Dünyaca ünlü teknoloji devi TCL, bir süre önce Türkiye’de yerli telefon üretimine başlamıştı. Yıllık 450 bin adet cihaz üretim kapasitesine sahip tesiste üretilen ilk yerli telefon, TCL 20 SE modeli oldu. TCL 20 SE’yi bir süre deneyimledim ve izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle, TCL 20 SE’nin oldukça şık ve üst seviye görünüm sunan bir telefon olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ürünün kutu içeriğine baktığımızda, akıllı telefon, şarj adaptörü, SIM iğnesi, silikon kılıf, kullanma kılavuzu ve garanti belgeleri geldiğini görüyoruz.
Tasarımıyla göz dolduruyor
TCL 20 SE akıllı telefon, V çentikli bir ekranla geliyor. Bu çentiğin ortasında ön kamera yer alıyor. Arka tarafta parmak izi okuyucusu ve yatay şekilde yerleştirilmiş TCL logosunu görüyoruz. Arka tarafta dörtlü kamera modülü mevcut. Flaş da bu modülde yer alıyor. Ayrıca arkasında biri gölgeli olmak üzere iki farklı renk tonu kullanılmış olması da cihaza şık bir hava katmış. Sol tarafta Nano-SIM ve SD Kart yuvası, hemen altında Google Asistan düğmesi bulunuyor. Sağ tarafta güç tuşu ile ses açma-kapatma tuşları mevcut.
Stereo hoparlör sistemi mevcut
Altta USB Type-C şarj girişiyle hoparlör çıkışlarını görüyoruz. Bu üründe çift yani stereo hoparlör sistemi var. Telefonun üst tarafında ise 3.5 mm kulaklık girişi var. Ürünün boyu 17.2, genişliği 7.7 santim. Kalınlığı ise 9.1 milimetre. TCL 20 SE akıllı telefon 206 gram ağırlığında. Bu boyutta bir telefon için çok ağır sayılmaz. Telefonu kullanırken ağırlıktan yana herhangi bir rahatsızlık hissetmedim.
6.82 inç ekran büyük keyif
Cihazda 6.82 inç büyüklüğünde çentikli bir ekran bulunuyor. Ekran gövde oranı yüzde 90. Görüntü formatı 20.5:9. 720X1640 piksel çözünürlüğe sahip olan ekranın PPI değeri 263, ekran yenileme hızı 60 Hz. TCL 20 SE’de IPS LCD panel kullanılmış. Bu sayede hangi açıdan bakarsanız bakın ekrandaki görüntüde herhangi bir bozulma yaşanmıyor. Üründe ayrıca kullanıcıların video izlerken internette gezinmesi veya mesajları cevaplamasına imkân veren Akıllı Kayan Pencere özelliği mevcut.
SDR’dan HDR’a dönüştürme ve NXTVISION
TCL 20 SE, SDR’dan HDR’a dönüştürme teknolojisi ile videoları yüksek kalitede oynatabiliyor. NXTVISION teknolojisi sayesinde izlenen videoların rengi, kontrastı ve netliği, gerçek zamanlı iyileştiriliyor. TCL 20 SE’de Hi-Res Audio sertifikası mevcut. Bu da ürünün yüksek kalitede ses çıkışı verdiği anlamına geliyor. Bu telefonda çift yani stereo hoparlör mevcut. Akıllı telefonun çift hoparlör tasarımı, ses deneyimini üst seviyeye çıkarıyor.
8 çekirdekli işlemciden güç alıyor
Üründe Qualcomm Snapdragon 460 çipset kullanılmış. 1.8 GHz saat hızında 8 çekirdekli Kryo 240 işlemci ve yine Qualcomm markasının Adreno 610 grafik işlemcisi TCL 20 SE’ye güç veriyor. Bu telefonda 64GB depolama alanı ve 4GB RAM mevcut. Hafıza kapasitesi ihtiyaç duyulduğunda microSD kartla 256GB’ye kadar arttırılabiliyor.
