Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAndroid Uygulamalarını Windows'da Nasıl Çalıştırabiliriz?

    Android Uygulamalarını Windows’da Nasıl Çalıştırabiliriz?

          Android, Google’ın yazılımının bir sürümünü çalıştıran neredeyse 2.5 milyardan fazla aktif cihazla dünyanın en popüler mobil işletim sistemidir. Dünyada oldukça fazla kullanılıyor olmasına rağmen, masaüstü kullanımlar için fazla optimize edildiğini söyleyemeyiz. Windows platformları ile Android ortamlar arasında veri paylaşımı sadece bulut depolama servisleri, web tabanlı dosya aktarımları veya uygun USB cihazları ile sağlanabiliyor. Bu haftaki ” Android Uygulamalarını Windows’da Nasıl Çalıştırabiliriz? ” konulu yazımda, mobil ortamlarda severek kullandığımız uygulama veya oyunları Windows ortamında nasıl çalıştırıldığında bahsedeceğim.

    Android Uygulamalarını ve Oyunları Windows’ta Çalıştırma

          Android akıllı telefonda kullanılan uygulama veya oyunları Windows bilgisayarda Android emülatörü kullanarak çalıştırabilirsiniz. Windows platformunda çalışan farklı firmaların Android emülatör uygulamaları bulunuyor.  Windows ortamında kullanılan Android emülatörlerine örnekler vererek devam edelim.

    Bluestacks:

          Windows bilgisayarlarda özellikle Android oyunlarını oynamak için kullanılan Bluestacks, bilgisayarda sanal bir cihaz oluşturarak Android uygulamaların kurulmasını sağlıyor. Emülatöre kurulan uygulama ya da oyunların linkleri aynı zamanda Windows masaüstünde de oluşturuluyor. Android emülaör üzerinde uygulama veya oyun kurulumu yapılabilmesi için öncelikle bir Google hesabının olması gerekiyor. Uygulamaları Google Play Store üzerinden indirmekle birlikte aynı zaman da farklı ortamlardan da uygulama indirilebiliyor.

          Windows bilgisayara kurulan Android emülatöründe ile tıpkı akıllı telefonda olduğu gibi uygulamaları play store’dan arayıp indirebilir ya da uygulama veya oyunların üzerine bir süre basıp beklendiğinde kaldırma penceresine ulaşabiliyorsunuz.

    Andy:

          Android emülatörü kullanımında kullanıcıya iyi bir deneyim saplayan Andy, akıllı telefon deneyimi yaşamak isteyenler ile özellikle geliştirici ve oyuncular tarafından tercih ediliyor. Uygulama ile akıllı telefon ve emülatör arasında senkronizasyon çok hızlı yapabiliyor. Bu sayede oyunlarda her iki ortamda da kalınan yerden devam etme şansı bulunuyor. Telefonu bir joystick olarak kullanıp, akıllı telefonunuzla büyük ekrandaki oyunların keyfini çıkartabiliyorsunuz. Uygulamanın windows sürümü ile birlikte aynı zamanda Mac versiyonu da bulunuyor.

    MEmu:

          Memu, oyuncular tarafından oldukça ilgi gören emülatörlerden biridir. En önemli özelliklerinden birisi; hem AMD hemde Intel yonga setlerini desteklemesidir. Ayrıca, Android Jelly Bean, Kit Kat ve Lollipop’u destekler.

    Nox Player:

          Nox Player, Windows ve Mac ortamlar için tercih edilen en iyi  Android emulatorlerden birisidir. Bu emülatör tam anlamı ile android oyunlarını windows ortamında oynamak için tasarlanmıştır. Nox player, yüksek FPS gerektiren oyunları sorunsuz şekilde çalıştırabilir. Uygulamanın ayarlarından oyun kontrolleri özelleştirilebilir. Nox player emülatörü Android Nougat’a kadar yükseltilebilir.

          Android telefonların sıkıcı özelliklerinden kurtulmanın yöntemlerini anlattığım yazımı bu linkten okuyabilirsiniz.

          Twitter takip için @salihertugrul,  Youtube kanal YouTube

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN