Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetDerin Dondurucunuzu Yenilemenin Zamanı Geldi

    Derin Dondurucunuzu Yenilemenin Zamanı Geldi

    Mevsim sebzelerini özenle saklamanızı kolaylaştıran Derin Dondurucunuzu Yenilemenin Zamanı Geldi.

    Yazımda hayatınızı kolaylaştıracak bolca fikir ve mevsim takvimi var.

    Derin dondurucular et çeşitleri, mevsim sebze ve meyvelerini daha uzun süre muhafaza etmek isteyen ve yemek pişirmek konusunda fazla vakti olmayanlar için kıymetli birer hazinedir.

    Derin dondurucuların gövde tipleri ikiye ayrılır.

    Çekmeceli derin dondurucular ve sandık tipi derin dondurucular.

    Sandık tipi derin dondurucular, yatay gövdeleri ve çekmecesiz tasarımları ile genellikle işletmelerde kullanılır. Bu modellerde hacim kaybı yoktur ve elektrik kesintilerinden uzun süre etkilenmezler.

    Çekmeceli derin dondurucular ise buzdolaplarımız gibi dikey tasarımlıdır ve bu özellikleri sebebiyle daha az gıdayı saklayabilirler. Öte yandan gıdaları daha düzenli bir şekilde saklamanıza da izin verirler. Evlerde genellikle bu tür dondurucular kullanılır.

     

    Derin dondurucuları satın aldıktan sonra uzun yıllar kullanırsınız.

    Derin Dondurucunuzu Yenilemenin Zamanı Geldi

    Derin dondurucuları satın aldıktan sonra uzun yıllar kullanırsınız. Varlıklarını unutturan bu elektronik aletler az enerji harcarlar, sessizdirler ve gıdaları mucizevi bir şekilde bozulmadan saklayarak hayatınızı kolaylaştırırlar.

    Tasarrufa imkan vermeleri ise çok önemli bir konudur. Mevsim sebze ve meyvelerini en taze ve en ucuz olduğu zamanda satın alıp stoklayarak, yıl boyu aynı tazelikte ve lezzette gıda tüketimini mümkün kılarlar.

    Derin Dondurucularım Saklı Hazinelerim

    Şehrin merkezinde yaşıyorum, kalabalık sayılmayan bir ailem var ama derin dondurucularım benim en kıymetli hazinelerim. Yoğun çalışan biri olduğum için pek fazla alışverişe vakit ayıramıyorum. Bunun yerine mevsim takvimi kullanıyor ve ajandam doğrultusunda sebze ve meyveleri alarak tüm yıl için depoluyorum. Mevsim ajandamı sizlerle paylaşıyorum ki, hangi ayda hangi meyve ve sebzeleri derin dondurucularınıza koyabileceğiniz konusunda da yardımcı olabileyim.

    Derin Dondurucularda Neler Saklanır?

    Derin Dondurucuda Saklanan Yiyecekler

    Evim müsait olduğu için benim hem sandık tipi hem de çekmeceli derin dondurucum var. Sebze ve meyveleri ayıklayıp, temizledikten sonra poşetleyip, poşetin içinden mevcut havayı alarak (vakumlayarak) derin dondurucuda saklıyorum. Dolayısıyla gıdaları pişirilmiş veya yarı pişirilmiş şekilde kullanmıyorum. Elbette sizler çok çeşitli yöntemleri kullanarak gıdalarınızı güvenle saklayabilirsiniz.

    Haziran ve Temmuz aylarında; enginar, bakla, bezelye, barbunya dolmalık biber, dut ve kayısı ile derin dondurucumu doldurmaya başlıyorum. Dolmalık biber ve enginar haricinde tüm bu gıdalar için çekmeceli derin dondurucu daha doğru bir tercih oluyor.

    Temmuz ayında; fasulye, ahududu, vişne ve erik ile stoklamaya devam ediyorum. Fasulye hariç tüm bu meyveler için çekmeceli derin dondurucu yine daha doğru bir tercih olacaktır.

    Ağustos ayında; mısır, kırmızı biber, çarliston biber ve dolmalık biber stoklamayı sürdürüyorum. Sandık tipi derin dondurucum özellikle bu ay domatesler için yoğun çalışıyor. Domatesleri rende veya doğrama veya pişirme işlemine tabi tutmuyor, yıkayıp poşetliyorum. Meyve açısından şeftali ve kayısının en bol bulunduğu zamanlar.

    Eylül ayında; sivri biber, şeker fasulye ve barbunya ile derin dondurucumu doldurmaya devam ediyorum. Ben mürdüm eriği ve taze fındığı da bu ay stokluyorum.

    Ekim ve Kasım ayları ise stoklamanın sonuna geldiğimiz zamanlar. Yerelması, karnabahar, lahana, pırasa ve kereviz derin dondurucuma giren son sebzeler oluyor. Kestane, nar ve ceviz ise yine depolama için tercih edilebileceğiniz meyveler arasında.

    Bunların dışında et, balık, tavuk gibi gıdaları da dilediğini zamanlarda derin dondurucularda saklayabilirsiniz.

     

    Derin Dondurucularım Saklı Hazinelerim

     

    Siz derin dondurucuya neler koyuyorsunuz?

    Ben bazen bir köyde yaşıyormuş gibi gıda stokladığımı düşünüyorum ama bu şekilde tüm yılı alışverişe çok az zaman harcayarak ve ne tüketeceğimi düşünmeyerek geçiriyorum. Derin dondurucularımdan çıkan gıdaların lezzeti de cabası.

    Dolap poşetlerinin üzerine ürünleri poşetlediğim tarihi atmayı da unutmuyorum. Şimdiye dek mevsim takvimine bağlı kalarak stokladığım ürünlerde hiçbir tat veya lezzet kaybı da yaşamadım. Sadece meyveleri komposto tadında pişirerek tüketmenizi öneririm. Bir parça su kaybına uğradıkları için çok diri ve tatlı olmuyorlar.

    Domates dahil tüm sebzeler donmuş halde iken çok daha kolay doğranıyor ve pişirilmeye hazır hale geliyorlar. Bu açıdan da derin dondurucular hayatınıza hiç ummadığınız kadar konfor katacak, zamandan kazandıracak ve tasarruf etmenizi kolaylaştıracak mucize teknolojilerin başında geliyor.

     

    Derin Dondurucu Modelleri ve Fiyatları

    Derin Dondurucunuzu Yenilemenin Zamanı Geldi demiştim. MediaMarkt’ta Altus, Delta, Electrolux, Hoover, Hotpoint, Profilo, Simfer ve Sunny gibi markaların en kaliteli derin dondurucu modellerine uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz. Tercih belirlerken derin dondurucuların enerji sınıflarına ve iç – dış boyutlarına da dikkat etmenizi öneririm.

    Derin dondurucu almadan önce bilmeniz gerekenlere yer verdiğim yazımı okumanızı da öneririm.

    İşlevi, çeşitleri ve iyi bir derin dondurucunun sahip olması gereken özellikleri yazımda bulabilirsiniz.

    Derin Dondurucu Almadan Önce

     

     

    Fayda görmeniz dileğiyle.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN