Workplace, dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook’un kurumlar için sunduğu bir çözüm. Bu yazıda, çalışanlara aşina oldukları bir arayüz üzerinden birlikle çalışma ve kurumlarıyla pratik olarak iletişim kurma avantajı sunan Workplace’e yakından bakıyoruz.
Dünya genelinde aylık 2 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip olan Facebook’u bugün neredeyse herkes kullanıyor. Facebook’un kurumlar için geliştirdiği Workplace adlı iletişim çözümü, çalışanların aşina zaten olduğu arayüz üzerinden iletişim kurmalarını sağlıyor. Mobil deneyim öncelenerek geliştirilen Workplace, kurumların iletişimini kolaylaştırıyor.
Tanıdık bir arayüz, personelinizi eğitmenize bile gerek yok
Workplace’e geçecek kurumların, uygulamanın Facebook’un aynı özelliklerini taşıması nedeniyle, personelini eğitmesine bile gerek kalmıyor. Dünya genelinde 30 binden fazla kurumun tercih ettiği üründe bugüne kadar şirketler tarafından 1 milyonu aşkın grup oluşturulmuş.
Ayrı ayrı alınabilen birçok hizmet tek bir çözümde
Workplace, klasik Facebook ile benzer özelliklere sahip. Kurumsal kullanıcılar bu çözümde, Haber Akışı, Gruplar, Chat ve Canlı Video gibi tanıdık Facebook araçlarını kullanarak birlikte çalışıyor. Workplace’in tek bir çözüm içinde sunduğu bu farklı fonksiyonlar, normalde kurumsal uygulamalar olarak ayrı ayrı şirketlerden satın alınıyor ve kurumsal ağa entegre ediliyor.
Bilgi işlem personelinin işini de kolaylaştırıyor
Workplace, tek bir çözüm olarak geldiği için, şirketlerin bilgi işlem personelinin de işini kolaylaştırıyor. Her bilgisayara ayrı ayrı farklı çözümlerin yazılımlarını kurmak, yönetmek ve destek vermek gibi büyük iş yükü böylece ortadan kalkıyor.
Her platform ve cihazdan kolayca iletişim kurmak mümkün
Ürün, sektörde çokça bilinen Slack, Microsoft’a ait olan Yammer ve Microsoft Teams ile Convo ve Salesforce Chatter çözümleriyle aynı kulvarda yarışıyor. Workplace ve Workplace Chat uygulamaları olarak sunulan çözüm, PC, Mac, iOS ve Android platformlarında kullanılabiliyor. Workplace’in farklı platformları desteklemesinin avantajıyla, çalışanlar farklı işletim sistemleri ve farklı cihazlar kullansa da aynı deneyimi yaşayabiliyor ve kurumlarıyla sürekli iletişim halinde kalıyor.
Çalışanların kurumlarıyla bağlantıda kalmalarını sağlıyor
Tam zamanlı mesaiye dayalı çalışma sistemi genel olarak yaygınsa da bugün insanlar dünyada farklı şekillerde çalışıyor. Sabit bir ofise bağımlı çalışanlar olduğu gibi, sahada çalışan ve işleri gereği sürekli mobil cihazlar üzerinden kurumsal ağa bağlanan ve veri alışverişi içinde olanlar da var.
Sahada çalışanlar için güçlü bir iletişim alternatifi
Facebook Workplace, ofise bağımlı olmayan, sahada çalışanlar için güçlü bir alternatif sunuyor. Perakende sektörü, ilaç dağıtımı, denizcilik sektörü, bankacılık, zincir mağazacılık gibi pek çok farklı alanda bugün Workplace etkin olarak kullanılıyor.
Kurumsal uygulamalar kolayca entegre edilebiliyor
Şirketlerin Facebook Workplace’e geçmeye karar vermeleri halinde, daha önce kullandıkları mevcut kurumsal uygulamalar da kolayca ürüne entegre edilebiliyor. Bu amaçla, küresel bazda Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) üreten şirketler, uygulamalarını hızla Workplace’e uyumlu hale getiriyor. Kurumsal ağlarda oturum açma ve tüm kurumsal yazılımlara erişim Workplace ile eşgüdüm halinde çalışıyor.
Kullanıcı başına aylık aşamalı ücretlendirme
Workplace’te 90 günlük ücretsiz deneme imkânı var. Memnun kalır ve bu hizmetten yararlanmaya devam etmek isterseniz, aşamalı ücretlendirme seçeneği devreye giriyor. Bu sistemde, kullanıcı sayısıyla orantılı olarak kullanıcı başına aylık ücret belirleniyor ve faturalandırılıyor. Kurumlar, ilk bin aktif kullanıcının her biri için 3 dolar ödüyor. Kullanıcı sayısı bin ile 10 bin arasında olan kurumlardan kullanıcı başına aylık 2 dolar ücret tahsil ediliyor.
STK ve eğitim kuruluşları için ücretsiz
Kullanıcı sayısı 10 bini geçtiği takdirde kullanıcı başına ücret daha da azalıyor ve her bir kullanıcı için 1 dolardan faturalama yapılıyor. Ücretlendirme sırasında, şirketin bulunduğu ülkeye göre yasal vergiler de ilâve ediliyor. Bu bizde KDV ekleneceği anlamına geliyor. Son bir not: Workplace, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar (STK) ve eğitim kuruluşları için ücretsiz sunuluyor.
Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede
YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede
MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?