Günümüzde iş yapış biçimleri arasında en verimli olanı takım çalışması. Gelişen teknolojiyle takım çalışması dijital bir süreç halini aldı ve buna ilişkin farklı çözümler mevcut. Bu yazıda Microsoft’un takım çalışmasına yeni bir yaklaşım getiren Microsoft Teams çözümüne yakından bakıyoruz.
İş hayatında artık bir yere bağlı kalarak çalışmaktan, mekân bağımsız çalışmaya doğru hızlı bir dönüşüm var. Küresel şirketlerde çalışanlar içinse, faklı zaman diliminde olan ama aynı ekiplerde birlikte çalışmaktan söz edebiliriz.
Office 365 yazılımıyla entegre çalışıyor
Farklı çalışma zamanları ve lokasyonlara rağmen, verimli bir işbirliğinden söz edebilmek içinse, bir çok yazılım karşımıza çıkıyor. Bu çözümlerden biri olan Microsoft Teams, şirketin Office 365 çözümüyle entegre çalışıyor.
Birçok yazılım ekibin kullanımına amade
Microsoft Teams, Office 365 yönetim paneli üzerinden aktif hale getirildiğinde, Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, OneDrive, Outlook, Skype Kurumsal, Planner, Power BI, Delve gibi pek çok hizmet takım üyelerinin kullanımına sunuluyor. Office 365 kurumsal aboneleri Microsoft Teams’i ücretsiz olarak kullanılabiliyor.
Toplantı yapın, aynı dokümanda birlikte çalışın
Şirket tarafından ‘sohbet tabanlı çalışma alanı’ olarak tanımlanan ürünle ekip üyeleri yurt içi ve uluslararası telefon görüşmesi ya da HD video görüşmesiyle toplantılar yapabiliyor, ortak bir belge üzerinde birlikte çalışabiliyor.
OneDrive üzerinden sürekli senkronizasyon
Microsoft Teams içinde paylaşılan belgeler, elektronik tablolar, sunular ve benzerleri, OneDrive bulut deposunda saklanıyor ve senkronize ediliyor. Böylece her ekip üyesinin her zaman en yeni sürüme erişimi oluyor.
Dünya genelinde 181 ülkede kullanılabiliyor
Microsoft’un Teams çözümü, ilk olarak Kasım 2016’da kullanıma sunuldu. Dünya çapında aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 181 ülkede bu hizmetten 19 farklı dilde yararlanmak mümkün.
Engellilerin kullanımına yönelik özellikler
Yazılımın önemli bir özelliği ise, kısıtlı el becerileri, görme sorunu veya başka engelleri olan kişiler için de özelleştirilmiş olması. Engelli ekip üyeleri, Microsoft Teams ile çalışırken klavye kısayolları ve ekran okuyucuyu kullanabiliyor ve bu sayede engellilerin iş hayatına kazandırılması için de artı değer sağlanmış oluyor.
Farklı platformlarla entegre etmek kolay
Microsoft Teams, Microsoft’un birçok yazılımını ekip üyelerinin kullanımına sunmasının yanı sıra, farklı platformlardan da yararlanma imkânı sağlıyor. Bu platformlar arasında, Zendesk, Asana, Intercom, Hootsuite, Polly, Meekan ve Workato örnek gösterilebilir.
Twitter veya GitHub güncellemeleri aynı ekranda
Microsoft Teams üzerinden Twitter ya da GitHub gibi üçüncü taraf hizmetlerinden bildirim ve güncellemeler de alınabiliyor. İstenirse Microsoft Bot altyapısı da servisle birlikte kullanılabiliyor.
50 bini aşkın şirket Microsoft Teams’i seçti
Accenture, Alaska Havayolları, Cerner Corporation, ConocoPhillips, Deloitte, Expedia, J.B. Hunt, J. Walter Thompson, Hendrick Motorsports, Sage, Trek Bicycle ve Three UK’in de bulunduğu 50 bini aşkın şirket Teams kullanıyor.
Hemen her platformdan kullanmak mümkün
Teams, teams.microsoft.com web adresinden yönetiliyor. Bu sayfaya giriş yaptıktan sonra oturum açmak gerekiyor. Teams’i etkinleştirmek için bilgi işlem yöneticilerinin Office 365 yönetici merkezine gidip, Ayarlar > Hizmetler ve Eklentiler> Microsoft Teams‘i seçmeleri gerekiyor. Microsoft Teams, Windows, Mac, Android, iOS ve web platformlarında sorunsuz çalışıyor.
Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede
YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede
MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?