ChatGPT adlı sohbet robotunun geliştiricisi Open AI şirketiyle ortak olan Microsoft, Copilot adlı yapay zekâ yazılımını geliştirdi. Open AI şirketinin birikiminden yararlanan Microsoft Copilot’un bireysel ve kurumsal kullanım alanları mevcut.
Bireysel kullanım ücretsiz
Bugün Copilot; Windows 11, Microsoft 365, Edge web tarayıcı, Bing arama motoru, SwiftKey klavye gibi Microsoft’un çeşitli uygulamalarına entegre edilmiş durumda. Microsoft Copilot’un bireysel kullanımı ücretsiz, kurumsal kullanımı ise ücrete tabi.
GPT-4 ve DALL-E 3 emrinizde
GPT-4 dil modelinden yararlanan Copilot ile kullanıcılar, sorularına hızlı cevaplar alabiliyor. Copilot, ChatGPT’nin ücretsiz versiyonu GPT-3.5’in aksine interneti gerçek zamanlı tarayarak bilgi verebiliyor. Copilot ile yapay zekâ ile görüntü oluşturma aracı DALL-E 3’ten de ücretsiz yararlanılabiliyor.
Yeni bir dönemin başlangıcı
Gelinen noktada; arama motorlarında arama yapmak yerine yapay zekâ asistanlarıyla sohbet ederek cevaplar alabildiğimiz, eşsiz görseller oluşturabildiğimiz bir dönemin başladığını söyleyebiliriz.
Microsoft Copilot tuşu geliyor
Bunun en önemli göstergelerinden biri, Microsoft’un Copilot’u Windows 11 işletim sistemine entegre etmesi ve bilgisayar klavyelerine Copilot tuşu eklemek için harekete geçmesi. Hâlihazırda, Copilot’u başlatmak için Windows’ta Windows+C tuş kombinasyonu kullanılabiliyor.
Kurumsal yetenekleri daha gelişmiş
Kurumsal tarafa geldiğimizdeyse işin boyutu ve kapsamı daha da derinleşiyor. Microsoft Graph aracılığıyla Windows, Microsoft 365 ve Azure gibi Microsoft ürünlerine entegre edilen yapay zekâ teknolojisi, tahmin edemeyeceğimiz çapta işlere imza atıyor.
Copilot ile zaman ve emek tasarrufu
Microsoft Copilot ile takvim, e-posta, sohbet kayıtları, belgeler, toplantı notları ve birçok veriyi analiz etmek ve yapay zekâ desteğiyle anlamlı sonuçlar üretmek mümkün. En önemli kazanç ise hayal edilemeyecek oranda zaman ve emek tasarrufu.
Microsoft 365 ile entegre edildi
Microsoft 365 uygulamalarına entegre edilen Copilot; Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams ve benzeri programları yapay zekâ desteğiyle daha verimli kullanmayı sağlıyor.
Tarayıcı üzerinden işlevsel kullanım
Copilot, Edge adlı tarayıcıda web sayfalarını sesli olarak okuma, web sayfalarını özetleme, web sayfalarını PDF olarak kaydetme, web sayfalarını farklı dillere çevirme gibi işlevleri yerine getirebiliyor.
İş hayatında avantaj sağlar
Yapay zekâ uygulamalarını kullanarak zaman ve emek tasarrufu sağlayan; yapay zekâ kullanma becerisine sahip olup, onu işlerinde etkin kullananlar iş hayatında daha avantajlı oluyor.
Farklı perspektifler sunar
O nedenle ChatGPT ve Copilot gibi uygulamalardan her alanda yararlanmak büyük önem kazanıyor. İşiniz her ne olursa olsun, yapay zekâdan destek almayı ve size farklı perspektifler sunmasını önemseyin.
Bu yazıda, Microsoft’un yapay zekâ çözümü Copilot hakkında bilgi vermeye çalıştım. Eğer konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.
X (Twitter) üzerinde beni takip edin: https://x.com/melihbayramdede
YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede
MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?