Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraBugüne kadar kullandığım en iyi web kamerası

    Bugüne kadar kullandığım en iyi web kamerası

    Logitech MX Brio, bugüne kadar kullandığım en iyi web kamerası. 4K görüntüler sunan, gerektiğinde tripoda bile bağlanabilen ve yazılımsal olarak birçok özelleştirme imkânı sunan MX Brio’ya gelin yakından bakalım.

    Web kameraları, iş, eğitim ve eğlence amaçlı olarak kullandığımız ürünler. Özellikle pandemi döneminde uzaktan çalışma ve eğitimin öne çıkmasıyla, web kameralarına olan talepte büyük artış yaşanmıştı. Pandeminin etkilerinin azalmasıyla bu talepte gerileme gözlense de, web kameraları hâlâ ençok rağbet edilen bilgisayar çevre birimleri konumunda.

    Bilgisayar çevre birimleri, bir başka deyişle aksesuarları söz konusu olduğunda, Logitech markasının ayrı bir yeri ve önemi var. Çünkü firma geliştirdiği ve her geçen gün çıtayı daha yükseğe çıkardığı ürünleriyle benim favori markalarımdan biri. Her zaman ürünlerini test etmekten büyük keyif duyduğum Logitech’in bu kez yeni nesil web kamerası MX Brio konuğum oldu.

    Logitech MX Brio
    Logitech MX Brio

    Logitech MX Brio, 4K görüntüler sunan bir web kamerası. Gelişmiş özellikleriyle, kulvarında bundan daha iyisi yok. Daha önceki versiyonlarına göre, daha köklü iyileştirme ve geliştirmelerle gelen MX Brio, kamerasıyla internete açılan herkesin büyük keyif alarak kullanacağı bir ürün olmuş.

    Bu girizgâhtan sonra, lâfı fazla uzatmadan Logitech MX Brio web kamerasının detaylarına geçelim. MX Brio, gösterişli bir kutuyla geliyor ve kutudan USB 3.0 standardını destekleyen, iki ucu USB-C girişli 1.5 m kablo çıkıyor. İlk etapta, bu kablonun oldukça kalın ve kaliteli olması dikkatimi çekiyor. Kameranın hemen altında, monitöre sabitlemek için bir ayak çıkıyor. Bu ayak mıknatıslı bir yapıya sahip.

    Logitech MX Brio
    Logitech MX Brio

    Yayıncılık ekipmanlarım arasına katılan Logitech MX Brio’nun en sevdiğim özelliklerinden biri, artık gizliliğimi korumak için kameraya bant yapıştırmak zorunda olmamam. Çünkü MX Brio’nun merceğinin üzerinde bulunan gizlilik kapağı tek hareketle kamerayı fiziksel olarak kapatıyor.

    8.5 MP Sony Starvis sensöre sahip olan MX Brio, 30 FPS 4K, 60 FPS 1080p görüntü sunuyor. Kameranın gelişmiş ayarları, Logi Options+, Logi Tune ve G HUB yazılımları ile kolayca yönetilebiliyor. Bu yazılımlar, gelişmiş kişiselleştirme seçenekleri sunuyor. Yüzün konumunu algılayan gelişmiş otomatik odaklama teknolojisine sahip olan üründe, 65, 78 ve 90° görüş alanı seçeneği var.

    Logitech MX Brio
    Logitech MX Brio

    MX Brio, her türlü monitöre kolayca sabitleniyor. Ayrıca profesyonel kullanımlar için tripodlara takmak için standart 6,35 mm yivi var. Bu kamerayı, internetten yayıncılık yapanlar profesyonel kamera olarak rahatlıkla kullanabilir. MX Brio bu anlamda, yayıncılar için düşük maliyetli ve kaliteli bir çözüm olarak görülebilir. Tripodlara takılabiliyor olması, onu profesyonel olarak daha işlevsel hale getirmiş.

    Görüntü iyileştirme özelliğiyle yüzün konumunu algılayan MX Brio, beyaz dengesi, pozlama ve odaklamayı otomatik olarak ayarlıyor. Yapay zekâlı görüntü iyileştirme, beyaz dengesi, pozlama, odaklama ve zoom özellikleri yayınlarda kalite çıtasını yukarı taşıyor.

    Logitech MX Brio
    Logitech MX Brio

    MX Brio, daha önceki model Brio 4K’dan yüzde 70 daha büyük piksellere sahip ultra keskin görüntü sunuyor. Otomatik ışık dengesi, düşük ışıklarda bile iyi sonuç veriyor. MX Brio’da hazır filtre modları çok pratik. Filtreler arasından seçim yaparak yayınlarda daha farklı tonlar deneme şansınız var. İster otomatik modları kullanın, ister manuel olarak ayar yapın. İstediğiniz renk tonlarını elde etmek MX Brio ile adeta çocuk oyuncağı.

    Kamerayı aşağıya eğdiğinizde masadaki objeleri gösterme modu çok kullanışlı. Gösterim modu adlı bu özellik sayesinde, kamera aşağı doğru eğildiğinde kullanıcılar masalarındaki çizimleri, notları veya fiziksel objeleri rahatlıkla gösterebiliyor. Bu özellik, sunumlar, eğitimler, akış yayınları ya da ürün inceleme gibi kullanımlarda oldukça işe yarıyor.

    Yapay zekâ destekli gürültü önleyici mikrofon ürünün bir başka artısı. Entegre çift hüzmelemeli gürültü önleyici mikrofonlar yapay zekâ desteğiyle arka plan gürültüsünü bastırıyor. Genel kullanımlar için dahili mikrofon gayet yeterli. Ancak daha fazlasını isterseniz, profesyonel mikrofon satın alarak yayınlarınızı destekleyebilirsiniz.

    Logitech MX Brio
    Logitech MX Brio

    MX Brio, Zoom, Microsoft Teams, WebEx, Skype, FaceTime, Google Meet, Streamlabs ve OBS gibi popüler video konferans programlarıyla uyumlu çalışıyor. Ayrıca işletim sistemi tarafına baktığımızda, Windows, macOS ve ChromeOS ile uyumlu olduğunu görüyoruz. Bu destekler, MX Brio’yu her platfomdan kullanıcının tercih edebileceği ürün haline getiriyor.

    Logitech MX Brio, grafit ve açık gri olmak üzere iki farklı renkle geliyor. Ben grafit rengini tercih ettim. Tabii ki, “Zevkler ve renkler tartışılmaz” diye bir söz var. Tercih sizin.

    Bir dakikada Logitech MX Brio 4K web kamerası

    MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan tüm web kameraları için buradan bilgi alabilirsiniz. Eğer konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    X’te (Eski adıyla Twitter) beni takip edin: https://x.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    JBL Spinner Bluetooth Pikap ile tanışın

    Kablosuz klavye ve mouse seti önerileri

    Philips Hue GO v2 taşınabilir LED lamba ile hayatınıza renk katın

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN