Beeper ile WhatsApp, Messenger, Telegram mesajları tek noktada buluşuyor, peki Beeper mesajlaşma uygulaması nedir, nasıl kullanılır?
Artık yeni bir süper mesajlaşma uygulaması indirebilirsiniz. Beeper adlı uygulama, 15 farklı mesajlaşma uygulamasını tek bir arayüzde bir araya getiriyor.
WhatsApp’ın yeni “sözleşmesi“, kullanıcıların kişisel verilerinin, bağlantılarının, satın alma ve ödeme bilgilerinin Facebook ile paylaşımı konusunun önemini fark etmelerine sebep oldu. Bundan memnun olmayanlar her geçen gün arttı ve konu, haftalarca gündemden düşmedi. Yeni sözleşmenin gündeme gelmesinden sonraki hafta içinde 10 milyondan fazla kişi tarafından indirilen Signal ve Telegram gibi uygulamalara kurtarıcı gözüyle bakılmaya başlandı. Ancak herkes bu uygulamalara geçmiyor ve belki de geçmeyecek. Bu durumda birden fazla uygulamayı kullanmak da hem zaman alıcı hem de yorucu bir iş olabilir.
Beeper uygulaması nedir?
Beeper, farklı mesajlaşma uygulamalarında birkaç hesaba sahip olma sorununu basitleştirmek için, tek bir gelen kutusunda 15’e kadar mesajlaşma uygulamasının birleştirilmesine izin veren bir uygulama olan piyasaya çıktı. WhatsApp, Signal, Telegram gibi birçok uygulamadaki özel mesajları ve diğerlerini uygulamadan görmek mümkün. Beeper’ın amacı, hiçbir mesajın gözden kaçmaması ve her şeyin tek noktadan yönetilebilmesi.
Beeper’ın sahibi kim?
Beeper, Pebble akıllı saat şirketini kuran ve şu anda YCombinator hızlandırma programı desteğiyle çalışan ABD’li sistem mühendisi Eric Migicovsky tarafından yaklaşık 2 yıl önce geliştirilmeye başlandı. Uygulama bu yılın ocak ayında kullanıma açıldı.
Migicovsky, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Beeper, iMessage, WhatsApp ve diğer 13 ağda sohbet etmek için tek bir uygulama. Uygulama, çeşitli müşterilerle iki yıl boyunca test edilmiştir” dedi ve uygulama üzerindeki yoğun çalışmayı göz önüne serdi.
Beeper nasıl çalışır?
Mesajlar, açık kaynaklı bir mesajlaşma protokolü kullanılarak Beeper uygulamasına bağlanır. Beeper, kullanıcıların aynı arayüzdeki mesajları yanıtlamalarına, mesajları aramalarına, sohbetleri arşivlemelerine ve hatırlatıcılar ayarlamalarına olanak verir. Uygulamanın son dönemde tüm uygulamalarda gördüğümüz karanlık mod özelliği olmaması dikkat çekiyor, ancak orta vadede bu özelliğin sisteme gelmesi bekleniyor.
Beeper hangi mesajlaşma uygulamalarını destekliyor?
Slack, Discord, Hangouts, Skype, Messenger, Instagram ve Twitter’dan
- Facebook Messenger
- iMessage
- Android Mesajlar (SMS)
- Telegram
- Slack
- Hangouts
- Skype
- IRC
- Matrix
- Discord
- Signal
- Beeper network
Beeper ücretli mi ve nasıl indirilir?
Uygulama, iOS ve Android uygulama mağazasından indirilebiliyor. Ayrıca Mac ve Windows için bir web sürümüne sahip. Kullanmak ise ücretlidir ve aylık 10 dolar karşılığında sınırsız kullanılabilir.