Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiFotoğrafçılığa başlamak için en iyi aynasız fotoğraf makineleri

    Fotoğrafçılığa başlamak için en iyi aynasız fotoğraf makineleri

    Fotoğrafçılığa yeni başlamak için makine seçimi kolay bir iş değildir, birçok teknik özellik kafanızı karıştırabilir, bu sebeple nasıl seçilir sorusunu yanıtlayacak ipuçları ve en iyi aynasız fotoğraf makineleri listesi hazırladım.

    DSLR mi Aynasız fotoğraf makinesi mi?

    DSLR makinelerin boyutları ve kimi zaman da fiyatları yeni başlayanları korkutuyor. Büyük bir harcama yapıp, kullanıp kullanmayacağını bilmediği birçok özellikle kafasının karışmasını istemeyenler için aynasız fotoğraf makineleri iyi bir seçenek. Üstelik boyutları da DSLR’lere göre daha ufak.

    Özetle DSLR – Aynasız fotoğraf makinesi farkları

    Elbette her iki sistemin de avantajları ve dezavantajları var. Bunları özetlemek gerekirse: Ağırlık ve boyut, vizör tipi, lens sistemi, AF (otomatik odaklama) sistemi, görüntü kalitesi, pil ömrü ve fiyat.

    Yine de en iyi fotoğraf makinesi, elinizdeki makinedir. Ancak yeni bir tane almayı düşünüyorsanız, saydığımız tüm bu faktörleri değerlendirmenizde fayda var.

    DSLR aynasız fotoğraf makinesi farkları

    Yeni başlayanlar için hangi fotoğraf makinesi ideal?

    Aslında çok gelişmiş bir fotoğraf makinesine ihtiyacınız yok, ancak belirli gereksinimleri karşılayacak bir model olmasını tavsiye ederim. Bana göre iki dikkat çekici nokta var: Bir vizöre sahip olması ve gövdesinde deklanşör hızını, diyafram kontrollerini ve mümkünse ISO hassasiyetini bağımsız olarak kontrol edebileceğiniz düğme gibi ayar aksamlarını sunması.

    Temel pozlama parametrelerini ayarlamak için özel tuşlara ve ayar aksamlarına sahip olmak, yeni başlayanlar için büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

    Peki vizör neden gerekli? Çünkü çekime ekrandan çok daha etkili bir şekilde odaklanmanıza olanak tanır ve görüntüyü oluştururken, ayarlara karar verirken dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçınmanıza olanak tanır. Vizör, temel fotoğrafçılık kavramını özümsemek için de çok önemlidir.

    Birçok kullanıcının fotoğraf makinelerini yalnızca otomatik modda kullandığını biliyoruz, ancak fotoğrafçılığı öğrenmek isteyenler için özellikle vizör, çekim anlayışınızı geliştirmede ciddi bir fark yaratabilir.

    Sensörün boyutu ve çözünürlüğü, çekim hızı ve diğer özellikler ise bana kalırsa bundan çok daha az önemli, kullanılabilirliği çözdükten sonra makineler arasında bunları karşılaştırarak seçim yapmak da daha kolay.

    Diğer yandan, bir fotoğraf makinesi ne kadar gelişmişse, haliyle o kadar fazla kontrole sahip oluyor. Giriş seviyesi cihazlar ise daha temel özelliklerle yetiniyor ve bu anlamda çok fazla düğmeleri olması da aslında iyi bir şey olmayabilir.

    Lafı çok fazla uzatmadan, gelelim en iyi aynasız makineler listesine…

    Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için en iyi aynasız fotoğraf makineleri

    canon eos m50

    Canon EOS M50

    4K video çekim yapabilmesi, hızlı otomatik odaklaması ve önceki modellere göre daha gelişmiş ve hızlı bir görüntü işlemcisi ile öne çıkan Canon EOS M50, hızlı ayarlamalar yapmak için dokun ve sürükle şeklinde çalışan,özel bir otomatik odaklama özelliğine sahip bir dokunmatik LCD ekranla geliyor. Elektronik vizör kullanan cihaz, şarj başına 235 çekim yapabilme olanağı sunuyor.

    Canon EOS M6 Mark II

    Canon EOS M6 Mark II

    Canon EOS M6 Mark II, 32 MP’lik APS-C sensörün ile iyi bir görüntü kalitesi ve 14 fps’ye kadar sürekli çekim özellikleri sunuyor. Tam boy 4K video ve etkili Dual Pixel CMOS otomatik odaklama sistemi kullanan cihazı lensli bir kit ile satın alırsanız, elektronik vizörünüz de olacak.

    Sony Alpha A7 II

    Sony Alpha A7 II

    Tam kare (full-frame) fotoğraf makinesi arayanlar için, Sony A7 uzun süre boyunca en iyi uygun fiyatlı seçeneklerden birisiydi. Onun yerini alan Sony Alpha A7 II ise çıtayı biraz daha yükseğe taşıyor. Cihazın en önemli avantajı diyebileceğim optik sabitleme ile farklı aydınlatma koşullarında daha net sonuçlar alabilirsiniz. E-yuvalı Sony merceklerle kullanılabilen makine, 25 noktalı kontrast algılamalı AF ile çalışan 117 nokta aşama algılamalı otomatik odaklaması sayesinde A7’ye göre daha hızlı çekim yapabiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN