Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetHuawei FreeBuds 3i İncelemesi

    Huawei FreeBuds 3i İncelemesi

    Dış ortamdan izole olup dinlediğiniz müziğe, podcast’e veya izlediğiniz dizi ya da filme daha rahat odaklanmanızı sağlayan gürültü engelleme özelliği kulaklıklarda giderek daha fazla aranan bir özellik hâline gelmeye başladı. Tam kablosuz kulaklıklar içinde de bu yönde bir eğilimin olduğunu görüyoruz. Huawei’nin en yeni kablosuz kulaklığı FreeBuds 3i de, bu ilgi dikkate alınarak tasarlanmış bir ürün olma özelliğini taşıyor.

    FreeBuds 3i, daha önce incelemesini gerçekleştirdiğimiz, yine aktif gürültü engelleme sistemine sahip olan FreeBuds 3 modeline göre daha düşük bir fiyattan sunuluyor. Ayrıca ona göre farklı bir kulaklık ve kutu tasarımıyla birlikte geliyor. FreeBuds 3 kulaklıkların uç kısmında silikon uçlar bulunmuyor. Bu nedenle kulak kanalını tamamen kapatmıyor. Halbuki FreeBuds 3i, sahip olduğu silikon uçlar sayesinde kulak kanalının tamamen kapanmasını sağlıyor. Bu da ortamdaki sesin kulak kanalına girişini engelliyor, aktif gürültü engelleme sisteminin daha verimli şekilde çalışmasını mümkün kılıyor. Öte yandan FreeBuds 3i kulaklıkların sap kısmı, 3’ünkilere göre daha kısa ve biraz daha açılı olacak biçimde tasarlanmış. Kulağa iyi biçimde oturan ve kolay kolay çıkmayan 3i, uzun süreli kullanımda bile rahatsızlık yaratmıyor. Huawei kutuya üç farklı boyda silikon uç daha yerleştirmiş. Bu da en rahat yerleşimi bulma konusunda seçenekleri artırıyor.

    FreeBuds 3i’nin siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği bulunuyor. Kulaklıkların sap kısmında krom görünümlü bir kaplama var. Ayrıca dışa bakan uç kısımlarında da dokunmatik yüzeyler mevcut. Bu alanlar dokunmaya duyarlı ve çeşitli kontrollerin gerçekleştirilmesini sağlıyor. Biri içe diğeri dışa bakan, üçüncüsü de sap kısmına yerleştirilmiş olmak üzere toplam 3 adet mikrofon bulunuyor. Kulaklık IPX4 sertifikasına sahip, yani sıvı sıçramalarına karşı dayanıklı. Bu da spor yaparken kullanmanın çok fazla sorun çıkarmayacağını gösteriyor.

    Kutu tasarımına baktığımızda da Huawei’nin FreeBuds 3’ün kutusundan farklı bir tasarımı tercih ettiğini görüyoruz. FreeBuds 3’ün disk biçimindeki tasarımından farklı olarak, FreeBuds 3 daha çok FreeBuds Lite modelinin şarj kutusunun tasarımından ilham alıyor. Kulaklığa uyacak şekilde siyah ya da beyaz renkte gelen bu kutu bir hap biçiminde tasarlanmış. Ön tarafta şarj durumunu gösteren küçük bir LED lamba var. Arkada ise şarj için yerleştirilmiş USB-C portu ve eşleştirme düğmesi var. Kolaylıkla açılan kapağını kaldırdığınızda ise kulaklıkları yuvalarına yerleştirilmiş biçimde göreceksiniz. Yuvanın ortasına yerleştirilmiş ikinci bir LED lamba da kulaklıkların şarj durumunu gösteriyor. Kulaklıklar manyetik kuvvet yardımıyla şarj yuvasına sıkıca tutunuyor. Buna rağmen kulaklıkları yerinden almak çok zor değil.

    FreeBuds 3i’nin kurulum işlemi için öncelikle arkadaki düğmeye basıp kulaklığı açmak gerekiyor. Eğer elinizde EMUI 10 yüklü bir Huawei telefonu varsa, FreeBuds 3i’nin kutusunu telefona yaklaştırıp kapağını açmanız yeterli. Telefonun ekranında bağlantı penceresi belirecektir. Buradaki adımları izleyerek kulaklığın eşleştirme işlemini hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Kulaklıkla ilgili tüm ayarları ise Bluetooth ayarları altında, FreeBuds 3i’yi seçerek görebilir ve çeşitli değişiklikleri gerçekleştirebilirsiniz.

