediğiniz işlevi atayabilirsiniz. MX Anywhere 3 fare, çoklu cihaz desteğine sahip. Farenizi aynı anda üç cihazla birden eşleştirebilirsiniz. Farklı cihazlar arasında geçiş için farenizin altındaki Easy-Switch düğmesini kullanmanız gerekiyor.
Cihazlar arası dosya aktarımı
Logitech Flow özelliği ise birden fazla bilgisayarı tek fareyle kullanarak dosya transferi yapabilmenizi sağlıyor. Bu özellik sayesinde farenizin imlecini bir cihazdan diğerine kolayca geçirebilir ve bilgisayarlarınız arasında dosya transferi yapabilirsiniz.
Tek şarjla 70 güne kadar kullanım
Bu özellikten yararlanmak için tüm cihazlarınızın aynı kablosuz ağ veya ethernet ağı üzerinde olması şart. Yeniden şarj edilebilir 500 mAh kapasiteli Lityum polimer pille gelen Logitech MX Anywhere 3 fare, tek şarjla 70 güne kadar kullanılabiliyor.
1 dakikalık hızlı şarj ile 3 saat kazanın
Şarjınız ummadığınız bir anda biterse, 1 dakikalık hızlı şarj ile 3 saat kullanım imkânı sunmasıysa ürünün en büyük avantajlarından biri. Logitech MX Anywhere 3 fareyi şarj etmek için, ürünün kutusunda gelen USB-C şarj kablosunu kullanmanız gerekiyor.
Üç farklı renk seçeneği mevcut
Bu arada ürünün gri, pembe ve siyah renk seçeneklerinin mevcut olduğunu hatırlatmalıyım. Sonuç olarak, Logitech MX Anywhere 3, her yerde çalışmak isteyen ve bunu da kaliteli bir fare kullanarak gerçekleştirmek isteyenlere hitap eden bir ürün.
Özellikle çok sehayat eden, havalimanı, kafe ve otel gibi mekânlarda çalışmak zorunda olanlara Logitech MX Anywhere 3’ü şiddetle tavsiye ederim.
Logitech MX Anywhere 3 mouse incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:
Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz
Bu yazıda size Logitech MX Anywhere 3 kablosuz fare hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan tüm bilgisayar bileşenleri ürünlerini buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.
Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede
YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede
MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?