Dörtlü arka kamera modülü
Ürünün arka tarafında dörtlü kamera modülü bulunuyor. 16MP geniş açı, 5MP ultra geniş açı, 2MP derinlik ve 2MP makro kamera; önde ise 8 MP selfie kamerası mevcut. Yapay zekâ destekli bu kameralarda, portre modu, HDR, panorama, otomatik odaklama, ekstra geniş açı, makro çekim, yapay zekâ sahne algılama, pus kaldırma, nesne silme ve gökyüzü iyileştirme gibi özellikler bulunuyor. Fotoğraflarda ayrıca çok sayıda filtre uygulama imkânı sunuluyor. TCL 20 SE’nin fotoğraf performansı gayet başarılı. Video tarafına geldiğimizde ise TCL 20 SE ile 1080P 30 FPS video çekebiliyorsunuz.
Android 11 işletim sistemi yüklü
Bu akıllı telefon Android 11 işletim sistemiyle geliyor. Kullanıcı arayüzü olarak ise TCL UI yüklü. Bu yazılımlar, telefonu daha işlevsel kılıyor. 4.5G uyumlu olan ve 802.11b/g/n kablosuz ağ teknolojilerini destekleyen TCL 20 SE akıllı telefonda Wi-Fi Direct ve 4G Mobile Hotspot teknolojileri mevcut. Kablosuz cihazlarla bağlantı için Bluetooth 5.0 desteğiyle gelen üründe, DLNA ve USB OTG teknolojileri de var.
Parmak izi okuma ve yüz tanıma teknolojileri
Sensör tarafına baktığımızda ise pusula, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü ve ivmeölçer mevcut olduğunu görüyoruz. TCL 20 SE’de kullanıcı gizliliği güvenliği için parmak izi okuma ve yüz tanıma teknolojileri de var. Bu iki güvenlik teknolojisinin de sorunsuz çalıştığını test ettim. Telefon satın alırken bazı kullanıcılar, Yakın Alan İletişimi yani NFC özelliği olmasına dikkat ediyor. TCL 20 SE, bu yönüyle ihtiyacınızı karşılayacak bir telefon çünkü, NFC teknolojisini destekliyor.
Oyun performansı gayet yeterli
Akıllı telefon satın almak isteyenlerden en çok gelen sorulardan biri, oyun performansı oluyor. TCL 20 SE’de Qualcomm’un Adreno 610 grafik işlemcisi bulunduğunu söylemiştim. Bu telefonla Asphalt 9 ve PUBG Mobile Lite oyunlarını denedim ve oyunlarda herhangi bir takılma ya da sorunla karşılaşmadım. Ayrıca üründe FM radyo mevcut. Radyoyu kullanabilmek için kablolu bir kulaklık takmanız gerekiyor.
Bataryası sizi yolda bırakmayacak
5.000 mAh batarya bulunuyor. Ürünle 5 Volt, 2 Amper yani 10 Watt şarj cihazı geliyor. Ürün 18 Watt’a kadar hızlı şarjı destekliyor. TCL 20 SE, tek şarjla 336 saate kadar bekleme süresi, 31 saate kadar da konuşma süresi vadediyor. Üründe hızlı şarj desteği ve ters şarj desteği mevcut. Yani başka bir cihazınızın pili bittiğinde TCL 20 SE ile onu şarj etme imkânınız var. TCL 20 SE, kendi adaptörüyle yaklaşık 2 saate şarj oluyor. Daha kısa sürede şarj etmek için daha güçlü adaptörler satın alabilirsiniz.
İki farklı renk seçeneği
TCL’in Türkiye’de üretilen ilk modeli 20 SE, yeşil ve siyah renk seçenekleriyle piyasada yer alıyor. Son olarak TCL 20 SE 3 aylık Ekran Koruma Garantisi ile kullanıcılara sunuluyor olmasının da büyük avantaj söylemeden geçmeyelim. Sonuç olarak Türkiye’de üretilen TCL 20 SE, gayet kullanışlı ve günlük kullanım için yeterli teknik özelliklere sahip beğendiğim bir telefon oldu. Eğer şu sıralar telefon satın almayı düşünüyorsanız, TCL 20 SE de seçenekleriniz arasında mutlaka yer almalı.
TCL 20 SE akıllı telefon incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:
Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz
Bu yazıda TCL 20 SE akıllı telefon hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan tüm akıllı telefon modellerini buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.
Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede
YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede
MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?