    Eğer EMUI 10 yüklü bir Android telefonunuz yoksa, o zaman Google Play Store’dan veya Huawei AppGallery’den ücretsiz olarak sunulan AI Life uygulamasını yüklemelisiniz. Aslında EMUI 10 yüklü bir Huawei telefonu kullansanız bile, AI Life’ı yüklemenizi tavsiye ederiz. Bu uygulama sayesinde kulaklık ve mobil cihaz arasındaki eşleştirmeyi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Kulaklığın ve şarj kutusunun pil seviyesini görme, kulaklığın dokunmatik kontrollerini özelleştirme, yazılım güncellemelerini kontrol etme ve gerçekleştirme gibi işler için de AI Life uygulaması kullanılıyor.

    FreeBuds 3i kulaklıkların üstünde bulunan dokunmatik alan sayesinde bağlı cihaza ihtiyaç duymadan çeşitli kontrolleri gerçekleştirebilirsiniz. FreeBuds 3i iki farklı hareketi; çift tıklatmayı ve hafifçe bastırarak bekletmeyi destekliyor. AI Life uygulaması üzerinden çift tıklatmayı oynatma kontrollerine atayabilirsiniz. Hafifçe bastırarak bekletme ise aktif gürültü engelleme modları için kullanılıyor. Sağ kulaklık veya sol kulaklığa çift tıklatma için farklı komutlar tanımlayabilirsiniz. Bu da daha fazla esneklik sağlıyor. Oynat/duraklat, sonraki parça, önceki parça, sesli asistanı aç gibi hareketler arasından seçim yapabilirsiniz.

    iPhone için bir AI Life uygulaması yok. Buna rağmen iPhone kullanıcıları da FreeBuds 3i’yi telefonlarıyla eşleştirip kullanabilirler. Ancak dokunmatik hareketleri özelleştirme, yazılım güncellemelerini yapma gibi, bir Android cihazıyla gerçekleştirilen işlemleri yerine getiremeyeceklerdir.

    FreeBuds 3 güçlü ve doyurucu bir ses kalitesi sunuyordu. FreeBuds 3i de ses kalitesi bakımından çok arkada kalmıyor. Ses konusunda hassas olanlar basları biraz zayıf bulabilir, ses şiddetinin arzu ettikleri seviyenin biraz geride olduğunu düşünebilir. Ancak FreeBuds 3i genel kullanıcı kitlesi için fazlasıyla yeterli bir ses çıkış şiddeti sunuyor. Fiyatıyla birlikte değerlendirildiğinde, karşılığını iyi şekilde veren bir ses kalitesi var. En yüksek ses seviyesinde patlama veya parazitlenme gibi sorunlar söz konusu değil. Silikon uçlar da kulaklığın kulağa daha iyi oturmasına yardımcı olduğu sesin daha iyi ve güçlü biçimde hissedilmesine yardımcı oluyor.

    FreeBuds 3i’de farklı bir aktif gürültü engelleme sistemi yaklaşımı

    Huawei, FreeBuds 3 ile birlikte ilk kez aktif gürültü engelleme özellikli bir kablosuz kulaklık seçeneği sunmuştu. Bu kulaklığın açık uçlu yapısı nedeniyle gürültü engelleme sisteminin sunduğu performans tam olarak istenilen seviyeye çıkamıyordu. FreeBuds 3i’nin silikon uçlar yardımıyla kulak kanalını tamamen kapatan yapısı, gürültü engelleme sisteminin daha en baştan verimliliğini artırıyor. Huawei’nin belirttiğine göre, 32dB’ye kadar gürültü engelleme yapılıyor. Dışa bakan mikrofon dış ortamın, içteki kulaklık ise kulağın içinin ses seviyesini ölçerek buna göre gürültü engelleme işlemini gerçekleştiriyor.

    Aktif gürültü engelleme sistemi, FreeBuds 3’tekine göre daha iyi şekilde işliyor. Trafik uğultusunun bulunduğu bir ortamda gürültü engellemeyi açtığımızda ses çok büyük oranda giderildi. Uçak yolculuklarında da motor uğultusunu gidermekte bu kulaklık başarılı sonuçlar sergileyecektir. Eğer gürültülü bir ortamda işinize yoğunlaşmak veya dinlenmek isterseniz, FreeBuds 3i’yi takıp gürültü engelleme modunu açmak işinize yarayacaktır. FreeBuds 3’ten farklı olarak 3i’de aktif gürültü engelleme ayarını değiştirmeyi sağlayan bir kontrol yok.

    Bunun dışında FreeBuds 3i’de dış ortamı duymanızı sağlayan Dış farkındalık modu da mevcut. Bunu açtığınızda dışarıdaki sesleri de duyabilirsiniz. Özellikle dışarıda spor yaparken veya yürüyüşteyken bu mod sizi tehlikelere karşı koruyacaktır. Dış Farkındalık modunun etkinleştirilmesi için AI Life uygulamasına ihtiyaç var. Kontrol ayarını yaptığınız takdirde, FreeBuds 3i’nin sağ veya sol kulaklığı üzerinde parmağınızı basılı tutarak gürültü engelleme ve dış farkındalık modları arasında geçiş yapabilirsiniz. İsterseniz de, gürültü engellemeyi tamamen kapatabilirsiniz.

    FreeBuds 3i Bluetooth 5 desteğine sahip. Telefonu deneyimlediğimiz Huawei P40 Pro ile bağlantı hızlı şekilde kuruluyor. Kulaklıkları kutusundan çıkarıp kulaklarınıza taktığınız anda da dinlemeye hazır hâle geliyor. Giyme algılama özelliği sayesinde kulaklıklardan bir tanesini kulağınızdan çıkardığınızda çalan içerik duraklatılıyor. Yeniden taktığınızda otomatik olarak devam ettiriliyor. Bu özellik de Spotify gibi uygulamalarda sorunsuz şekilde çalışıyor.

    Pil tarafına baktığımızda Huawei, FreeBuds 3i’nin tek bir şarjla 3.5 saate kadar müzik dinleme imkanı sunduğunu belirtiyor. Pratikte ise tek bir şarjla üç saate varan bir dinleme süresine ulaştık. Bu süre zarfında gürültü engelleme de aktif durumdaydı. Şarj kutusuyla birlikte 14.5 saate kadar müzik dinleme süresine ulaşılabiliyor. Bu değer, FreeBuds 3’ün 20 saatlik dinleme süresinin altında kalıyor. Kulaklıkların tam doluluğa ulaşması bir saate kadar geçen bir sürede tamamlanıyor. FreeBuds 3’ün şarj kutusunda kablosuz şarj özelliği var, ancak FreeBuds 3i’nin şarj kutusunu sadece kabloyla şarj edebilirsiniz. Kutudan çıkan USB-C kablosunu bilgisayara veya uygun güç çıkışlı bir şarj adaptörüyle prize bağlayarak şarj işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

    FreeBuds 3i, kulağa rahat oturan ve sıkmayan bir tasarıma sahip. Şarj kutusu da pratik bir kullanım sunuyor. Telefonla hızlı şekilde bağlantı imkanı sunması da dikkate değer özellikleri arasında. Silikon uçları dış ortamdan fiziksel olarak izole olmanızı sağlıyor, bu durum aktif gürültü engellemenin de iyi şekilde çalışmasını sağlıyor. Dış farkındalık modunun bulunması da bir artı, ancak bunu açmak için AI Life uygulamasının gerekli olması iPhone kullanıcılarının yararlanmadığı anlamına geliyor. Dokunmatik kontroller de kulaklığın kullanımını kolaylaştırıyor. Ses kalitesi iyi, ancak basların seviye olarak ortalamanın altında kalması, müzik dinlerken yoğun basları sevenler için dikkat edilmesi gereken bir nokta oluyor. Pil ömrü film izlemek veya spor yapmak isteyenler için yeterli. FreeBuds 3i, sahip olduğu fiyat etiketine göre yeterli bir ses kalitesi ve iyi bir gürültü engelleme sistemi sunuyor.

    Huawei FreeBuds 3i’yi mediamarkt.com.tr’den satın almak için tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN