Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımEn Kullanışlı 10 Android Uygulaması

    En Kullanışlı 10 Android Uygulaması

    Bir telefonu akıllı yapan telefonun kendisi değil, içindeki uygulamalardır. Dolayısıyla telefonunuzdan ne kadar faydalandığınız kullandığınız mobil uygulamalarla doğru orantılıdır. Geliştirilen yüz binlerce Android uygulaması içinde bazıları var ki oldukça kullanışlı. Bu yazının konusu da tam olarak bu. İşte her Android telefonda bulunması gereken 10 Android uygulaması!

    1. Adobe Uygulamaları

    Adobe bilgisayarlar için olduğu kadar mobil cihazlar için de piyasadaki en kullanışlı uygulamalardan bazılarına sahip. Uygulamaları genellikle fotoğraf düzenlemeden yardımcı programlara kadar uzanır ve Adobe Acrobat (PDF okuyucu), Adobe Lightroom ve Photo Express (fotoğraf düzenleme), Illustrator Draw (çizim), Scan (belge tarayıcı), Premiere Clip (video düzenleme) ve daha pek çok uygulamayı içeriyor. Bu uygulamaların çoğu, diğer üçüncü taraf uygulamaların sahip olmadığı görevleri yerine getirebiliyor. Bu uygulamaların birçoğu ücretsiz olsa da, bazılarının tüm özelliklerinden faydalanmak için Adobe Creative Cloud aboneliği gerekebilir.

    2. AirDroid

    AirDroid, PC’nizi Android cihazınıza bağlamanızı sağlıyor. Dosyaları paylaşabilir, bildirimler alabilir, birkaç mesajlaşma uygulamasına hızlı yanıt verebilir ve daha fazlasını da yapabilirsiniz. Android uygulaması, iOS, Mac ve Windows üzerinde sorunsuz çalışıyor.

    3. CamScanner

    CamScanner muhtemelen mobil cihazlardaki en iyi belge tarayıcı uygulaması. Uygulamayı belgeleri telefonunuza taramak ve PDF formatına dönüştürmek için kullanabilirsiniz. Daha sonra bu belgeyi e-posta yoluyla gönderip cihazınıza kaydedebiliyorsunuz. Özelliklerin çoğunu ücretsiz olarak kullanabilir veya çok yoğun bir şekilde kullanmayı düşünüyorsanız abonelik için ödeme yapabilirsiniz. Her iki durumda da bu uygulama muhtemelen kendi kategorisindeki en iyi uygulama.

    4. LastPass Password Manager

    LastPass bir şifre yöneticisi uygulaması. Google Play’de bunlardan çok sayıda var ve çoğu oldukça iyi çalışıyor. Ancak LastPass’i Android güncellemeleriyle güncel kaldığı ve ek güvenlik için ikinci bir kimlik doğrulayıcı uygulamasına sahip olduğu için öne çıkarmak istedim.

    Uygulama şifreler oluşturuyor, şifrelerinizi çeşitli sitelere kaydediyor ve ihtiyaç duyduğunuzda hızlı bir şekilde giriş yapmanıza yardımcı oluyor. Hayatınıza bir güvenlik katmanı ekliyor bir bakıma. Abonelik ücretleri de oldukça makul. Bu uygulama gibi işini iyi yapan başka parola yöneticisi uygulamaları da var. Ancak, LastPass’in yeni Android özelliklerini hızlı bir şekilde entegre eden ilk uygulamalardan biri olması önemli bir avantaj sağlıyor.

    5. TickTick

    TickTick en iyi yapılacaklar listesi uygulamalarından ve aynı zamanda en kullanışlı uygulamalardan biri. Görevleri giriyorsunuz ve uygulama size bunları yapmanızı hatırlatıyor. Buna ek olarak, market listeleri de oluşturabilirsiniz. Uygulama ayrıca işbirliği özelliğine de sahip. Gerekirse evinizin veya işinizin üyeleri arasında görevleri paylaşabilirsiniz. Ayrıca bir takvim, widget’lar ve not alma özellikleriyle birlikte geliyor. Ücretsiz sürüm gündelik kullanım için fazlasıyla yeterli.

    6. WiFi Analyzer

    İşte açık kaynaklı bir WiFi analiz uygulaması. WiFi bağlantınızın yanı sıra genel alandaki diğer bağlantıları da görmenizi sağlıyor. Bu uygulama ile WiFi ağınızın diğer WiFi ağlarıyla bir kanalı paylaşıp paylaşmadığını görebilirsiniz. Ayrıca yakındaki WiFi ağlarını ve grafik sinyal gücünü de kontrol edebilirsiniz. Bu, sorun yaşamanız durumunda WiFi problemlerini teşhis etmenize yardımcı olabilir. Bu uygulama, özellikle canlı yayın yapanlar için önemli bir destek sağlıyor.

    7. Discord

    Discord yavaş yavaş sosyal medya alanında popüler bir oyuncu haline geliyor. Başlangıçta oyun topluluğuna yönelik olsa da, 2020’de çok daha büyüdü ve her türden topluluğa ev sahipliği yapmaya başladı. Uygulama son derece esnek bir yapıda ve Google Meet’e benzer şekilde sesli ve görüntülü aramalara izin veriyor. Ayrıca anında ayrı kanallar oluşturabilir veya hatta çeşitli işlevler eklemek için sunucunuza botlar ekleyebilirsiniz.

    8. Evernote

    Evernote, önemli notlarınızı farklı platformlarda düzenlemenize yardımcı olacak gelişmiş bir not alma uygulaması. Bu uygulama metin, görüntü, ses ve hatta bunların bir karışımı dahil olmak üzere her türlü notu kaydetmenize ve bunları birden fazla platformda kullanılabilir hale getirmenize olanak tanıyor. Evernote ile ilgili en iyi şeylerden biri, resimlerdeki metni aranabilir hale getiren optik karakter tanıma özelliğine sahip olması.

    9. Feedly

    Feedly e-kitap okumanıza izin vermese de tek bir yerden okumak için haber sitelerini ve blogları takip etmenizi sağlıyor. Çeşitli çevrimiçi kaynaklardan makaleleri derlerken cihazınıza birden fazla haber uygulaması indirmeniz ve yüklemeniz böylece gerekmiyor. Feedly’nin kullanımı da oldukça basit ve ücretsiz olarak indirilebiliyor.

    10. Photo Watermark

    Photo Watermark, tam olarak adından da anlaşılacağı gibi fotoğraflara filigran eklemenizi sağlıyor ve ekleyebileceğiniz filigran türleri oldukça çeşitli. Filigran olarak yalnızca özel metin eklemekle kalmaz (yazı tipini, boyutunu ve rengini değiştirmek dahil), aynı zamanda ekrana yazarak imzanızı (veya elle yazılmış başka bir metni) filigran olarak kullanabilirsiniz.

    Android uygulamalarının yanı sıra eğer iOS işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsanız, Tüm Zamanların En Çok İndirilen 10 iOS Uygulaması blog yazımızı okuyabilirsiniz!

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN