Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürKodlama Yapmadan Web Sitesi Yapılabilecek İnternet Servisleri

    Kodlama Yapmadan Web Sitesi Yapılabilecek İnternet Servisleri

        İnternet denizinde bir şirketin vitrini niteliğindeki web sayfalarının geliştirilmesi için profesyonel bir hizmet almanın yanında, fazla zaman ve emek harcamadan da modüler web sayfaları geliştirilebiliyor. Artık kişisel web sitelerinin de oldukça popüler olduğu ve her geçen gün daha çok ilgi kazandığını gözlemliyoruz. Kişisel olarak bir web sitesi geliştirmek için öyle profesyonel kodlama yapmanıza da artık gerek yok. Bu haftaki ” Kodlama Yapmadan Web Sitesi Yapılabilecek İnternet Servisleri ” başlıklı yazımda, internet ortamında kişisel ya da kurumsal olarak ücretsiz ve herhangi bir kodlama yapmadan nasıl web sitesi geliştirilebileceğinden  bahsedeceğim.

          İnternet ortamında çevirimiçi web sitesi geliştirilebilecek çeşitli servisler bulunuyor. Bu servisleri ayrıntılı olarak inceleyerek devam edelim.

          İnternette özgür yazılım kategorisinde en iyi içerik yönetim sistemi (CMS) olarak gösterilen WordPress, düzenli olarak içerik yayını yapan kişiler veya kuruluşlar için oldukça iyi bir altlık oluşturuyor. Gerek internette bulunan kendi sunucunuzda ve gerekse de WordPress’in kendi servisinden alacağınız bir isim ile web sitenizi geliştirmeye ücretsiz olarak başlayabiliyorsunuz.

          WordPress için internetten bulacağınız bir sayfa temasını kendiniz ya da kuruluşunuz için özelleştirerek site geliştirmeye başlayabiliyorsunuz. Bu işlemleri yaparken HTML kodu yazmanıza gerek kalmıyor. Bununla birlikte, sadece tema değil, site içinde kullanılabilecek neredeyse bütün bileşenleri internetten bulup, modüler şekilde kendi sitenize adapte edebiliyorsunuz. Sitede kullanılan çoğu modül ücretsiz. Örneğin bir satış modülünü yine ücretsiz olarak sitenize uygun hale getirip kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında, eğer isterseniz kullandığınız modüllerin ücretli versiyonlarını da sitenizde kullanıp, gerektiğinde modül geliştiricilerinden destek alabiliyorsunuz.

          Webflow oldukça kolay kullanımı olan WYSIWYG servisi üzerinden çevirimiçi site kurulmasına olanak sağlıyor. İçerik yönetim servisi (CMS), formlar, veriler, SEO araçları, ekip için işbirliği araçları, çevirimiçi mağaza ve ödeme gibi günümüzde bir sitede olması gereken neredeyse bütün servislere destek sağlıyor. Webflow servisinin kendi barındırma hizmeti bulunuyor ve belli bir süre ilgili servisi ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

          Webflow’un site tasarımcısı arayüzünde; sayfanın tasarım öğelerini, içeriği ve hatta genellikle JavaScript gerektiren etkileşimli / animasyonlu efekt içeren bileşenleri sadece sürükleyip bırakarak işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

          Webflow servisinde, şablonlar, e-ticaret ve blog içerikleri gibi oldukça fazla bileşen ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor.

          İnternet ortamında çevirimiçi site geliştirirken, arayüz tasarımı alanında adından söz ettiren Sketch, Adobe Photoshop alternatifleri arasındaki yerini alıyor. Sketch ile web sitesi ve mobil uygulamalar tasarlayabiliyor, vektör tabanlı grafikler oluşturabiliyorsunuz. Sketch aynı zamanda yapılan çevirimiçi çalışmaları ekip üyeleri ile paylaşmaya olanak sağlıyor.

          Sketch, tam anlamı ile bir web sitesi oluşturma veya HTML editörü olmamakla birlikte, program kodlarını ve diğer içerik bileşenlerini optimize edilmiş bir şekilde HTML ve CSS’e dönüştürülmeye hazır şekilde dosyalar hazırlayabiliyor.

          İnternet dünyasında tüm web tabanlı içerik yönetim sistemi tabanlı servisler içinde Mobirise, çevrimdışı bir program olarak farklı bir konuma sahip. Kullanıcı dostu blok tabanlı WYSIWYG arayüzü sayesinde, modern görünümlü bir site için sadece sürükle bırak şeklinde çalışarak kısa sürede sitenizin temellerini atabiliyorsunuz.

          Mobirise’de herhangi bir blogun HTML / CSS’sini düzenlemeye veya kendi özel HTML bloklarınızı eklemenize olanak tanıyan bir kod düzenleyicisi bulunuyor. Kod düzenleyicisi sayesinde sitenizde daha fazla esneklik ve kontrol sağlıyorsunuz. Siteniz için çevrimdışı yapacağınız işlemler bittiğinde oluşan kodları doğrudan bir FTP sitesine ya da GitHub’a  atabiliyor veya daha sonra barındırma hizmeti üzerinde kullanmak için kendi bilgisayarınızda saklayabiliyorsunuz.

          İnternette kendi web sitenizi geliştirebileceğiniz adresleri listelediğim yazımı bu linkten okuyabilirsiniz.

            Twitter takip için @salihertugrul  Instagram takip için Teknokafe

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN